• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Bence

Orvos válaszol

Üdvözletem!Többször is írtam már önöknek,kérdeztek is,köszönöm szépen a válaszokat! Most olyan gondom adódott,hogy kb 1 hete tüszős mandula gyulladásom lett,kavernás,gennyes,duzzadt mandulák...

...Gyógyszert kaptam rá illetve ecsetelést,nehezen múlik.Ide köthető a szűnni nem akaró fejfájásom.Cataflam gyógyszer mindig segített,de most ha két db ot veszek be akkor sem,advil ultra sem segít,ibustar kicsit megszűnteti,de hamar visszajön.ha kimegyek a levegőre elmúlik a fejfájás,ha nem is akkor enyhül.Rögtön a legrosszabbra gondolok.vérnyomásomat mérjük,volt hogy 90/70,volt hogy 100/80 volt hogy 120/60.folyadékbevitelre odafigyelek.kutyáimmal sokat mozgok,sétálok.Hozzá kell tennem, hogy hetekkel ezelőtt nagyon sokat erőlködtem a wc-n,iskola előtt kora reggel,bele is fájdult a fejem,már erről leszoktam.de eléggé aggaszt,hogy van hogy fájnak a manduláim és fáj a fejem,illetve majdnem minden reggel fejfájásra kelek....van amikor a halántékomnál van amikor a tarkómnál van amikor az arcom,van amikor a nyakam,elég feszült vagyok.2 méter magas vagyok pontosan és elég rossz a tartásom:/ mitől lehet ez?ui.:doktornál voltunk,a mandulámra írt gyógyszert,ő hozzá köti a fejfájást is,semmi más tünetem nem volt,alacsony vérnyomásnál émelygés,de hányás nem szerencsére,ja és a bal kezem szokott a csuklómtól az ujjvégekig zsibbadni.......jobb kezes vagyok,sokat rajzolok,ezért nem is értem,hogy a bal nincs is megerőltetve, doktor a kézzsibbadást a vérnyomásomhoz kötötte.....nagyon várom a válaszukat!Bence ui:vettem be izomlazítót,akkor enyhült a fejfájás,de ma már ismét visszatért.


VÁLASZ:


A leírtak alapján azt gondolom, hogy idült mandulagyulladás heveny fellángolásáról van szó, amit valóban antibiotikummal kell kezelni. Későbbiekben gondolkodni kellene a cavernás mandulák eltávolításán.
A vérnyomásod rendben van, ennyi ingadozás normális. Mivel 2 m magas vagy, ezért a 90/70 alacsony érték néha valóban kissé megviselhet. A fejfájást nem hozom összefüggésbe a mandulagyulladással és a kezelése nem jó. A Cataflam maximális napi adagja 3x50 mg, de más nsaid-dal nem szedhető együtt. Azaz ha Cataflamot veszel be, akkor nem szabad saridont, advilt, ibustart, algoflexet stb bevenni,. Azt javaslom, hogy a gyógyszertárban mindig kérdezd meg, hogy szedhető-e együtt az általad kért gyógyszer a már meglévőkkel. A zsibbadást stressznek tulajdonítom, azaz pszichés eredetűnek.
A fejfájás miatt kérj a háziorvostól beutalót ideggyógyászatra.
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink