• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kedves Doktor!
28 évesek vagyunk párommal és szeretnék néhány kérdést feltenni, meg szeretném tudni hogy lehet mielőbb gyermekünk. 3 hónapja próbálkozunk. Én 18 éves korom óta szedtem fogamzásgátlót, 7 hónapja elhagytam...

... Dohányoztam, de a napi mennyiség nem volt sok, most már arról a kevés cigarettáról is lemondtam 4 hónapja. Ugyanennyi ideje nem iszom alkoholt. 5 hónapja méregtelenítő kúrát tartottam (3 napos folyadék diéta). Az megerőltető aerobik sportot abba hagytam, múlt héttől könnyebb terhes tornát folytatok heti 2-3 alkalommal mivel azt hallottam hogy ez pozitívan hat a teherbeesésre, illetve tervezem az Aviva torna itthoni űzését a könyv alapján. Párom cigarettázik, sajnos ő nem mondott le a káros szenvedélyéről, napi 1 dobozzal nem szív el, kitart neki 2-3 napig, viszont ha baráti összejövetelt tartunk, akkor akár 1 dobozzal is elmegy néhány óra alatt. Ezen kívül néha, nem minden hétvégén meg szokott inni néhány doboz sört (körülbelül 5-8) vagy 1 üveg bort, illetve ha baráti összejövetel van (csak időnként van ilyen alkalom) akkor is megiszik ennyit vagy egy kicsit többet párosítva 2-3* 0,5 cl tömény itallal. Viszont mindketten szedünk multivitamin készítményt, én 2 hónapja Gravida terhesvitamint és napi 1* halolaj kapszulát (Omega 3+E vitamin), rost készítményt és néha lecitin kapszulát. Párom Peak Mega A-Z multivitamin készítményt szed, B vitamin komplexet, Ca+Mg készítményt, heti 3* sportol (izomtömeget növel), napi szinten tömegnövelő port iszok vízben vagy tejben feloldva, ami nem tartalmaz semmi mást csak fehérjét. Az ovulációs időpontot ovulációs teszttel és hőmérsékleti görbe vezetésével próbáljuk behatárolni, inkább erre az időszakra próbáljuk az együttléteket időzíteni, máskor heti 1-2* vagyunk csak együtt. Szeretném tudni hogy a leírtak alapján lehetséges hogy hamar teherbe essek? Sajnos a következő ovulációs időpont környékén lesz egy hosszú hétvégi kiruccanásunk, ahol biztosan le fog csúszni páromnak néhány korsó sör, esetleg tömény ital is. Szeretném megtudni, hogy ilyen mennyiségű alkohol és cigaretta hogyan befolyásolja a spermákat és 1 nap pihenőidő után időzíthetjük e az együttlétet? Befolyásolja a teherbeesést vagy a magzatot ha sikerül megfogannia? Mennyi időként legyünk együtt hogy növeljük a teherbeesés esélyét, illetve megfelelő minőségű sperma jusson el a petesejtig? Kérem a kétségeimet oszlassa el! Nagyon várom a válaszát!


VÁLASZ


Nincs abban semmi meglepő, hogy 3 hónapos próbálkozás nem járt eredménnyel. Ha az éves próbálkozás is eredménytelen marad, akkor a megfelelő vizsgálatokat el kell végeztetni. Úgy vélem, hogy az "egészséges" életmódot túlzásba viszik. A természetes, hétköznapi táplálkozás és életmód mellett mindenféle kiegészítők, alkalmazása, fogyasztása indokolatlan sőt akár káros is lehet.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink