• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

jelige: Darrien
Tisztelt doktor úr!
Felvilágosítást szeretnék kérni öntől. kb. 18-19 éves korom környékén varicocele testissel fordultam orvoshoz. Bonyolult történet, végül is igencsak kikészültem lelkileg, néhány hónapos bizonytalanság hatására. A lényeg, hogy aznap mikor visszamentem az urológushoz, észrevettem hogy merevedésem nem olyan erőteljes mint szokott lenni,ezt azonban a lelki megpróbáltatásoknak tudtam be. Utána viszont egyre rosszabb és rosszabb lett néhány hétig. Jó néhány hónapja erőteljesen javult a helyzet, de nem olyan mint valaha volt, sem a merevedés ideje, erőteljessége, és időtartama. Nyugodt körülmények között, egymagamban mára nem is feltűnő, de éles helyzetben van hogy minden ok nélkül hirtelen csődöt mondok. Először egy csóktól is "izgalomba jövök", később azonban, mikor komolyabbra fordulna a helyzet lelankad. Utánaolvastam a dolgoknak, és mint kiderült, a varicokele testis következtében előfordulhat merevedési zavar.
Erősen gondolkozok rajta, hogy visszamegyek a szakorvoshoz, de szeretném tudni mire számítsak.
A konkrét kérdésem az lenne, hogy milyen összefüggésben lehet az "erectilis disfunctio" a varicokele testissel, pontosan miért, milyen módon hathat előbbi az utőbbira? (termésetesen tudom hogy nem feltétlenül erről lehet szó, de bárhogy is van, szeretnék tájékozódni egy kicsit) 21 éves vagyok, és nagyon nem normális dolog, hogy gyakorlatilag nem lehet normális kapcsolatom. Igazából csak kb. fél éve tudatosult ez bennem, mert akkor lett volna az első alkalom. Egyedül viszont az eredeti állapothoz képest is viszonylag normálisan működik (de ha nincs inger, viszonylag gyorsan (0,5-2-3 perc) lelankad. 16 éves korom környékén pedig még ilyesmire nem kellett figyelni sőt, gyakorlatilag nem lehetett lelankasztani, és pillanatok alatt megmerevedett.
Ezért szeretnék némi felvilágosítást kérni öntől, mielőtt bárkihez is fordulnék, vagy teljesen kikészülnék. Előre is köszönöm a segítségét!

Nem tudom, megnyugtatás-e, de a varicokele nem okozhatja az Ön által említett tüneteket, bár nem ír annak fokozatáról, esetleges egyéb anatómiai eltérésekről stb.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink