• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nagyon szeretném, ha valaki tudna segíteni. Édesanyámnak nagyon sok emésztési problémája van és mindezek mellett szorongó és idegeskedő természetű...

... Sokszor kórházba kellett vinni de nem találtak semmilyen szervi megbetegedést. Kb. 15 éve találtak a gyomrában egy nyugvó polipot, amit műtéttel eltávolítottak és azóta semmit. Egyre többször megszédül de a vérnyomása normális szinte a legjobb. Többször gyengének érzi magát a végtagjai fájnak. 3 hónapja leépítés miatt elvesztette a munkahelyét, azóta csak súlyosbodott a helyzet, nem mozdul ki csak otthon végzi a házimunkát.
Én igyekszem a lehető legtöbbet segíteni. Az elmúlt 2 hétben mindennap az várt engem, hogy ő sír és nem tud elmenni sehova egyedül. Ma pedig az a szó hagyta el a száját, hogy "megdöglök"! Én nagyon sokat beszélgetek vele, kérdezgetem, hívom sétálni, keresek vele másik munkahelyet, de mindig sírás a vége. Ha hivatalos ügyet kell elintézni akkor már előző nap egy pánikroham jön rá, szédül, elkezd izzadni, remegni és elkezd fájni a hasa. Próbáltunk más étrendet kialakítani, több folyadékot ivott, gyümölcsöt és zöldséget nagy mennyiségben evett és az sem volt jó. Az orvosok nem találnak semmit csak a Frontin-t javasolták, amit éve óta szed és a No-spa-t, amikor úgy érzi, hogy kell.
A pszichológustól megijed, hallani sem akar róla. Édesapám úgy tesz mintha semmit sem látna ebből az egészből rá nem lehet számítani és hatni sem. Egyszerűen nem tudom mitévő legyek, úgy vettem észre ha itthon vagyok anyukámmal akkor boldog és vidám de ha elmegyek dolgozni vagy a barátomhoz és egy- két napig távol vagyok akkor a sírás és a rosszullét vár. Már szinte félek hazajönni, mert nem tudom mi lesz a következő amit látok majd. 53 éves az édesanyám.
Szükségem lenne egy-két jó tanácsra. Mit tegyek, amivel segíteni tudok neki?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Egy gondoskodó lány


VÁLASZ


Édesanyja állapotában változást csak megfelelő orvosi (pszichiátriai) kezelés hozhat, mert első sorban depresszio, pánikbetegség jön szóba. Az alkalmazott gyógyszer ugyan alkalmas bizonyos esetekben a tünetek csökkentésére, azonban rendszerint más, újabb gyógyszerekre vagy gyógyszerkombinációkra van szükség a megfelelő lelki vezetés mellett.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink