• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Tisztelt Főorvos Úr
Számomra is szörnyű, de nagyon fontos kérdése, van. Van egy 40 év feletti fiam. Nagyon boldog és sikeres gyermek és ifjúkor után / diplomák, a sportokban több jelentős eredmény / nagyon hirtelen magasra emelkedő pályakezdés, nősülés, gyermek. Aztán 30 éves kora körül kezdődött a vesszőfutása...

... Depresszió, bipoláris stb. Több kezelés, kórház, teljes szakmai, magánéleti /válás/ csőd. A lejtő alján van. Velünk / a szüleivel / 5 éve teljesen megszakította a kapcsolatot. Telefont cserélt, ne tudjuk hívni ,mert valaki valamikor mondta neki, hogy ezek örökletes betegségek, főleg anyai ágon. Azóta szerintünk gyűlöl minket. Soha egy névnapi, karácsonyi üdvözlet, semmi. A születésnapokat talán el is felejtette.Szilveszter előtt a volt feleség / ő 6 év után/ jelentkezett. Csináljunk a fiunkkal valamit, mert baj van. Megadta telefonszámát. Kb. 1 órát próbáltam beszélni a fiammal. Utána a telefonja megszűnt. Mint kiderült eltörött. / !?/ Most tudatták velünk, kórházban van.
A kérdésem az, kötelezhetnek bennünk arra, hogy a bennünket szinte gyűlölő és talán ennyi év után veszélyt jelentő fiúnkat a kórház után magunkhoz kell költöztetni ? Ezt őszintén megírom, nem szeretnénk, és szerintünk ő sem. 18 éves korában elment egyetemre, megnősült azután már lazult a kapcsolatunk. Az utóbbi 5-6 évben az ő kifejezett parancsára nem is volt semmi, de semmi kapcsolatunk. A családjával sem. Nincs elképzelésünk sem, mit tegyünk. Idősödő nyugdíjasok vagyunk, egyre több betegséggel, bajjal, egyre kevesebb erővel. Eddig kb. 200 km-re lakott tőlünk. az igaz, hogy van egy családi házunk négyzetméterre lenne helye, de elképzelni sem tudom, hogy itt rettegjünk, hogy mi is véletlenül "eltörünk"
Ön szerint itt mi a megoldás, a kötelesség, az emberség, a szülői szeretet és a többi nézőpont szerint ???
Aggódva várom válaszát Kegyetlen szülők ? jelige


VÁLASZ


A bipoláris zavarban szenvedő beteg mindenképpen támogatásra szorul. A mániás illetve a depressziós szakaszokban is folyamatos kontrollra van szükség. Ugyanakkor a beteggel együttélő családtagok számára komoly megterhelést jelent a gondozása, mivel nem együttműködőek. Javaslom konzultáljanak pszichiáterrel a lehetőségekről.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink