• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

jelige: szexhiány

Tisztelt Pszichológus!

33 éves férfi vagyok, párom 37 éves, két gyermekünk van.
Soha nem volt igazán "csúcs" a kettőnk házasélete, (legalábbis a korábbi kapcsolataim többet nyújtottak) de azért elvoltunk...

... Azonban az utóbbi időben (második gyermekünk még csak négy hónapos) a feleségem eléggé hanyagol. Próbáltam vele többször megbeszélni a dolgokat, egy ideig használt talán valamit a beszélgetés, aztán megint elkényelmesedett. Egyszerűen elhagyta magát, vagy nem is tudom, mindig nekem kell kezdeményeznem, ő soha semmit nem tesz azért, hogy valami szex alakuljon. Vettem neki jó kis cuccokat, fehérneműket, de azokat fel sem veszi. Fáradt, persze, ezt én értem, na de hát ki nem az? (A gyereknevelésbe én is maximálisan kiveszem a részem.) Én kívánom őt, dicsérem is, bókolok neki, de úgy tűnik, hogy ez mégsem számít. Amikor mégis van valami szex, (jó esetben heti egyszer, vagy még ritkábban, ha rajta múlna, hát nem is tudom...) akkor az jó neki is, van orgazmusa, én viszont egyre parásabb vagyok és van, hogy az aktus előtt mondjuk fél órával maszturbálnom kell, hogy ne legyen korai magömlésen. Egyébként is maszturbálnom kell, hogy ne dilizzek be, pedig szerintem normál esetben nem k
éne, hiszen heti 2-3 együttléttel az ember jól el tudna működni. Szeretnék változatosabb szexuális életet, de valahogy már mondani sem akarom a páromnak, hogy mit, hogyan, a vágyaimról sem nagyon tudok/akarok beszélni neki, mert úgy érzem, hogy ez őt valahogy nem igazán érdekli, vagy én nem érdeklem igazán? Az önbizalmam is csorbát szenved ebben az egészben, pedig jó megjelenésű férfinak tartanak, de lehet, hogy a párom már nem szeret, vagy nem kíván. Nem tudom, hogy a ridegségét mivel oldhatnám fel, mivel vehetném rá, hogy "csajosabban" viselkedjen, hogy kezdeményezzen olykor ő is. Múltkor, amikor ismét szóvá tettem a dolgokat és elmondtam neki, hogy néha mozgó spermabanknak érzem magamat, akkor azt mondta, hogy ezt ő nem is érti és kb. olyan "okosan" nézett rám, mint egy angol bulldog.
Nem akarom megcsalni őt, de attól tartok, hogy megvan ez a veszély. Talán kissé zavarosnak tűnik a probléma vázolása, próbáltam a lényeget leírni.
Köszönöm válaszukat.


VÁLASZ


A libidó csökkenését több minden kiválthatja. Csökkent libidót okozhatnak egyes betegségek, rossz általános állapot, továbbá pszichés zavarok.
Csökkenhet a libidó egyes antibébi tabletták szedésekor, de állhat a háttérben a pajzsmirigy működési zavara, amelyet orvosi vizsgálattal lehet ellenőrizni. Vannak olyan nyugtatók is, amelyek szintén okozhatják a vágy kihűlését. Egyoldalú táplálkozás esetén, ha a szervezet nem jut elegendő folsavhoz, magnéziumhoz, B1 és B6 vitaminhoz, szintén csökkenhet a nem vágy.
A szoptatás ideje alatt is sokan visszafogottabbak.
Mégis a leggyakrabban előforduló oka, hogy a kis gyermekes anyukáknál sokszor csökken az önbizalom, kevésbé látják magukat kívánatosnak, ezért visszahúzódóvá, elutasítóvá válnak.
Türelemmel, udvarlással, de semmi esetre sem számonkéréssel vagy szemrehányással fokozatosan újra felerősíthető a szexuális vágy. Próbáljanak időt szakítani egymásra a gyerekek nélkül is.
Ha kitartásának még sincs eredménye, forduljanak párkapcsolati terapeutához.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink