• nátha
  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

  • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

   Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

  • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

   A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Tisztelt doktor úr. Én egy 45 éves férfi vagyok, és Romániában, Nagyváradon élek. Régóta voltak visszeres problémáim (de csak a bal lábamnál !) és kialakult egy seb is a bal bokámnál. Itt egy évig jártam egy sebészhez ...

... aki azt állította, hogy a fekélyes sebre nem szabad tenni semmit, és addig amíg nem gyógyul be, addig nem tud megoperálni sem. Egy év kínlódás után, átmentem a Debreceni Érsebészeti Klinikára, ahol azt mondta a főorvos úr, hogy mindaz amit az itteni orvos mondott, az nem igaz. És neki volt igaza. Kb. három éve hogy a bal lábamból ki lett operálva a nagy véna (a combtő és a boka között). Azóta nincsenek visszeres problémáim. Sokkal régebb óta vannak viszont aranyeres problémáim. Volt már külső, belső aranyerem, és volt versesem is többször. Ha itt a háziorvosomhoz fordulok ezekkel a problémákkal, akkor elküld egy sebészhez. A sebész pedig automatikusan műteni akar. Ugyan csak egy pár éve, észre védtem hogy egyre fázósabbak a lábaim (mind a két lábfejem), és azt is észrevettem hogy ha hozamosabb ideig fennáll ez a lábfázás, akkor előjön az aranyeres problémám. Nagyon elkezdtem vigyázni arra hogy ne fázzanak a lábaim, de nem igazan tudom hogy mit csináljak. Van hogy a munkahelyemen két- három vastag zokni is van a lábamon, de sokszor még úgy sem tudom elkerülni azt hogy ne fázzon a lábam. Egyedüli megoldást az jelent, ha iszok egy korty pálinkát, az rögtön segít, de ez nem a legjobb megoldás egy munkahelyen (főleg hogy kliensekkel kell foglalkozzak)! Nagyon hálás lennék ha tudna adni valami tanácsot a problémámra. Válaszát előre is köszönöm.


VÁLASZ


A belső aranyerességnek van egy nem igazán műtéti megoldása, amikor gumigyűrűkkel látják el a tágult visszeret. De vannak egyéb, pl. lézeres beavatkozások is. Ezek nem tartoznak a hagyományos sebészeti ellátás körébe. A külső aranyerességet ezekkel a módszerekkel csak korlátozottan lehet megoldani, ott többnyire a hagyományos eljárás hatásos, ha egyáltalán szükséges és nem elegendő a székletrendezés, kúp vagy kenőcs használata. A lábfázás oka lehet az érszűkület is. Ultrahangos vizsgálattal igazolható vagy kizárható.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink