• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Tisztelt Doktor!
21 éves vagyok, a problémám kb fél éve kezdődött, egy szájfertőzéssel kezdődött, ami ugyvettem észre ezzel egyetemben a gyomrom égni kezdett amikor ettem és csak akkor amíg leért a falat, és a hasam is görcsölni kezdett.,...

... de ekkor még nem volt hasmenésem, székletem kemény volt, így végbélrepedés is kialakult, ezzel elmentem orvoshoz, ott nem találtak semmi tumort csak egy kis sebet. A gyomorfájdalom elmúlt de, a kihuzott fogaim helyén fehér fehér csomószerű valami van, arcom feldagadva,de csak alul és az étel csípi, nyomásra az arcom nem fáj, röntgenen egy folt sem látszik, a fogorvos nem is tudta mi ez,igy haza is küldött. A lényeg ami számomra aggasztó, az a hasi fájdalom ami megmaradt, akármit eszek akkor is, néha görcsöl, ezek a görcsök elég tompák, de azért a mindennapi életben zavaróak, és többnyire akkor görcsöl, mikor wc-re kell menni, vagy ha a szelek jönnek, amik rettentő büdösek, állot,romlott étel szerü szaga van, ez is nagyon rossz, székletem egyébként állandóan híg, vízfolyásszerű, sárgás zöldes vagy sötétbarna színű, ez volt hogy egy két hétig elmult, aztán megint visszajön. Egy téli megfázás után, azóta lázam is van, az is elmúlik néha, de nem a hasmenéssel együtt, és ha fizikai munkát végzek estére megint belázasodok. 38 fok körül megáll, és ez így megy fél éve minden nap, este miindig lázas vagyok, és a hasmenés. A görcsök nem erősek, köldököm, bal alsó oldalon szoktam érezni, és nagyon kurtyog. Nyomásra nem fáj, köldököm kicsit ugy néz ki mintha köldöksérvem lenne, de nyomásra semmit nem érezni és az sem fáj, csak a beleim görcsölnek, a hasmenés és a láz a legnagyobb pproblémám. szedtem bélflóra kapszulát, de semmi változás. Félek az orvostól, és a gyomorfájdalom is elmult,eddig abban biztam hogy ez is elfog, de azthiszem ideje segítséget kérnem, hogy mégis mi lehet ez, és mire számíthatok ha elmegyek orvoshoz. Nagyon köszönöm a válaszát, elnézést a hosszu szövegért és a bonyolultságért.


VÁLASZ


Egyetértek Önnel, hogy segítséget kell kérnie, orvoshoz kell fordulnia. Lehetséges, hogy gyulladásos bélbetegsége van, aminek sokszor vannak egyéb tünetei is, máshol jelentkező gyulladásos folyamatok. A tartósan fennálló panaszokat és azok összetett voltát figyelembe véve, nem hiszem, hogy alapos kivizsgálás nélkül kiderülne a panaszok oka.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink