• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt doktor úr! Hat napja beutaltak a sürgősségi osztályra vakbél gyanúval ott az orvosok mindenképpen nőgyógyászati okokra gyanakodtak...

... Felkerestem a nőgyógyászomat és ő mindenféle nőgyógyászati okot teljességgel kizárt. A tüneteim mai napig nem múlnak amik a következőek. Jobb oldali szúró fájdalom főleg fekvő helyzetben a köldököm körül is nagyon szokott fájni az is fekvő helyzetben de néha függőleges testtartásban is. Étvágyam nincs a kórházban is hánytam és sokszor émelygek, és hidegrázás is szokott jelentkezni . Hasmenésem volt de az már megszűnt . Jelenleg antibiotikumot kapok aminek semmi hatása már négy napja szedem és a kórházban is kaptam. A véremben gyulladás is volt ezért vettek fel a kórházba ami a második napi vérvételben már nem olyan mértékben mutatkozott, amit nem értettem. Szeretném megtudni, hogy létezik-e ilyen időbeli lappangási ideje a vakbélgyulladásnak . Két hónapja voltam teljes kivizsgáláson még gyomortükrözésen is mellkas röntgen stb. Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel :JELIGE"-KKK72"


VÁLASZ


A vakbélgyulladás rendszerint egy előre haladó betegség, ami olyan szövődményekhez vezet, amelyek igen súlyos tüneteket okoznak. A vakbélgyulladásra nem jellemző, hogy fekvéskor jelentkezik, inkább járáskor vagy álló helyzetben. A fájdalom nem időszakos, hanem állandó és fokozódó. A lefolyás néhány nap, tehát heteken át nem zajlik. Előfordul, hogy a szövődmények kialakulnak és viszonylag enyhébb tüneteket okoznak, de ez általában lázzal, elesettséggel, komoly hasi fájdalommal jár és ultrahangos vizsgálattal biztosan felismerhető. A vérvizsgálat során a gyulladásos jelek igen magasra emelkednek. Meg kell jegyezni, hogy az antibiotikumok módosíthatják a lefolyást. Nem hinném, hogy vakbélgyulladása lenne, főleg, ha a kórházban a vizsgálatok alapján ( gondolom történt ultrahangos vizsgálat is ) ennek a lehetőségét kizárták. A 6 napos lefolyás szólhat bármilyen eredetű fertőzéses bélgyulladásra is, aminek a lefolyása sokszor egy-két hetet vesz igénybe.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink