• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

tanácstalan -jelige

Tisztelt Weborvos! 25 éves férfi vagyok.
Nekem van egy különös panaszom, amire eddig immár 4-5 éve nem lett megoldás. Volt egy rendellenességem, normális nyomású hydrocephalus, erre megműtöttek, ventryculosoma történt. A panaszomat nem hozták vele összefüggésbe...

... a műtét óta nem változott, így az utóbbi idők rendszeres kontrolljai után, ami változást nem írt le, nem javasoltak semmit. A panasz abban merül ki, hogy az agytörzsemben ott ahol a légzésközpont van, állandóan ingereket érzek, és ez olyan inger, hogy ásítsak vagy sóhajtsak egy nagyot. Mintha "birizgálná" valami... sajnos nem tudom jobban körül írni, de ezt érzem. Próbálok rá nem figyelni, de akkor egyre jobban csinálja. Ez van, hogy egy nap rengetegszer jelentkezik, van hogy 1 hétig sem. Általában hirtelen jön és hirtelen el is tud múlni. Van, hogy egész nap rajtam van ez, és olyankor ásítozok és sóhajtozok egész álló nap és elzsibbad a szám széle is bele, sőt meg is szédültem egyszer. Erre ott a kórházban vizsgáltak a műtét előtt, vérkép, szív echo, tüdő röntgen oxigén sat. de semmi eltérés nem volt ilyenkor. Készült ekkor is egy MR kép, de semmit sem mutatott a kissé tágult belső agykamrákon kívül, mely miatt levették az agyvizemet is, de negatív lett az eredménye. Hogy legyen biztos a dolog, ezért megműtöttek egy ventryculosomiát csináltak kilukasztották az egyik agykamrámat, de ez után se volt változás, átmenetileg elmúlt, de aztán újra visszajött. Az agykamrák mérete se változott jelentősen, talán az MR lelet szerint kissé visszább húzódott azóta. Végül többféle EEG is készült a fejemről, de az is negatív lett mind. Volt, hogy pont ez alatt a panasz alatt csinálták, de nem volt eltérés az agyhullámokban. Fülzúgás is kíséri, ami két oldali ez egy állandó panasz még, de nincs fülészeti problémán, mert ott is vizsgáltak. Orrpolipot találtak, de nem függ össze vele, ezt is kizárták. Egyszerűen semmi magyarázható ok nincs, időnként recés kerek formákat látok ami beúszik a látóterembe. Mint a sörösüveg kupakja vagy mintha villámlana egy nagyot látok egy cikk-cakkos vonalat. Szemészet negatív lett, pangást, vérzést nem találtak a szemfenéken.
Nos feltenném a kérdésemet Önöknek, hogy mire gondolnak a panaszaimat illetően mivel lehet összefüggésbe hozni? Állítólag a klinikán az orvosok ilyen panasszal még nem is találkoztak. Persze hittek nekem, de okot nem tudnak mondani a negatív leletek alapján. Gondoltak migrén aurára, de ez irányba nem vizsgáltak itt a neurológián, epilepszia irányába jártam, de azt kizárták, mivel az összes (kb 8 EEG rutin, alváselvonásos, fotokonvulzív) negatív lett.
Várom válaszukat köszönettel!


VÁLASZ


Rendkívül sajnálom, de nem tudok magyarázatot adni részletesen leírt, meglehetősen szokatlan panaszaira. Pont olyan tanácstalan vagyok, mint az Ön által is említett kezelőorvosok.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink