• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

33 éves nő vagyok, még nincs gyermekem. Minden menstruációm hatalmas görcsökkel és nagyon intenzív darabos vérzéssel érkezik, ami úgy érzem hónapról-hónapra rosszabb. A ciklus felétől ismét rosszullétek kínoznak (hányinger, émelygés, szédülés, ájulás)...

... 5 hónappal ezelőtt voltam nőgyógyásznál, rosszullétek miatt, illetve kórházba is kerültem, ahol viszont nem vizsgáltak meg nőgyógyászatilag. Végül egy sima SZTK rendelésen az ultrahang vizsgálaton taáltak a méhemben egy felritkulást, valamint a méhszájamon egy kisebb sebet. Ez menstruáció előtt egy héttel volt. Kérték, hogy menjek vissza menstruáció után. Sajnos azonban az orvosomat pont akkor helyettesítették, és a helyettes idős doktor úr szó szerint kizavart a rendelőből. Kérte, hogy 3 hónap múlva menjek vissza. Ez most volt esedékes. Sajnos már állandósult véres folyással mentem, aminek oka az orvosom szerint a méhszájam, ami teljes terjedelmében vérzik, és be is van gyulladva. Kaptam gyógyszert valamint kúpot, és jövő héten szerdán fagyasztásos eljárással kezelik a méhszájamat. Sajnos még mindig látható a felritkulás a méhemben ugyanott, ahol eddig, és már sima hasi ultrahanggal is. Erről az orvosom semmit nem mondott. Ráadásul jobb oldalon talált egy 3 cm-es cisztát is.
Kérem segítsen nekem abban, hogy mi lehet az a felritkulás, mert bevallom őszintén, eléggé aggaszt. Ráadásul évek óta nem esem teherbe, és lassan esedékes lenne már.
Választát várva, tisztelettel


VÁLASZ


A felritkulást az Ön leírása alapján nem tudom minősíteni, ezt a vizsgáló teheti meg. A felritkulást a méhfalban akkor szokták látni, ha a megtermékenyített pete beágyazódása bekövetkezik, ami az Ön esetében nem valószínű. Ami leginkább aggodalomra adhat okot, az a véres folyás, ami súlyos gyulladás jele lehet. Nem írta meg a citológiai vizsgálat eredményét, amit nyilván elvégeztek. Ezt ismerve, további elváltozásokra lehet következtetni. Remélhetőleg az újabb vizsgálat és beavatkozás megoldja a problémáit, bár a panaszait nemigen tudom magyarázni a méhszáj sebbel.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink