• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

T. Belgyógyász Doktornő/úr!
Hónapok óta tartó fáradsággal élek, ami társul gyakori hőemelkedéssel, de lázam is volt, fájdalom nélkül. 2-3 hét alatt lefogytam 7-8 kg-ot. Ez azért is érdekes, mert én még soha nem fogytam...

... még akarattal, fogyási szándékkal sem. Ez a helyzet a lázzal, hőemelkedéssel is. 58 éves vagyok, de évre, hónapra felsorolom, hogy életem folyamán mikor volt emelkedett a hőmérsékletem. Éjjelente kiver a verejték. Gyakran szinte "úszom" a verejtékben, s az is előfordul, hogy a második, vagy többedik alkalommal egy éjjelen belül már átöltözni sincs erőm. Gyakran ébredek fejfájással, de ez nem migrénes. Itt a közérzetem is rossz és az egész fejem fáj.Órák telnek el, amíg összeszedem magamat, hogy felkeljek. Érdekesség még az is, hogy szedtem vérnyomáscsökkentőt, de abba kellett hagynom, mert egyszer csak alacsony lett. Először megfeleztem, de már 1 hónapja nem eszem semmit, és így is jó, sőt a "/ " talán még alacsony is. Átlagosan 120-130/ 50-60. Nagyon kevés fizikai munka, házimunka után le kell ülnöm, vagy feküdnöm. Volt gyomortükrözésem, ami negatív, és a laborértékek is jók, ami 1 hónapja készült, amiben volt TSH, és az is jó. Székletvizsgálat is volt vértartalom miatt. Az is negatív. Székletem csak hashajtóra van. Jövő héten megyek vastagbéltükrözésre, de "érzésre" a hasamban nem érzek bajt, persze, attól még lehet! Talán az étvágyam is csökkent az utóbbi időben.
Nagyon kérem, hogy írjon nekem valami támpontot, hogy merre induljak el? Mi lehet a gondom? Nagyon kérem, hogy ne azt válaszolja, hogy mondjam el a körzeti orvosomnak, mert már elmondtam. Egyedül a székletvizsgálatra küldött, a labort és a gasztrológiai beutalót én kértem.
Nagyon köszönöm előre is a választ! Üdv: Izgalom jelige


VÁLASZ


A szerteágazó panaszainak a kivizsgálását belgyógyász tudja megtervezni, erre nekem nincs lehetőségem. A javaslatom tehát az, hogy kérjen beutaló orvosától a belgyógyászati szakrendelésre. Megközelítően sem tudok javaslatot tenni az ismeretek hiányában, mert nem tudom, milyen laborvizsgálatok történtek, a TSH-t leszámítva. Azt gondolom, hogy a panaszok egy része funkcionális, vagyis nem lehet mögöttük szervi elváltozást kimutatni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink