• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt Doktor!
Garat gyulladással kezdődött minden, házorvos Aktil duót írt fel nem éreztem tőle jól magam, zsibbadt a garatom és lepedékes lett a nyelvem, nehezen nyeltem,...

... azt mondta lehet penicilin érzékenység és figyeljek mert ha ödémásodna a garatom akkor azonnal ügyelet egyebütt a következőket irta ujból fel, Cataflánt meg Calcimuscot , de ettől mégjobban kiszáradt a szám és már annyira nem tudtam enni, hogy rohamosan fogyni kezdtem. Fül orr gégészt kerestem fel aki elmondta, hogy nincs semmi bajom csak a garatomba lehet látni a gennyes pakkokat. Ujból antibiotikum, és savlekötő Eromaprazol Sandozt irt még fel, már be is rekedtem , arra meg valami mást. De már annyira féltem enni, hogy ettől teljesen elgyengültem.Mire röngen, arcüreg ct, vérvétel, mindent rendbe találtak. A körzeti elküldött gyomör tükrözésre, aminek az eredménye :A Z vonal szabályos alatta cardia nyitott, reflux epizódokat is észlelt. Az antrum nykh-ja vérbő biopsiát vettünk. Diagnózis.Insuff.cadiae.Chr.gastritis jelei az a ntrumban (Helikobakter) Kaptam Motilium napi tbl, x Alusulin/amit nem kapható igy helyette Venter/ tartós szedését javasolta. A baj ezzel csak annyi hogy annyire nem tudok enni, hogy még a pépes ételt sem tudom lenyelni és már a folyadékot is nehezen akarom meg inni.Szorulásom van amióta szedem a sok gyógyszert, és félek beszedni hashajtót, igaz nincs is mit kiüríteni mert nem tudok enni. Miért nem tudok? Tán már csak félelem van bennem, a nyelés miatt? Arról nem irtak semmit, hogy a nyelőcső és a garatom ép lenne.Kérem segitsem mit tegyek, mert már nagyon el vagyok gyengülve?


VÁLASZ


Azt gondolom, hogy a panasz okát talán valamilyen rendszerbetegségben kell keresni, amit csak nagyon részletes kivizsgálás során lehet megtalálni. A közöltek alapján, a részletes leleteket, előzményeket, a pontos panaszokat (a nyelésre vonatkozóan) nem ismerve, nem tudok közelebbit mondani. Megalapozatlan feltételezésekbe nem szívesen bocsátkozom, mert lehet, még betegebbé teszem vele.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink