• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Édesapámnál 2006-ban 2db. meningeomát találtak a frontális lebenyben. Műtét során a meningeoma mellett egy 1 mm-es atípusos csomót is kioperáltak. Sugárkezelést kapott. 2011. januárjában egy pár hónapos kivizsgálás után áttétes tüdődaganatot diagnosztizáltak...

... (Soha életében nem dohányzott, a tünete csak mellkas szorítás volt.) Immuncytokémiai lelete: primer daganatnak megfeleltethető laphámsejtes carcinoma. A PET vizsgálat a bal felső lebenyben egy 45x25 mm-es daganatot továbbá malignus folyamatot mutatott ki a bal oldali tüdőben, a pleurán, a mellkasi és hasi nyirokcsomókban, valamint a bal mellékvese régióban.Nem műtötték. A kemoterápiás – és sugárkezelés hatására a következő PET vizsgálat csak a tüdőben levő daganatot mutatta ki 27x20 mm méretekkel. Kétszer kapott ezen kívül kemoterápiás tablettákat, kúraszerűen, alternatív gyógymódként első perctől a Varga gyógy gombakivonatokat szedi. A kezeléseket jól viselte, teljes életet él, a mai napig dolgozik.
Az elmúlt hónapban egy kissé fáradékony, aluszékony lett, az elmúlt héten fejfájásra panaszkodott. Ezen a héten a CT kontrolvizsgálat a tüdőben csökkent nagyságú ( 18x20 mm) tumort, viszont nagy elkeseredésünkre agyi áttétet mutatott ki. Az agyi MR-i vizsgálat során mindkét oldalon találtak 18-20 mm tumorokat ( egy-egy db) és több kisebbet, valamint ödémát.
A kezelő orvosai szerint sugárterápia nem adható a 2006-os sugárkezelés miatt, csak gyógyszeres kezelés. A Tarceva nevű gyógyszert kapta. Mellette elkezdte inni a deutériummentes vizet .Milyen életkilátásaink maradtak?
A 2006-ban kioperált atípusos nodulusnak van köze az 5 évvel ezelőtt felfedezett tüdődaganathoz? Lehetnek egymásnak áttétjei?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!


VÁLASZ


A 2006-ban eltávolított „atipusos nodulus" lehetséges, hogy a tüdőrák áttéte volt, bár a hosszú idő (2006-2011) ez ellen szól. Azonban, ha jól értem, a tüdődaganatot 5 évvel korábban (2008) fedezték fel, ebben az esetben az összefüggés – figyelemmel a jelenlegi (2011) állapotra is – egyértelműnek látszik. Az életkilátások nem nagyon biztatóak, tekintettel a kétoldali elváltozásra. Abban lehet bízni, hogy a kemoterápia hatásos lesz. A magam részéről sem a Varga féle gyógygomba sem a deutérium mentes víz fogyasztásához nem sok reményt fűznék.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink