• nátha
    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
Az alábbi problémámra keresem a választ illetve szeretnék Önöktől javaslatot kérni. Kb. egy éve tapasztaltam szédülés érzetet, valamint a látóterem homályosodását...

... Voltam szemészeten, szemfenék vizsgálaton, de minden tökéletes. Neurológusnál is jártam, de nem állapított meg semmilyen problémát, ismét szemészhez küldött, aminek eredménye ugyancsak negatív lett. Közben a fejemben fájdalmat érzek, elsősorban fejtető bal oldalán, de van olyan eset, hogy homlokom szúr, bizsereg, vagy a fejem más részei is. Időnként bal lábam vagy bal kezem ujjai nagyon erősen fájnak (pár másodpercig), ilyenkor társul hozzá egy erősebb fejfájás is, de szerencsére ezek hamar megszűnnek. Most éppen fejem mindkét oldalán a felső részén enyhe nyomást érzek, szemeim körül mintha homályt látnék. Három éve volt teljes kardiológiai kivizsgálásom (ez egy pánikroham jellegű tünet miatt, mellkasi fájdalom, rosszullét), magas vérnyomásra szedek gyógyszert, napi egy tablettát. Vérnyomásom normálisnak mutatkozik. Ülő munkát végzek, keveset mozgok. Két hete volt vér,széklet, valamint hasi UH vizsgálatom, de a házi orvos nem talált semmilyen kiugróan magas értéket.
Alkoholt fogyasztok rendszeresen, de nem töményen, nem iszom magam részegre.
Köszönettel


VÁLASZ


Azt gondolom, indokolt lehet a koponya képalkotó vizsgálata is, amennyiben ennek szakmai ellenjavallata nincs. Nem helyes természetesen a panaszokat mindjárt a dohányzásra vagy az alkoholfogyasztásra fogni, azonban bennem mégis felmerül, ugyanis a tartós alkoholfogyasztásnak is vannak káros következményei, ami többnyire az idegrendszer károsodásában jelentkezhet. Ez a panaszait akár magyarázhatja is és ilyenkor a felsorolt vizsgálatok negatív eredménnyel is járhatnak. Ha a panaszokat nem sikerül tisztázni, szükséges lehet a vizsgálatok megismétlése rövidebb-hosszabb idő után.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink