• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Tisztelt Weborvos!

Remélem kevésbé szokatlan problémával hozakodok elő. Több éve kísér(t) már az életemben a problémám. Néhány hónapja egy pénzintézetnél dolgozok, mint ügyintéző. Sajnos a tüneteim fenyegetik - nem csupán az énképemet és a harmonikus életvitelről elgondolt vízióimat, de a pénzkeresetemet...

Arról van szó, hogy számítógépes munkavégzés és általánosságban szokatlan mesterséges fény (pl. régi típusú neoncsövek) hatására drasztikusan csökkennek a szellemi képességeim. Korábban is észrevettem már ezt pl. szakdolgozat-írás vagy levél megfogalmazása következtében. Néhány óra alatt gyakorlatilag a teljes zombi állapotába vagyok képes eljutni. A mai nap pl. átmentem egy piros zebrán ennek következtében. Nemcsak a kombinatív képességek csökkennek, a rövid távú memória szinte gyermekivé zsugorodik, a koncentráció helyett bambulás és nézés a semmibe stb. Direkt nem kezdtem el mindenféle memóriaserkentő szert szedni, elsőként mindenképpen szerettem volna kikérni orvos véleményét a problémával kapcsolatban. A szemem mindig is érzékeny volt mesterséges fényre, de a kettő azért nem egyeztethető ilyen mértékben össze. Természetesen monitor szűrős szemüveg csináltatva, műkönny használva, mit sem ér. Az egyetlen valamire való megoldást a Reergin tabletta jelentette, amely valamelyest segít visszatérni emberi mivoltomban, de ebből se merek 2db-ot bevenni naponta, inkább csak egyet néha. Nem tudom mitévő legyek, milyen irányban induljak el, esetleg érdemes lenne vizsgálatra jelentkezni. Arra már rég rájöttem, hogy sport, egészséges táplálkozás, a jó zene, a kiegyensúlyozott párkapcsolat és a széles emberi kapcsolatok mind hozzáadnak egy emberi élethez és segítik a robotot, de mindhiába a sok diploma és a bölcs gondolatok, gyakorta munka után egy halott zombi fekszik az ágyban és azon gondolkodik, hogy ezért volt érdemes az eddigi élet?! Hogy ereje sincs érzésekre, tervekre?! Éljek továbbá az évi három hét szabadságomnak?! Legyek kamionsofőr (megjegyzem színpatikus szakma :)), legalább humorérzéke legyen az embernek, nem igaz?!
Előre is köszönöm válaszát!


VÁLASZ

A memóriazavarokkal a pszichiátria ( nem a pszichologia) foglalkozik. Ennek megfelelő szakemberhez kell fordulnia a memóriazavar okának és milyenségének, esetleges kezelésének érdekében.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink