• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Gasztroenterológus szakorvos !

A problémán több mint egy éve kezdődött, ha visszaemlékszem akkor egy utcai lángost követően kezdődött (ha lényeges lenne). A lángost követő napon nagyon erős hasmenésem volt,...

...ami nem emlékszem már meddig tartott, de 1-2 napnál nem volt hosszabb. Ezután fel-feltűnt hasmenés, de nem tulajdonítottam neki semmit. Karácsony után egyre sűrűbb lett a hasmenés és eztán szilveszter utáni reggelre a fenekem közepétől felfele és egy kicsit jobb és bal oldal irányba kiütéses lettem (talán az alkohol segített rá ?). Elmentem a háziorvoshoz, aki 1x1 Normixot adott, ami szinte azonnal orvosolta a kiütést és a szinte folyamatos hasmenésemet, ami annyira durva volt, hogy aludni alig mertem. De ahogyan elfogyott a gyógyszer, azonnal elkezdett visszajönni a hasmenés. Február-márciusban elmentem a gasztroenterológiára, ahol vér és széklet viszgálat is volt, de minden negatív lett, még a hasi UH is, semmit sem találtak. Kértem, hogy nézzenek Lime kórra és lisztérzékenységre is, de ezek is mind negatívak lettek, felszívódási problémát nem láttak. Itt szintén kaptam 2x2 Normixot és az eredmény ugyanaz a gyógyszer szedésével abbamaradt a hasmenés de a gyógyszer végeztével szép lassan visszajött a hasmenés. Nagyon ritkán, 2-3 naponta egyszer szoktam hosszú WC-re meni, ami ebben az állapotban váltakozott a normális és hasmenés között. Ezt a Normixos szedést most is eljátszottuk és a szedés befejezése után egy héttel ismét visszajött a hasmenés ami az utóbbi 2 hónapban enyhe alhasi görcs is kisér. A hasmenésnek van valami fura szaga és ha nincs is hasmenésem akkor is valami víz szerű anyag is kíséri a székletet. Ami érdekes, hogy a hasmenést megelőzően hangos kurtyogás hallatszik a has jobb oldaláról, majd a bal olalró egy kicsit lentebb és már mehetek is. Vamennyire függ az evéstől, de nem jellemző, nem határolható be konkrét ételre, hogy mitől jön elő vagy sem. Ezek a tünetek a Normix szedése alatt teljesen elmúlnak ! Aranyér veszély is van, de ezt urológus még nem támasztotta alá, de "nem hasmenéskor" érzem, hogy van. Nem vagyokk könnyű ember és még ülőmunkát is végzek, szóval sajnos minden körülmény adott. Kérem adjon ötletet, hogy mi lehet a gond. Egyesek gombát emlegetnk, mások meg szétteszik a kezüket. Kérem mondjanak valami helyet, ahol komolyabban ki lehetne vizsgáltatni a dolgot. Köszönettel !


VÁLASZ:

A székelési szokások megváltozása, a hasmenés és székrekedés váltakozása akkor is indokolja a vastagbél tüzetesebb vizsgálatát, ha egy alkalommal nem mutattak ki vért a székletben. Azt javaslom keresse fel újra a gastroenterologust és ezt a panaszát hangsúlyozza.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink