• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Jelige: Natália

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

27 éves nő vagyok. 2011 december elején megfáztam, bronhitisz jelegű tünetekkel, nem volt túl komoly nem mentem orvoshoz, hanem sok teával, pihenéssel kikezeltem magam, de...

...valahogy nem volt 100%-os a gyógyulásom, mert még gyengének éreztem magam és izzadékony voltam. (Egyébként az izzadékonyság nálam már pár éve jelentős, télen is tudok úgy izzadni, mint nyári melegben).
Januárban két napig 90 és 100 között volt állandóan a pulzusom ezért orvoshoz fordultam, ekkor még nem voltak megfázásos tüneteim (orvosi látogatást követő napon fellépett orrdugulás, fejfájás, nehézlégzés). Az orvos elküldött vérvételre, de mire kaptam időpontot és elkészült a lelet addigra meggyógyultam. A vérvétel eredménye a süllyedéstől (23mm/h) eltekintve teljesen normális volt.
Most Februárban kb. egy hete elkezdett fájni a fejem, azt hittem az időjárástól, utána ezzel együtt az arcom azt kezdtem érezni, mintha arcpakolás lenne rajta, ami feszíti az egész arcomat és az orrnyerget is. Nem hatott ezekre semmilyen fájdalomcsillapító, ezért 4 nappal később elmentem a gégészetre, ott az orvos súlyos orrsövény ferdülést állapított meg és felírt egy allergia gyógyszert és egy orrcseppet. A gyógyszer semmit nem hat, az orrcsepptől néha jobb, de a tünetek hullámzóan visszatérnek.
Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint a fent leírt betegségek összefüggésben vannak-e egymással, illetve a túlzott izzadással valamint ezeknek mi lehet a kiváltó oka. Továbbá szeretném a tanácsát kérni abban, hogy milyen szakterületű orvoshoz, vagy orvosokhoz forduljak.
Nagyon köszönöm a segítségét.


VÁLASZ


Arra kell gondolnom, hogy a hűléses betegség arcüreg-gyulladáshoz vezetett. Ezt gyakrabban kapják meg azok, akiknek orrsövényferdülése is van. A panaszok mellett röntgenvizsgálattal, vagy még pontosabban CT vizsgálattal lehet igazolni. Rendszerint az orrcseppek segítenek a gyógyulásban, a leletektől függően esetleg drasztikusabb beavatkozásra kerülhet sor. A fül-orr-gégészet területére tartozik. Keresse fel ismét a szakrendelőt.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink