• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Tisztelt Doktor Úr/ Doktor nő!

Egy számomra fontos kérdéssel, illetve problémával fordulok Önhöz. 25 éves nő vagyok és most estem át egy igen nagy, teljes körű kivizsgáláson, egy igen összetett tünet-panaszsorozattal...

... Évek óta probléma van a gyomrommal, valamint, sűrűn betegeskedek. 3 hónappal ezelőtt teljesen leépültem, négykézláb közlekedtem, állandóan ment a hasam (vizes nyákos), hőemelkedés, gyengeség, ízületi és csontfájdalmak, zsibbadás, fejfájás, szédülés....az ég világon minden negatív lett hála az égnek (SM, Crohn-betegség, Carcinoid szindróma....), egyedül az derült ki, hogy autoimmun betegségre vagyok hajlamos és a pajzsmirigyem össze-vissza működik. Hol alacsonyan, hol magasan (de nem veszélyesen magas érték, csak a rátán túli). Azt mondták az orvosok, hogy ez valószínű mind ettől a problémától lehet.
A problémám viszont az most, hogy nem kapok semmi gyógyszert. Azt mondta az endokrinológus orvos (is), hogy nem indokolt, menjek vissza fél év múlva. Nagyon elvagyok keseredve, mert így nem tudom élni az életem, dolgozni sem tudok. Segítsen kérem hova fordulhatnék, ha kell magán úton! Így TB alapon tudom, hogy nem támogatja az állam a sűrűbb vérvételt a pajzsmirigy vizsgálatra sem, ezért összesen a 3 hónap alatt csak 4 szer ellenőrizték, pedig úgy tudom, hogy naponta akár többször is kellene vért venni az ellenőrzésére.
Az állapotom minden nap, minden órában más. Jelenleg pár napja 35 fokos csak a testhőm, gyenge vagyok. Az előtt 37.5 volt hetekig. Így ingadozik. Teljesen kikészülök, kérem tanácsoljon valamit, mert nem hiszem el, hogy ezt nem lehet kezelni.
Köszönöm a figyelmét és válaszát előre is!
Tisztelettel


VÁLASZ


Az autoimmun betegségek igen sokféle tünetet és panaszt okozhatnak, lehet, hogy ez okozza a problémát, bár a panaszai alapján nemigen hiszem. Én sem tudom, hogy pontosan mi a baja, a betegség ismerete nélkül pedig a kezelés sem lehetséges, tehát nem lehet kifogásolni az endokrinológus véleményét. Abban téved, hogy naponta többszöri vérvételre is szükség lenne. Az az érzésem, hogy a panaszai nem vezethetőek vissza valamilyen szervi megbetegedésre. A panaszokat sem tudom értelmezni, mit jelent a teljes leépülés, miért tudott csak négykézláb közlekedni. Nem ismerek olyan tartós betegséget, aminek a tünetei óráról órára változnának. A testhőmérséklet tág határok között mozog nemtől kortól, fajtától, esetleges betegségtől függően. A közöltek nem tekinthetőek feltétlenül kórosnak. Attól tartok, hogy a kezelés lényege saját magán múlik. El kell gondolkodnia, nem a körülményei váltják-e ki szerteágazó panaszait.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink