• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kedves Doktor Úr !
Egy kellemetlen inger jön a lábfejembe hol az egyikbe , hol a másikba, de van úgy, hogy a térdeimbe is. Erre az ingerre, meg kell, hogy mozgassam a lábam, ezért aludni sem tudok...

... tehát nem zsibbad, nincs szurkáló érzés, csupán egy kellemetlen inger, amit nem tudok mihez hasonlítani már. Ez nagyon kellemetlen. Természetesen szedek gyógyszereket vér nyomásra, szedek hangulatjavítot, cukorra 500mg. magas húgy savra, ami rendben tartja a szintet. A vér képem a koromhoz képest jó! A cukor 6 6,2 a visszamenőleges kb 3 havi? az 7 Sajnos elhízott vagyok 163 cm , 100 kg. Leszoktam a dohányzásról és a kilók 10kg gyorsan felszaladt. Februártól ismét dohányzom 5 kg fogytam azóta. Mikor ideges a lábam és kiugrok már az ágyból, belsőleg is ideges leszek és enni kezdek amit nem lenne szabad éjszaka! Próbáltam napi egy csésze citrom fű teát inni, de az sem segít. Bánt ez a hatalmas súly és nem vagyok változtatni rajta, mintha nem tudnák. Pajzsmirigyem rendben van. 47 éves koromban nőgyógyászati műtétem volt kivettek mindent. azóta hizógatok, azt hozzá kell tennem sosem voltam vékony, enyhén molett alkatú voltam mindig. De most? Logó háj az egész hasam, ami kihat az egész életemre. Próbálok egészségesen étkezni, de nem megyek vele semmire. Reggelente fél liter vízbe csavarok egy fél citrom levet azt megiszom délután a másik felét. Ma kezdtem el a szódabikarbóna kúrát, remélem segít majd valamit.
A jelenleg is szedett gyógyszereim:...
A körzeti orvosom pareszteziát mondott, ami mögött a cukor a felelős igy B komplex vitamint javasol napi 1x. Őszintén szólva félek , hogy jobban meghizók tőle. Ezt azért írtam le , jobban feltudja mérni problémáim és amire szeretnék javaslatot kérni Öntől, milyen gyógynövény keveréket igyak, vagy...?
Előre is köszönöm


VÁLASZ


A panaszai alapján az úgynevezett "nyugtalan láb" tünetegyüttesére kell gondolnom. Ennek az állapotnak az oka nem teljesen tisztázott, a kezelése emiatt sem egyszerű. Azonban ezt az állapotot csak részletes kikérdezéssel, vizsgálattal lehet megállapítani. Azt sem lehet kizárni, hogy nem valamelyik gyógyszer, pl. koleszterincsökkentő gyógyszer mellékhatása lenne. A testsúllyal kapcsolatban sem a citromfű-teától sem a citromos víztől nem várok komolyabb eredményt, ha ez nem jár együtt dietetikus vagy orvosi tanács alapján történő diétával, jelentős testmozgással. Nem hiszek abban, hogy a testsúlynövekedés a korábbi nőgyógyászati műtét, a változó kor vagy az esetleges cukorbetegség rovására kell írni. Hízás nem lehetséges, ha a elfogyasztott kalória és a felhasznált kalória egyensúlyban van.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink