• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

lányom és én

Orvos válaszol

Tisztelt Szakértő!
Azért írok itt,ezen az oldalon,mert nincs olyan hely ahol 20 éves gyermek,nevelési problémával kapcsolatban,válaszolni tudnak.
20 éves lányom,aki már nem él velem (80km-re tőlem)B.pesten él,ott dolgozik,saját háztartást vezet.Eddig,csodálatos anya-lánya kapcsolat volt köztünk...

... Sok mindent megbeszélt velem,tanácsokat kért,mindig jó volt a hangulat köztünk,szinte barátnői.De végül is mindig elég önálló, talpraesett,őszinte,komoly gondolkodású,gyakorlatias,érett gyerek volt. Nem tanulatlan,igaz csak technikumi végzettsége van, egészségügyi vonalon.Volt a családunknak ,egy "közeli ismerőse". Aki sokat járt hozzánk,gyakran volt szerelmi bánata,hétről hétre azt hallgattuk,hogy ő 1 hét leforgása alatt,hány nővel,hányszor,milyen pózban,milyen intenzitással (szeretkezett). Miközben siránkozott, hogy a felesége emiatt el akar válni tőle,mert,hogy nős ,és 40 éves. Sajnos az én lányom is ismerte,ezeket a történeteket,naprakész volt a férfi életével kapcsolatban,el is ítélte őt,ezért az életmódért, lenézte őt.És egyszer csak azzal állt elő (gyermekem), hogy ő ezzel a férfival,jóban van,és,hogy még semmi sem történt köztük,de azér
t tudjak róla,hogy ez be fog következni!
Persze ,kiderült,hogy már elkezdődött a viszony.Persze,próbáltam szépen, megfontoltan,higgadtan,ráhatni a lányomra,hogy ettől a kapcsolattól felfordul a gyomrom,és hogy értelmes NŐ a lábát nem törüli egy ilyen férfiba. Aztán,addig,veszekedtem a gyerekemmel, hogy sajnos olyan mondatok is kicsúsztak a számon,amit sosem gondoltam,hogy valaha is mondani fogok a gyerekemnek.Amiket,ha más szülőtől hallottam,hogy mond a gyerekének,szörnyen elítéltem érte.És én is ebbe a hibába estem. Kimondtam dolgokat,amiket sosem bocsátok meg magamnak.Azt is mondtam,ha tovább folytatja ezt a viszonyt,addig nem jöhet haza,amíg be nem fejezik.
Így aztán kb. 4 hete nem láttam,nem jön,nem ér rá velem találkozni,már nem akar telefonon sem velem beszélni,az sms.-eimre sem válaszol.
Én meg bele betegedtem,nem alszom,kimerültem,fáj a fejem, nyugtatót szedek,néha őrjöngök és a hajam tépem.(sajnos szó szerint, mert hajlamos vagyok a depresszióra)Egyre többet foglalkoztat az öngyilkosság gondolata.Megőrülök,hogy nem jó a kapcsolatom a gyerekemmel,soha erre nem gondoltam,hogy ilyen velünk megtörténhet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kérem segítsenek,mit tehetek?


VÁLASZ


Tisztelt Asszonyom!

Azok a gondok, hogy amiket leírt, számtalan probléma miatt is bekövetkezhettek. De leveléből egyértelműen kiderül, hogy érdemes lenne teljes mélységében megvizsgálni a kiváltó okokat.

Van olyan speciális módszer, a mediáció (közvetítés), amelynek segítségével az Önök közötti konfliktusok okait tisztázni lehetne.

A mediáció speciális konfliktusmegoldó módszer, ami nem pusztán a két fél között, hanem egy harmadik pártatlan szakember részvételével zajlik. A mediátor irányításával a felek szembe tudnak nézni a problémákkal, közben mindkettőjük számára elfogadható megoldásokat keresnek és találnak.

Azt tudom tanácsolni, keressen meg, és együtt megoldást tudunk találni arra is, hogy lánya is saját akaratából bekapcsolódjon ebbe a folyamatba.

Üdvözlettel:
Spielbergerné Natonek Gabriella
mediátor
www.kibekitem.hu
06 309 199 524

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink