• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ördögi kör

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

Gyermekünk koraszülötten jött a világra 31 hétre, első vizsgálatok alapján teljesen egészségesen. 5 nap után a kórházi kezelés során ejteni kezdte a szaturációját, illetve kisebb mértékű lélegeztetést igényelt...

... A vérében klebsiella baktériumot mutattak ki, illetve Kóli baktériumot. Az orvosok elmondása szerint ezeket az anyaméhből hozta magával, és antibiotikumos kezelést kap ezekre. Ezzel együtt a baktériumok hatására talán, bél-összetapadása keletkezett, amelyre a születés után 1 hónapra meg kellet műteni. A fiúnk a műtét után gyorsan kezdett javulni, és a gyulladás a szervezetében csökkent. Viszont az első műtét nem bizonyult teljesen sikeresnek, ezért 1 hónappal később ismét egy műtéten esett át, és egy 15 cm-es vastagbél szakaszt kellet eltávolítania sebésznek illetve a vékonybélből egy 5 cm-es szakaszt. Ekkor már 2 hónapos volt, a gyulladás viszont tovább nőtt a szervezetében, köszönhetően egy időközben kialakult tüdőgyulladásnak. Jelenleg 3 hónapos a csöppség, de a folyamatos
antibiotikumok és vénás táplálás miatt májnagyobbodása alakult ki. 5 különböző antibiotikumot próbált végig az orvosa ezidáig (Pentaglobin, Sumetrolim, Diaphyllin, Klacid stb.) sajnos eredménytelenül. A 2 műtét után nem reagált a gyulladás érdemben a kezelésekre. A torkáról leszívott váladék, a vizelet és széklet tenyésztés eredménye negatív. Folyamatosan kap vért és trombocitát, tekintve hogy a hemoglobin és trombocita értékei nagyon alacsonyak (trombocita: 2000 alatt volt legutóbb). A csontvelő működése még nem indult be az orvosok elmondása alapján.
Minél több antibiotikumot kap annál inkább roncsolódik a mája, viszont a gyulladás "csökkentése" érdekében szükség van rá. Ha így megy tovább teljesen tönkre megy a mája a fiunknak! Kérem segítsenek ötletekkel tanácsokkal, hogyan menthetnénk meg gyermekünket, a kezelő orvosa teljesen tanácstalan és tehetetlen!
Előre is nagyon köszönünk minden segítséget!


VÁLASZ


Kedves Szülő!

 Megértem a kétségbeesését, de sajnos nem tudok így az interneten keresztül segítséget adni. Gondolom kórházban van a baba, a kórház minden diagnosztikai és terápiás lehetőségével együtt. Nem tudom, hol fekszik, de bizonyára történtek immunológiai vizsgálatok, hiszen nagyon felmerül bennem egy immunológiai rendellenesség. Erre érdemes lenne rákérdezni, utána menni.
Az eset és a baba ismerete nélkül is azt mondhatom, hogy a gyerekekben hihetetlen sok tartalék van, sok élni akarás és gyógyulni akarás. Sokszor reménytelen helyzetekből jönnek ki, Önöknél pedig nem látok reménytelen helyzetet. Bízzanak az orvosaikban, meg a pici baba erőiben. Nekem mint hívő kereszténynek plusz segítségem is van, amit használni fogok. Nagyon megköszönném, ha tájékoztatnának, mert igen a szívemre helyezték ezt a csepp gyereket.

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink