• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Tisztelt doktor úr. Én egy 45 éves férfi vagyok, és Romániában, Nagyváradon élek. Régóta voltak visszeres problémáim (de csak a bal lábamnál !) és kialakult egy seb is a bal bokámnál. Itt egy évig jártam egy sebészhez ...

... aki azt állította, hogy a fekélyes sebre nem szabad tenni semmit, és addig amíg nem gyógyul be, addig nem tud megoperálni sem. Egy év kínlódás után, átmentem a Debreceni Érsebészeti Klinikára, ahol azt mondta a főorvos úr, hogy mindaz amit az itteni orvos mondott, az nem igaz. És neki volt igaza. Kb. három éve hogy a bal lábamból ki lett operálva a nagy véna (a combtő és a boka között). Azóta nincsenek visszeres problémáim. Sokkal régebb óta vannak viszont aranyeres problémáim. Volt már külső, belső aranyerem, és volt versesem is többször. Ha itt a háziorvosomhoz fordulok ezekkel a problémákkal, akkor elküld egy sebészhez. A sebész pedig automatikusan műteni akar. Ugyan csak egy pár éve, észre védtem hogy egyre fázósabbak a lábaim (mind a két lábfejem), és azt is észrevettem hogy ha hozamosabb ideig fennáll ez a lábfázás, akkor előjön az aranyeres problémám. Nagyon elkezdtem vigyázni arra hogy ne fázzanak a lábaim, de nem igazan tudom hogy mit csináljak. Van hogy a munkahelyemen két- három vastag zokni is van a lábamon, de sokszor még úgy sem tudom elkerülni azt hogy ne fázzon a lábam. Egyedüli megoldást az jelent, ha iszok egy korty pálinkát, az rögtön segít, de ez nem a legjobb megoldás egy munkahelyen (főleg hogy kliensekkel kell foglalkozzak)! Nagyon hálás lennék ha tudna adni valami tanácsot a problémámra. Válaszát előre is köszönöm.


VÁLASZ


A belső aranyerességnek van egy nem igazán műtéti megoldása, amikor gumigyűrűkkel látják el a tágult visszeret. De vannak egyéb, pl. lézeres beavatkozások is. Ezek nem tartoznak a hagyományos sebészeti ellátás körébe. A külső aranyerességet ezekkel a módszerekkel csak korlátozottan lehet megoldani, ott többnyire a hagyományos eljárás hatásos, ha egyáltalán szükséges és nem elegendő a székletrendezés, kúp vagy kenőcs használata. A lábfázás oka lehet az érszűkület is. Ultrahangos vizsgálattal igazolható vagy kizárható.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink