• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

adalékanyagok - allergia

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr!
Van-e arra valami adat, hogy az ételekben lévő különböző adalékanyagok,(pl. glutamat, E-s jelűek stb.) -,ha igen- akkor milyen tünetű allergiás panaszokat okozhatnak?
És hogyan lehet vajon rájönni, kiszűrni őket, hogy melyik az?
Nagyon köszönöm.

Én magam nem rendelkezem ilyen statisztikával, mivel nem foglalkozom ezzel.
Természetesen bármely élelmiszer, illetve adalékanyag képes allergiás reakciót kiváltani. A tünetek ismeretében dönti el a kezelőorvos, hogy allergia lehetősége fenn áll-e
Javaslom, olvasgassa az adalékanyag.hu honlapot. A kiszűrésre is adnak tippet, ilyen például a 6 hetes étkezési napló vezetése.
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink