• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A következőre szeretnék választ kapni. 21-én reggel kb. egy órával felkelés után lehajoltam és nagyon megszédültem nekiestem az ajtónak...

... A tarkómnál (bal részen) nagyon fura érzésem volt elkezdett fájni a fejem a bal kezem nem tudtam mozdítani ahogy ültem az ágyon (egyébként jobb kezes vagyok) a fejem vagy az arcom (nem tudom pontosan melyik) kétszer oldalra (balra) rángatózott akaratlanul és nem tudtam beszélni csak nagyon vontatottan és ez nagyon fárasztó volt, rossz lett a közérzetem hányingerem lett, és hasmenésem. Ezt a rángást már éreztem máskor is a munkahelyemen csak nem tudtam minek tulajdonítani hogy én csináltam vagy sem. Furcsa volt a fejem belül olyan mintha a tarkóm bal felétől jönne fölfele valami és homlokomig és a szemöldökömnél zsibbadt a fejbőrőm és éreztem hogy a szemgolyóm csak lassan mozog. Nem volt erőm alig tudtam menni, mintha nem lettem volna magamnál, de mégis. Ez pár percig tartott, fokozatosan szűnt meg a közérzetem még utána is rossz volta néha éreztem a hányingert, a fejem bal részén még délelőtt is éreztem a zsibbadást, főleg a homlokomnál, a szemöldökömnél. Ezzel mentem be a kórházba, a tesóm vitt, nem mentővel. a vizsgálat során a bal kezemmel az orromat nem találtam el. Infúziót kaptam valamit keringés javítót. 4-szer
A diagnózis, ami nem tudom mit jelent és igazából nem is mondtak semmit: 1.Obs. ad insuff.circ.in territ.art.vert.et bas.
3. Obs ad insuff.circ. in territ.art.vert.et bas.
epikrízis: koponya CT intracranialisan kórosat nem mutatott, javaslat: EEG, koponya MRI
az idegrendszerre az alábbiakat írták: éber, orientált. meglassult pszichomotorium. koponya gerinc alakilag ép. tarkó szabad, meningealis izgalmi jelek nincsenek. az agyidegek eltérés nélkül. normotonia, normotrophia izomerő megtartott. latens paresis próbák negatívak. a mélyreflexek bal oldalon élénkebbek. kóros reflex nincs. az arcon a törzsön a végtagokon minden érzésqualitás megartott a célkísérleteknél bo.fv-al tévesztés. a járás kp. alapú és léptű iránytartó. az autonóm funkciók épek. a beszéd folyamatos a beszéd értése rendben, az utánmondás jó. liberatios jelek nem válthatók ki.
szeretném meg tudni hogy mi ez a diagnózis. a záróból úgy tűnik mintha nem is lett volna semmi bajom, nagyon rosszul éreztem magam és ilyesztő volt. előre is köszönöm (és még mindig kótyagos a fejem)
Karácsony


VÁLASZ


A tünetek is egyértelműen arra utalnak, hogy az agy vérkeringésének zavara következett be. Ezt tartalmazza a diagnózis. A pontos diagnózishoz ( melyik ér, milyen eredetű és mértékű elváltozása) további vizsgálatokat terveznek. A vizsgálatok eredményétől függ a további tennivaló és kezelés.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink