• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Ördögi kör

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

Gyermekünk koraszülötten jött a világra 31 hétre, első vizsgálatok alapján teljesen egészségesen. 5 nap után a kórházi kezelés során ejteni kezdte a szaturációját, illetve kisebb mértékű lélegeztetést igényelt...

... A vérében klebsiella baktériumot mutattak ki, illetve Kóli baktériumot. Az orvosok elmondása szerint ezeket az anyaméhből hozta magával, és antibiotikumos kezelést kap ezekre. Ezzel együtt a baktériumok hatására talán, bél-összetapadása keletkezett, amelyre a születés után 1 hónapra meg kellet műteni. A fiúnk a műtét után gyorsan kezdett javulni, és a gyulladás a szervezetében csökkent. Viszont az első műtét nem bizonyult teljesen sikeresnek, ezért 1 hónappal később ismét egy műtéten esett át, és egy 15 cm-es vastagbél szakaszt kellet eltávolítania sebésznek illetve a vékonybélből egy 5 cm-es szakaszt. Ekkor már 2 hónapos volt, a gyulladás viszont tovább nőtt a szervezetében, köszönhetően egy időközben kialakult tüdőgyulladásnak. Jelenleg 3 hónapos a csöppség, de a folyamatos
antibiotikumok és vénás táplálás miatt májnagyobbodása alakult ki. 5 különböző antibiotikumot próbált végig az orvosa ezidáig (Pentaglobin, Sumetrolim, Diaphyllin, Klacid stb.) sajnos eredménytelenül. A 2 műtét után nem reagált a gyulladás érdemben a kezelésekre. A torkáról leszívott váladék, a vizelet és széklet tenyésztés eredménye negatív. Folyamatosan kap vért és trombocitát, tekintve hogy a hemoglobin és trombocita értékei nagyon alacsonyak (trombocita: 2000 alatt volt legutóbb). A csontvelő működése még nem indult be az orvosok elmondása alapján.
Minél több antibiotikumot kap annál inkább roncsolódik a mája, viszont a gyulladás "csökkentése" érdekében szükség van rá. Ha így megy tovább teljesen tönkre megy a mája a fiunknak! Kérem segítsenek ötletekkel tanácsokkal, hogyan menthetnénk meg gyermekünket, a kezelő orvosa teljesen tanácstalan és tehetetlen!
Előre is nagyon köszönünk minden segítséget!


VÁLASZ


Kedves Szülő!

 Megértem a kétségbeesését, de sajnos nem tudok így az interneten keresztül segítséget adni. Gondolom kórházban van a baba, a kórház minden diagnosztikai és terápiás lehetőségével együtt. Nem tudom, hol fekszik, de bizonyára történtek immunológiai vizsgálatok, hiszen nagyon felmerül bennem egy immunológiai rendellenesség. Erre érdemes lenne rákérdezni, utána menni.
Az eset és a baba ismerete nélkül is azt mondhatom, hogy a gyerekekben hihetetlen sok tartalék van, sok élni akarás és gyógyulni akarás. Sokszor reménytelen helyzetekből jönnek ki, Önöknél pedig nem látok reménytelen helyzetet. Bízzanak az orvosaikban, meg a pici baba erőiben. Nekem mint hívő kereszténynek plusz segítségem is van, amit használni fogok. Nagyon megköszönném, ha tájékoztatnának, mert igen a szívemre helyezték ezt a csepp gyereket.

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink