• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Weborvos! 35 eves vagyok. Panaszaim kb. 2.5 eve kezdodtek egy sikeres fogyokura es eletmodvaltas utan. Etkezesek utan - de sokszor eves nelkul is - tul sok gaz kepzodik a beleimben...

... amin csak szekleturitessel tudok valamelyest enyhiteni. Itt kezdodik a problema masodik resze: a szekletem soha nem urul ki teljesen, sohasem formalt. Kepeletesen fogalmazva, ahhoz tudnam hasonlitani, amikor egy fogkremes tubusbol kinyomunk valamennyit, de a nagy resze tovabbra is a tubusban marad. Papir onmagaban sohasem eleg a muvelet utan a higienia helyreallitasahoz, csak a bidet egyuttes hasznalataval. Emiatt otthonon kivul nem is tudom a dolgomat elvegezni. Folyamatosan aggodom, hogy a gazososdas es a reszleges kiurules miatt szag problemak lephetnek fel, es bar boldog parkapcsolatban elek, dolgozom, lassan szociofobba valok emiatt.
Komoly fajdalmaim nincsenek, de az ejszaka kozepen legtobbszor felebredek, es olyankor nyomast erzek a vastagbelem also traktusaban (mintha ki kellene mennem, de semmit nem tudok kipreselni), enyhe emelygessel a gyomromban, es altalaban egy oramba kerul, mig ujra elalszom. Ket eve voltam ezzel a problemaval hasi ultrahang vizsgalaton, de akkor es ott mindent rendben talaltak. Kerem segitsen, hogy mi lehet mindezek mogott, es milyen szakrenedelest kellene ezzel a problemaval felkeresnem, mert az altalanos belgyogyaszaton csak azt a valaszt kaptam, hogy ez "alkati kerdes", de en nem szeretnem ennyivel letudni.
Valaszat elore is koszonom!
jelige: anal retentive


VÁLASZ


Nagyon furcsa, hogy életmódváltás és sikeres fogyókúra után alakultak ki a panaszai. Ha előtte nem volt hasonló gondja, akkor arra kell következtetnem, hogy az életmódváltás – ami gondolom a táplálkozási szokások megváltoztatását is jelenti – állhat a háttérben mindenféle egyéb betegség nélkül. Természetesen a panaszok köré csoportosuló gondolatok a helyzetet általában rontják. Sokszor az egészségesnek vélt táplálkozás az, ami a panaszt okozhatja. A gázképződés oka sokféle lehet, a levegőnyeléstől az elégtelen emésztésig, főként a nem emészthető növényi rostok fogyasztása esetén. Első sorban a táplálék megváltoztatását látom célszerűnek.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink