• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktor Úr!Fiam, jelenleg 11 éves, 6 éves korában csontvelő gyulladása volt, melyet baktérium okozott, és 2x műtötték a jobb lábszárát. A műtét helyén most egy kb 10 cm hosszúságú és 2cm vastag heg van, mely a térde alatt kifordul jobb oldalra kb 2cm hosszan, nem lehetett összevarrni a lábát, magának kellett összeforrni, mivel folyamatosan váladékozott. Azóta is folyamatosan érzékeny, illetve fáj a lába, de az elmúlt fél évben ez a fájdalom nagyon felerősödött. A CT és a vérkép negatív lett, de ettől függetlenül 4 hete Augmentin Duo 1g-os antibiotikumot kell szedni, naponta 2x, majd a neurológiára fektettek minket, ahol Neurontin 300mg gyógyszert adtak a fiamnak 3x1 össz. 900 mg-ot, ettől a fájdalom és az érzékenység nem szűnt, viszont a fiam nagyon letompult. Készült ENG vizsgálat, mely azt állapította meg, hogy a nervus peroneus idegvezetése a normális alsó határán van, a fizikai vizsgálatokon pedig kiderült, hogy már nem tud a műtött lábán fél lábon, és lábujjhegyen állni. A sebészek>
azt mondták amíg nem műtik meg újra a fiamat, addig ez nem fog megszűnni, most kaptunk MR beutalót, melynek a diagnózisa: nervus peroneus compressio a hegszövetben, osteomyelitis chr. prox. tibiae l.d. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy ha meg kell műteni ismét a fiamat, akkor hogyan zajlik ez a műtét, illetve utána mi fog történni, van-e valami veszélye ennek a műtétnek, illetve hogyan és mennyi ideig fog tartani, míg újra egészséges lesz? Válaszát és segítségét előre is köszönöm! (egy aggódó anyuka)
jelige aggódó anyuka

Az említett ideg felszabadítása a hegszövet nyomása alól a műtét lényege. Ez azonban egy rendkívül nehéz és finom technikát igénylő beavatkozás, mert az ideg nagyon vékony a gyermeknél és nem könnyű a hegszövet környezetében megtalálni. Bizonyára hosszadalmas műtét. Az eredményességét az befolyásolja, hogy a műtét területén természetszerűleg kialakuló újabb hegszövet nem jár-e hasonló következménnyel. A gyógyulás nem tart sokáig, a rehabilitáció vehet hosszabb időt igénybe. Ezt pontosan nem lehet meghatározni. A műtéti beavatkozás kockázata nem nagy, mert a beavatkozás felszínes területen történik.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink