• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Több hónapja küzdök folyamatos fél oldali fejfájással (szorító, feszítő jellegű), mely mozgásra görcsössé válik. Ez a fájdalom bal oldalon a fejtetőről indul és átsugárzik a tarkómba, homlokomba...

... Az első pár hétben elmentem egy neurológushoz. Elküldött egy CT vizsgálatra, melyet egy MR is követett (mire eljutottam az MR vizsgálatig, addigra jobbra tekintéskor kettős látás jelentkezett. Az egyik neurólogiai vizsgálatnál pedig ezt írták: "Bal occipitalis kilépési pont érzékenyebb a jobbnál". Ezek az első vizsgálatoknál még nem voltak). Az MR felvételen találtak egy rögöt, így átszállítottak abba az intézménybe ahova helyileg tartozom és elkezdték a vérhígító kezelést reggel és este hasba beadva. Pár nap alatt jobban lettem, a folyamatos fájdalom fokozatosan múlni kezdett, továbbra is mozgásra jelentkezett, de akkor is enyhébben. 9 nap után leállították a kezelést, mert a kezelő kórház szerint mégsem rög. Nem végeztek újabb vizsgálatokat, csak hazaküldtek. Azóta újra folyamatos a fejfájásom, amely gátol szinte mindenben, ami mozgáshoz kötött. Nem hat erre a fájdalomra semmilyen gyógyszer. 10 félét próbáltak ki rajtam, köztük voltak nyugtató készítmények, görcsoldók, erős fájdalomcsillapítók is. Észrevettem, hogy a jobb szememmel homályosabban látok, pedig soha semmi gond nem volt vele. A kettős látásom még mindig megvan, melyet neurológus és szemész is megállapított, alátámasztott. A szemészeti leletemen ez is szerepel: "a jobb bulbus oldalra tekintése 0,5 mm-el elmarad". Ön szerint miért lehettem jobban a vérhígítótól? Mi okozhatja a fejfájásom?
Köszönettel: Egy fiatal nő


VÁLASZ


Azt gondolom, hogy neurológiai-szemészeti tünetek jelentkezése esetén a vizsgálatokat addig kell folytatni, kiterjeszteni, amíg a tünetek oki magyarázatát adni nem tudjuk. Bizonyos esetekben nem elegendő egy-egy vizsgálat, szükség lehet azok ismétlésére vagy mások által végzett, más jellegű vizsgálatokra. Állapota nem megnyugtató, nem tisztázott, azt javaslom, hogy célszerű lenne a magasabb szakmai szinthez fordulnia (egyetem) a progresszív ellátás keretében. Ez nem jelenti eddigi orvosainak a lebecsülését, mert ők – úgy látom – az ő szintjükön kifogástalanul jártak el.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink