• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Segítségét kérem az alábbi problémában: szeptember 16-án - hüvelyi úton - szültem meg első gyermekem. Szüléskor a kislányom karjai a feje mellett voltak, így mind a hüvelyfalban, mint a gátnál több seb is keletkezett...

... Kb 3 hét után ezek láthatóan meggyógyultak, de a mai napig érzek néha égő, fájó érzést a hüvelyben és szexuális együttlétre azóta sem kerülhetett sor, mivel behatoláskor úgy érzem, mintha túl szűk lenne... mintha valami "akadály" lenne ott. A szülést levezető orvos mikor "összevarrt" azt mondta, hogy a kitoláskor elszakadt a hüvelyben egy "húr" és azt kell összevarrnia, de a következő szülésnél ez újra el fog szakadni. Talán buta a kérdés, de lehet, hogy valami nem jól hegedt ott össze és emiatt nem lehetséges a fájdalommentes behatolás vagy normális, hogy 3 hónap elteltével még fáj? Továbbá normális e, hogy néha enyhe rózsaszínes-sárgásbarnás folyásom van még mindig? Kb a szülést követő 6. héten múlt el a vérzésem. A 6 hetes kontroll alkalmával a nőgyógyászom manuális vizsgálatot végzett, de rendellenességet nem tapasztalt. A terhességem előtt hiperprolaktinémiám volt, a teherbe esés többek közt a Norprolac gyógyszer szedésével sikerült. A terhességem alatt terhességi diabétesz alakul ki. 8 héttel a szülés után cukorterhelésen voltam, amelynek eredménye: Éhgyomri: 4,9 60 perces: 11,1 120 perces: 8,8 Befolyásolhatja az eredményt, hogy még szoptatok vagy véglegesnek tekinthető, hogy megmaradt a cukorbetegség? Köszönöm válaszát!


VÁLASZ


A hüvely sérülésével, a sexuális élet nehézségeivel kapcsolatban csak vizsgálat alapján tud a szülész-nőgyógyász választ adni, de a helyzet nem látszik normálisnak. A cukorbetegség kimondásához nem elég egy vizsgálat eredménye. Az Ön esetében célszerű lenne a vizsgálat megismétlése, mert a közölt leletek alapján megbízható diagnózis nem adható, az éhgyomri és a 120 perces érték nem támasztja alá a cukorbetegséget.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink