• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
A kérdésem a következő lenne:
Hónapokkal ezelőtt kezdődött a lábamban a fájdalom. Fájt a sípcsontom és a térdem...

... Először nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam majd elmúlik, biztos valami idegszál csípődött be. Három hét múlva fordultam orvoshoz, mert már éjszaka sem mindig aludtam, mert nem tudtam hogy rakjam le, mert mindig éreztem azt a zsibbadáshoz hasonló fájdalma. Nem dagadt és nem pirosodott be a bőröm sem, nem éreztem égő érzést sem, de már nagyon zavart. A körzeti doki elküldött trombózis gyanú miatt mélyvénás uh.-ra. Negatív lett, de a lábam fájt tovább. Majd röntgent is csináltak a lábszáramról elölről és oldalról, de ott sem találtak semmit, felírtak gerinctornát és gerincmasszázst. Ennek vagy nem tudom minek hatására 2 hét múlva jobb lett. Mindez 4 hétig tartott, mikor elkezdett fájni a vesém tájékán és az jobb oldalam, mely átsugárzott az egész hasam tájékára. Voltam vele hasi uh.-n, minden rendben. Közben ez a fájdalom helyet váltott és most a hátamon a tüdő tájékán és a mellkasomban fáj és okoz nyomó és éles fájdalmat. Ez tart már 5 hete.Voltam tüdő röntgenen és ekg-t is készítettek, de nem találtak semmit. ( Itt megjegyezném, hogy májusban voltam szí uh.-n, szív terhelésen, mivel gyermekkorom óta magas vérnyomásban szenvedem, és azóta gyógyszereket szedem, amivel általában rendben tudom tartani a vérnyomásomat) . Most elküldtek reumatológiára, amire 2 hónap múlva kaptam időpontot. A mellkasom és a hátam egyre jobban fáj és már a nehéz légzés és néha a hányinger is betársul, persze hozzá tartozik, hogy néha már halál félelmem van, és lefeküdni sem merek csak ülve alszok. ! 41 éves nő vagyok három gyönyörű lányom van ( 19, 16, 5 évesek). Gyógyszeres cukorbeteg vagyok, amit sajnos nem tudok betartani. Háromszor műtöttek agyi aneurysmával. Kérem tanácsoljon valamit, merre, hova menjek, mert nem akarok belenyugodni, hogy ilyen fájdalmakkal és félelmekkel éljek tovább. Nem akarom hogy a gyermekeim is lássák a fájdalmaimat. Nem vagyok egy stresszes
típus, nincs nagyobb probléma az életemben, mint egy átlag embernek, A munkahelyemen is jó kollektívában dolgozom, nincs okom az idegeskedésre.
Várom válaszukat nagyon.
Jelige: szamóca


VÁLASZ


Az úgynevezett pszicho-szomatikus fájdalom, aminek hátterében lelki okok is állnak, gyakori és nehezen felderíthető, kezelhető fájdalom. Erre jellemző, hogy a test különböző helyein jelentkezik, vándorló fájdalom. A cukorbetegséggel együtt járhat a neuropátiás fájdalom is, de ez leginkább a kezeken, lábakon jelentkezik és nem vándorló jellegű. A halálfélelem, ülve alvás is amellett szól, hogy lelki tényezők is szerepet játszhatnak a panaszai kialakulásában annak ellenére, hogy kiegyensúlyozottnak ítéli meg az életét, körülményeit. A reumatológiai vizsgálat és kezelés bizonyára hasznos lesz, a pszichiáter vizsgálata indokoltnak látszik.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink