• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megtartom korábbi jelszavamat a követhetőség végett, bár ez már nem teljesen helytálló mert sokat javult mostanra az emésztésesem...

... Ismerve a háziorvosom természtét és szokásait csak hosszas tipródás után kerestem fel. Elmodtam neki a panaszaimat és a gyötrelmes napom történetét. Az mondta hogy nem lehet igaz mert a mentőnek kellett volna elvinnie amikor béltartalmat hánytam és mütét nélkül most nem ülnék a rendelőjében. Ha egy akkora barackmag elakad a bélben az nem szokott tovább menni magától, ha pedig igazat mondok akkor óriási szerencsém volt.
Azt vártam hogy megvizsgálja a hasam és elküld kivizsálásokra, de őt nem érdekelte a hasam. Megmérte a vérnyomásom mivel az rendben volt más vizsgálatot nem végzett, hanem elkezdte sorolni hogy milyen az általa forgalmazott homeopátiás szerek hozzák rendbe az emésztésemet. Az egyik szert ki is próbáltam (főleg az epére hat, a nevét szándékosan nem írom le) ez úgy érzem használt, de nem teljesen múltak el a reggeli görcsös alhasi vékonybél mozgásaim. Magantól kedtem el szedni emésző enzim tartalmú gyógyszert a reggeli tejjel együtt ami sokat segít mert nem minden nap jön elő a reggeli utánni köldök körüli csikarás. Többszöri kérés után kaptam csak beutalót hasi ultrahangra a házi ovosomtól. A vizsgálat napján a 6 óra táji ébredéskor (lehet hogy az izgalomtól) sokkal aktívabb volt a hasam mint máskor, a ködök alatti rész szokatlanul telt volt, korgott , morgott, éreztem a beleim mozgását, és örültem hogy ezekkel tünetekkel kerülök vizsgálatra és végre kiderülhet mi okozhatja a probélmáimat. Végül nem lett szerencsém mert mikor fél kilenckor bekerültem az UH rendelőbe teljesen lapos volt a hasam, a beleim pedig teljesen elcsendesedtek. Majdnem teljesen negatív leletet kaptam, kivéve hogy azt hogy " az átlagosnál nagyobb feszesre telt folyékony epét tartalmazó epehólyag" ot látott a vizsgáló orvos. Erre a háziorvosom azt modta hogy ez a homeoptátiás szer hatása ami megemeli az eptermelést és igy rendbe hozza a bélmozgásaimat. Nem mondom azt hogy a szert nem jó, de a reggeli hasi panaszim még mindig megvannak, az igaz hogy nem minden nap és talán rövidebb ideig tartanak. Nem vagyok nyugott mert amikor a hasam fáj a bal talpamra nem tudok ráállni a fájadalomtól. Szeretném kikerülni a házi orvosomat , ha lehet ,és magán rendelést szretnék felkeresni. A tanácsát kérném hová menjek? Milyen vizsgálatokra lesz szükségem? (gyomor és vastagbél szondázás, gyomor és vékonybél röntgen. az üzemorvosom ezeket ajánlotta, mivel már jóval ötven felett járok)
Üdvözlettel


VÁLASZ


Sajnos nem tudok segítségére lenni, részben azért, mert a panaszok alapján csak a kivizsgálását tudom javasolni, részben pedig azért, mert személyt sem intézetet javasolni nem tudunk. Tehát más orvos vagy magánorvos felkeresésére csak Önnek van lehetősége.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink