• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Ágota

Orvos válaszol

"Ágota" 48 éves vagyok, kb. 2 éve tudok arról, hogy miómás a méhem, félévente követtük hüvelyi ultrahanggal is. A legutolsó vizsgálat szerint két mióma a hátsó falban helyezkedik el, egy pedig a méh felső részén, amelyektől a méhem összességében lúdtojás nagyságú, azaz 80 mm körüli. Kb. féléve 4,8 cm-es ciszta is megjelent a bal petefészkemben, ami leginkább hátul helyezkedik el. Az elmúlt két év alatt a menstruációm fokozatosan egyre erősebbé vált, a ciklusok kb.23-24 naposak, de rendszeresek. Állandó vashiánnyal küszködöm, aminek pótlása felszivódási zavar miatt tablettával nem egyszerű, mert közben gluténérzékenység is kiderült rólam. Szinte állandó hasi panaszaim vannak, puffadás, székrekedés stb. Egyik orvos eü. küretet, és cisztapunkciót javasol, a másik pedig méheltávolítást, és bal oldali petefészekeltávolítást hasi műtéttel. Szándékomban áll még egy orvost felkeresni, de előtte szívesen venném a véleményét. Vidéken lakom, Bp-től 250 km-re. Köszönettel

Kedves Kérdező!
A vérszegénységet okozó myoma önmagában is indokolja a műtétet. A petefészek elváltozás milyenségétől függ, hogy azzal mi a teendő.
Tisztelettel: Dr.P.A.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink