• nátha
    • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

      Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

    • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

      Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

    • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

      Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • melanóma
    • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

      Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

    • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

      Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

    • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

      Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • egynapos sebészet
    • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

      Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

    • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

      Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

    • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

      Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Orvos válaszol

  • PAMPALÍNI

    2011.03.23

    Tisztelt Weborvos!
    A durva szextöl begyulladhat-e a spirál, vagy ha a partnereket sűrűn váltogatom?
    Gennyes folyásom van és szétszakad a hasam. A nődokim nagyon harakszik rám ezért kérdezek itt.
    jeligém: PAMPALÍNI

  • A méhszájsebet hüvelyi ultrahanggal...

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!Az lenne a kérdésem,ha állandóan folyásom van /vagy sűrű fehér, vagy átlátszó nyúlós/és együttlét után alhasi fájdalmam van,ez lehet-e méhszájsebtől?A méhszájsebet hüvelyi ultrahanggal, vagy hüvelyi vizsgálattal meg lehet-e állapítani?Válaszát előre is köszönöm!

  • trombózis, fogamzásgátló, esemény utáni tabletta

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!

    Szeptemberben trombózisos lábbal kerültem be a kórházba (legalábbis annak nézett ki), azután véralvadásgátlót kellett szednem. Mára a vizsgálatok kimutatták, hogy nincs Leiden-mutációm és valószínűleg nem trombózisom volt (a szeptemberi érvizsgálati konzílium sem mutatott ki vérrögöt), csak egyfajta gyulladás fogamzásgátló hatására.A fogamzásgátlót el kellett hagynom, nem szedhetem, mert nagy a veszélye annak, hogy újból kialakul a betegség.

    Kérdésem, hogy abban az esetben, ha esemény utána tablettára lenne szükségem, bevehetem-e - vállalva annak a veszélyét, hogy egy újabb trombózisnak kinéző gyulladás alakul ki a lábamban,vagy semmilyen esetben sem szabad bevennem, mert komolyabb következményei lehetnek (esetleg nem a lábamban alakul ki a betegség, hanem tüdőembólia és hasonló lép fel). Mindenképpen kell-e konzultálnom ilyen esetben a nőgyógyásszal?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Jelige: trombózis, fogamzásgátló, esemény utáni tabletta

  • bejko

    2011.03.23

    Szép napot. Érdeklődnék hogy mennyibe kerül az abortusz ha 11 féle gyógyszert szedek: magas vérnyomásra, cukorbetegségre, angina pectorisra , asztmára.
    Üdv:bejko

  • kell e védekeznem szombattól ha már nem szedem a ceclort?

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor Úr!
    Múlt héten a doki sumamedet írt, beszedtem,majd nem javultam kaptam ceclort (500mg)most fog elfogyni pénteken, az lenne a kérdésem, hogy dienillét szedek fogamzásgátlónak kell e védekeznem szombattól ha már nem szedem a ceclort?

  • Most a második alkalommal a menses kezdetekor és a végén azon a helyen fájdalmaim vannak

    2011.03.23

    Kedves doktor úr
    A bal oldali petevezetékem szülés után másfél évvel el volt záródva.Arra kaptam gyógyszert és elmúltak a tünetek.Most a második alkalommal a menses kezdetekor és a végén azon a helyen fájdalmaim vannak.Felkészüljek a legrosszabbra?Megyek a nőgyógyászomhoz is de az ön véleménye is érdekelne.Kérjek ultrahangos vizsgálatot is?
    Várom válaszát

  • West szindróma

    2011.03.23

    Tisztelt Weborvos!

    Kislányom 2009. júniusában született egészségesen 9-10 apgar ponttal. 7 hónapos korában az epilepszia egyik súyos formáját west szindrómát diagnosztizáltak nála. Azonnal megkezdték a kezelését Sabrillal, de a rohamai nem múltak el, így Synachten injekciót is adtak mellé közel 5 hónapig, persze ez idő alatt folyamatosan csökkentve az adagot, végül tavaly júliusban adták az utolsó injekciót. A 4-5 injekció után múltak el a rohamai. Azóta naponta kétszer szed Sabrilt, reggel 1/2, este 1 tablettát. Voltunk nemrég EEG-n és azt írták, hogy a felvételen paroxysmalis jelek egyáltalán nem láthatóak. Mivel a kislányom egy éve tünetmentes ezért az orvosunk javasolta, hogy csökkentsük a Sabrilt fél adaggal, majd 2 hónap múlva újabb fél adaggal. Azt is mondta az orvosunk, bár a papírra nem írta le, hogy szerinte a west szindrómából meggyógyult, de ígérni nem tud semmit és ha netán valamilyen epilepsziás rohama lenne, az nem west szindróma, hanem egy másik fajtája. Amióta a kislányom beteg, kaptunk igazolást, hogy tartósan beteg, emelt családi pótlékot és közgyógyot is. Most kellene meghosszabbítani a papírokat. Azt mondta az orvos, hogy nem számít már tartós betegnek, mert nincsen rohama. Az lehet, hogy nincs rohama, de ez a gyógyszer mellett van így. Azt mondta tavaly az orvosunk, hogy akkor lehet gyógyultnak nyilvánítani ebből a betegségből, ha a későbbiekben gyógyszer szedése nélkül is tünetmentes lesz. Mivel jelenleg is szedi a gyógyszert és még nem jött el az az idő, hogy gyógyszer nélkül is tünetmentes, addig eszerint ő tartós betegnek számít. Vagy nem? A gyógyszer szedése alatt és a mai napig is elég sokszor rendkívül agressziven viselkedik, hangulatváltozásai is vannak. Egyik pillanatban nevet és eljátszik, de 10 másodperc múlva már semmi nem érdekli. Úgy gondolom, hogy ez nem egy nátha, amiből egy-két hét alatt ki lehet gyógyulni. Elhamarkodott lenne az a kijelentés, miszerint a lányunk meggyógyult a west szindrómából.
    Szeretném megkérdezni, hogy Önök szerint mikor lehet ebből a betegségből gyógyultnak nyilvánítani valakit és meddig számít valaki tartós betegnek, amíg rohamai vannak vagy ameddig a gyógyszeres kezelés alatt áll? Netán addig, amíg a gyógyszer elhagyása után egy bizonyos idő alatt nincsenek rohamai? Ha igen, mennyi ez az idő?

    Jelige: West szindróma

  • KICSIKE

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy van időpontom
    egy máj biopsziára és,hogy a fibroskan gép ezt a vizsgálatot kiválthatja, a vizsgálat vagy zsirmáj vagy PBC lehetőségét tárná fel .És ,hogy a biopszia mivel jár mi a menete? Előre is köszönöm a választ. jeligém KICSIKE

  • Egy aggódó Anya

    2011.03.23

    Tisztelt Balázs Csaba Doktor Úr!
    Lányomat agyalapimirigy daganatra műtötték 2 éve. azóta pm. és mellékvese
    alulműködése van. Jelenleg laboreredménye szerint pajzsmirigy gyulladása
    van. Véreredményéből az Anti -TPO 473.4 IU/ml. A vérkép többi eredménye
    majdnem tökéletes.
    A kérdésünk az lenne, hogy ezt a magas eredményt okozhatja-e Cortef és
    euthyrox együttes szedése.
    Ha nem, akkor mi lehet az oka és mi a gyógymód?

    Tisztelettel:
    Jelige: Egy aggódó Anya.

  • pár napja erös szuró alhasi fájdalmat érzek

    2011.03.23

    pár napja erös szuró alhasi fájdalmat érzek a bal oldalon már elég
    rég voltegy sérv mütétem ez ki ujulhat e ? milyen tünetei lehetnek az
    esetleges kiszakadt hasfalnak?

  • csontizotóp vizsgálat

    2011.03.23

    mi a csontizotóp vizsgálat.

  • Gyomorsav!

    2011.03.23

    Gyomorsav!

    Azzal a kérdéssel fordulok önhőz Doktor úr/hölgy ,hogy már mindegyik
    hatóanyagból kipróbáltatak velem PPI-gyógyszert a gyomorsavamra.
    Legelöször 2004-ben állapítottak meg nálam reflux oesophagitis-t,akkor
    kaptam rá Ulceran 300 mg ez nem volt jó. Azóta eltelt 7-év és nagyon sok
    féle gyóygszert kipróbáltatak velem. Lansacid 30, Lansoptol 30, Protonexa 30, ezektől nem múlt el a sav és ráadásul hasmenésem lett tőlük. Pariet ezt is írták már ki ez sem volt jó,Rabyprexet akartak írni ki de kiserült ,hogy Laktóz-intóleranicám van és ami sajnos nem csak a tejes dolgokra igaz nálam,hanem a gyógyszerben lévő laktóz-monohidrátra, kaptam már ilyen gyógyszert amiben van laktóz és szintén hasmenés lett belőle. Nexium 40, Esomeprazol-sandoz 40 hasmenés. Zimpax 40 ezt már felsem írták a laktóz miatt, Nolpaza 40 ettől idegess,feszült voltam, Noacid 40 és Controloc 40 ettől hányingerem volt. Jelenleg Pantoprazol-Sandoz 40 és Ranitidin-Teva 300 mg ezeket szedem most de mintha nem is szednék semmit. Gastroszkópiám 6-hónapja volt negatív eredményel.
    Maga mit javasol milyen gyógyszeres therápiát?
    A háziorvosom szerint már csak PPI-t szedjem.
    Kérdésem lenne még az is,hogy ha Pantoprazol hatóanyagból írnak ki
    gyógyszeret pl: Pazolexa 40 mg akkor ez ugyan, olyan jó hatású mint az
    eredeti Controloc tabletta?
    Még lenne egy kérdéserm mit jelent a gyógyszernál az ,hogy GI fertőzések kozkázata kismértékben emelkedhet? Okozhat olyat,hogy ha ilyen gyógyszert írnak fel nekem aminek a betegtájékoztatójában ez szerepel,hogy hamar megbetegszik mindent elkap,minden kis betegséget?

    Válaszát nagyon szépen köszönöm!!!!
    Ui: Egészségügyi dolgozó aki nagyon sokat szenved a gyomorsavtól!

  • orrmelléküreg

    2011.03.23

    Jelige: orrmelléküreg
    Tisztelt Doktor!
    Másfél hete kerestem fel háziorvosomat erős náthaszerű tünetekkel, amelyek már egy hete fennálltak csak enyhén. Kb. 1 hónapja már átestem valamilyen vírusom, de a családban mostanában valamelyikünk mindig beteg, így megy az oda-vissza ping-pong. A háziorvosom arcüreggyulladás gyanújával szakorvoshoz irányított (fájdalmam nem igazán volt a fejfájáson kívül), aki röntgen után (eredménye: mindkét sinus maxillarisban bő két ujjnyi folyadék) két oldali gennyes orrmelléküreg gyulladást állapított meg, majd Leflokin antibiotikumot írt fel. 1 hét utáni kontrollröntgenen (vizsgálat nélkül) eredmény: jobb oldali sinus maxillarisban bő két ujjnyi folyadékárnyék. A szakorvos rendelés végén járt, már indult haza, mikor odaértem a röntgenlelettel és az mondta, hogy hatástalan volt az antibiotikum, még mindig gennyes (miközben már gyakorlatilag panaszom nincs és csak az egyik melléküregben lát a röntgen folyadékot), írt beutalót az ÁEK-ba, ki kell öblíteni vagy megműteni. Mire finoman tiltakoztam, hogy tul. képpen enyhe fejfájáson kívül (melyet időjárás-érzékenységemnek tudok most be) semmilyen tünetem nincs, orrom nincs bedugulva, orrváladék normális színű és mennyiségű, nem feszít nem fáj az arcom, azt mondta, hogy várjak akkor egy hetet, szedjek ACC 600-at, gyógyszert már nem ír fel és meglátjuk, mit mutat a röntgen. Kérdésem az lenne, hogy valóban szükségszerű egy hét kezelés után ilyen radikális beavatkozás, mindennemű más próbálkozás nélkül? Nem lehet ezt kíméletesebb terápiával gyógyítani? Az interneten olvastam, hogy fizikálisan sok helyen már csak a krónikus, több éve fennálló orrmelléküreg gyulladásokat kezelik, azokat is csak végső esetben, így kissé fura ez a gyors lépés… Mára már egyáltalán nincs semmilyen tünetem! Érdeklődnék a probléma otthoni rendezéséről is (ismerős tanácsára vettem Bioparoxot). Köszönöm válaszát.

  • kerdesem a mandulamhoz kotodik

    2011.03.23

    az en kerdesem a mandulamhoz kotodik!lyukas mind ket mandulam es zavar ugy erzem mintha mindig ott lenne valami a mandulamba es mar sokszor panikba esem miattuk!Annyira nem fajnak csak az zavar ahogy kineznek,gyakran begyullad es zavaro hatassal van a jo letemre!Mit kellenne tennem hogy begyogyuljon?Veszelyezteti az eletem?Talan ki kellenne szednem?Amit meg el kell mondanom az az hogy mar gyerek korom ota vannak problemak veluk de, most felnot kora lettek lyukasak ami zavaro nagyon es nem erzem jol magam mert mindig oda gondolok!Kerem adjon egy tanacsot mit tudjak tenni ennek erdekeben?Koszonom!

  • fültövemnél elhelyezkedő nyirokcsomóm

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor Úr!

    A bal oldali, fültövemnél elhelyezkedő nyirokcsomóm már másfél éve duzzadt (24 éves vagyok). A duzzanat egy éjszaka alatt alakult ki (kemény tapintású), néha kicsit változik a mértéke. Fájdalmat nem érzek, semilyen egyéb panaszom nincs, esetleg a fáradékonyságom lehet fokozott. A kialakulását követően voltam vérvételen, de nem mutattak ki semilyen kóros elváltozást (fehérvérsejtszámok és hisztogram normális), minden paraméterem normális volt (teljes vérkép). A fogaimat is megvizsgáltattam, de sem a fogorvos, sem a szájsebész nem tartja valószínűnek, hogy onnan ered a probléma. Citológiai vizsgálaton még nem voltam.
    Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint milyen betegségek jöhetnek szóba és milyen vizsgálatokat lenne érdemes még elvégeztetni.

    Tisztelettel:

  • cukoralergia

    2011.03.23

    mitől keletkezik a cukoralergia

  • mennyi ideig ajánlott a kiegészítő védekezés?

    2011.03.23

    Egy hete szedem a Semicilllin 500mg 4x1 antibiotikumot, a kúra 10 napos. Emellett Yasminelle fogamzásgátlót szedek. Csökken-e a fogamzásgátló hatása ebben az esetben, ha igen mennyi ideig ajánlott a kiegészítő védekezés?

    Köszönettel:

  • jobb fülem belső részében kellemetlen bizsergő (viszkető?) érzést érzek

    2011.03.23

    Üdv!


    Néhány hete bizonyos pozícióban tartva a fejem (amikor háton fekszek, akkor mindig) a jobb fülem belső részében (talán a hallójárat elején valahol) kellemetlen bizsergő (viszkető?) érzést érzek. Talán ahhoz tudnám leginkább hasonlítani, amikor az ember elfekszi a karját és utána bizsereg; csak ezt célzottabban, egy pontban érzem és ahogy elmozdítom a fejem, abbamarad. Mi lehet ez?


    Köszönöm,

  • Kata

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor!
    Pár napja foggyökér cisztát találtak nálam.Azóta túl vagyok egy gyökér kezelésen,most nyitva van a fogam egy hétig, hogy a genny távozni tudjon.Mindezt fogorvos végezte.Milyen kezelés vár még rám.
    Válaszát előre is köszönöm: Kata jeligére

  • Babóca

    2011.03.23

    Jelige: Babóca
    Tisztelt Doktorúr!

    A minap a nőgyógyászom 8 hetes élő terhességet állapított meg. (17mm)
    Néhány nappal ezelőtt készítettem egy vérképet, amely a tesztoszteron szintemet 4.48 nmol/L állapította meg. Kérdésem: veszélyeztetheti a babát a magas tesztorenszint? Ha igen, mit kell tennem, h ne legyen gond? Válaszát előre is köszönöm.

  • golflabdányi csomót fedeztem fel és nagyon megijedtem

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor Úr!
    Van egy egy éves kislányom, aki még mindig szopizik, így emlőszűrésen már nagyon régen nem voltam, sőt a tejmirigyek miatt önvizsgálatot se nagyon végeztem, hisz úgy tudom ilyenkor úgysem lehet kiszűrni, hogy melyik csomó mit jelent.
    Egyik este viszont egy kb golflabdányi "csomót" fedeztem fel és nagyon megijedtem. Mivel tudatosan nem vizsgáltam magam az elmúlt egy évben igazából biztosan nem tudom, csak sejtem hogy szinte az egyik pillanatról a másikra került oda. Emlődaganat kifejlődhet ennyire gyorsan?
    köszönöm válaszát

  • Barackvirág

    2011.03.23

    Barackvirág (49éves)

    Sajnos a problémámmal régóta küszködök!
    Már gyerekkoromban is fejfájós voltam. Amikor megszűltem gyermekem,
    utána a fejfájásom állandósúlt, próbáltam gyógyszerrel és, vagy kávéval enyhíteni, mert ha valamelyik kimarad migrénem lesz. Sajnos ez a kombináció viszont a gyomromat tette tönkre. A visszaáramló sav már évek óta marja torkomat. Kétszer voltam már tükrözésen, majdnem az összes savközömbösítöt végig próbáltam, de semmi nem segített ez idáig. Fél éve állandó sebesnek érzem a torkom, nyelőcsövem. Nehezen nyelem az ételt, ráadásúl az is felmarja! Orvos tanácsára a kávét abbahagytam, fejfájásomra Kefalgint kaptam, amit jónak találtam, és minden nap 1-et beszedtem belőle. Mint kiderül ezt nem lett volna szabad, mert 2006-ban volt egy agyi infarktusom! Most ott vagyok hogy nem tudom mitévő legyek ha szedem a gyógyszert baj lesz belőle, ha nem szedem akkor migrénem lesz, a gyomrom meg úgy dúrva ahogy van. A következő tükrözésre már megvan az időpontom, de sajnos tudom hogy mi a vége szedjek egy másik gyógyszert az majd "talán".
    Kérem ha tud segítsen! köszönettel!

  • Műtét újra?

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Mastectomia alatt 4 nyirokcsomót vettek ki és negativak voltak.A későbbi lelet szerint van áttét egy 5mm-es és 3 mm-es.A sebész orvos ajánlja a további nyirokcsomók kivételét ,én is így gondolom.Azonban azt is mondta,hogy nekem kell dönteni a további műtétről.Csak most gondolkodom rajta,hogy ha nem vállalom akkor mi lenne? A további kezelés lenne akkor drasztikusabb?
    Leletem:pT2, grade:I. Oestrogen és progesteron exp.80-80%.Her2 1+
    Ki67 10% topoisomerase 10%-ban expresszálódik
    Köszönöm válaszát:Műtét újra?

  • Edinburgh

    2011.03.23

    Tisztelt dr.úr (dr.nő) Többszöri ultrahangos vizsgálat során epeholyag polipot fedeztek fel ami ugy kb 10mm nagyságu és feltehetően ez felelős a több mint 3 hónapja tartó jobb bordaív alatti enyhe fájdalmamnak. Mivelhogy én külföldön élek, és még vannak kisebb nagyobb nyelvi problémáim szeretném ha tudna nekem segíteni: ki lehet-e kezelni ? vagy esetleg az étrendi szokásokon kell változtatnom? és ha igen mik azok az ételek amiket fogyaszthatok, vagy esetleg létezik gyógyszeres kezelési mód? Válaszát előre megköszönve maradok tisztelettel jelige: Edinburgh

  • mezosistolikus mitralis billentyu prolapszus van,

    2011.03.23

    Tisztelt Doktor Ur(no)
    37 eves no vagyok , tavaly allapitottak meg azt a diagnozist ,hogy mezosistolikus mitralis billentyu prolapszus van, II-ik fokozat, amire concor 25mg szedek reggel. A keredeseim a kovetkezok lennenek::
    1.Ettol a diagnozistol fajhat e a bal mell folott es kozvetlen a bal mell mellet a mellkas fele? A fajasok allandoak es atsugarzik a lapockam es a hatgerinc kozze ugyancsak bal oldalt. Ha ettol faj On mit javasoll mit tegyek.

    2. Elegge ideges tipus vagyok es ettol a vernyomasom is megno. Sokszor faj-nyomul a mellkasom az idegtol . Lehet e ez szivideg ? Vagy csak panikbetegseg? Ha szedek Xanaxot mennyire van rossz hatassal a szivbetegsegemre? Egyaltalan mit csinaljak ha idegi alapon megno a vernyomas( 176/105/85)

    Kerem segitsen.
    Nagyon koszonom

  • Kétoldali mérsékelt bursitis subacromialis

    2011.03.23

    Kétoldali mérsékelt bursitis subacromialis kép.végezhetek fizikai mznkát?

  • nekem is szúr a szívem

    2011.03.23

    21 éves vagyok és nekem is szúr a szívem. Már voltam orvosnál, aki elküldött EKG-ra, de az nem mutatott ki semmit se. Azt mondta az orvos, hogy nincs semmi bajom, szedjek nyugtatót!!!
    Nem tudom, hogy mitől szúrhat a szívem, azt tudom, hogy ha kimegyek a friss levegőre és sétálok, akkor jobban érzem magam. Ez a fájdalom, a szúrás mitől lehet?
    Válaszát előre is köszönöm!

  • SN pos

    2011.03.22

    Tisztelt Válaszadó4
    Mennyire leszek veszélyeztetett limfödéma kialakulására,ha a sentinel nyirokcsomó áttéte miatt kieg.ABD-t végeznek rajtam?Mit tehetek a kialakulás csökkentésére műtét előtt és műtétet követően?Ilyenkor van egy kötelező számú csomó amit ki kell venni?Szövettan:SN pos /5mm+3mm/
    (2/3)
    Köszönettel várom válaszát:SN pos

  • fruktózallergiás az szölöcukrot sem ehet?

    2011.03.22

    Aki fruktózallergiás az szölöcukrot sem ehet??? Köszönöm.

  • gyomorbetegség, amit nem lehet gyomorükrözéssel diagnosztizálni?

    2011.03.22

    DOKTOR ÚR; KÉREM;
    milyen gyomorbetegség gyakori vagy létezik, amit nem lehet gyomorükrözéssel diagnosztizálni? Köszönöm szépen.

  • Ez természetes?

    2011.03.22

    Ez természetes?

    Tisztelt DoktorÚr/Nő!

    Egy nagyon enyhe, véletlen nyomásra az emlőmből áttetsző sárgás folyadék jött, 2-3 cseppnyi. Nem fáj, nem duzzadt a mellem, nem érzek benne elváltozást.Nem várok babát, csak gyomor-emésztőrendszeri problémáim vannak, de ezek természetesen kezelés alatt. (minden problémától nagyon megijedek, számomra az egyik legfőbb az egészségem) Most találkoztam ezzel először,de azóta több váladék nem volt.
    Az lenne a kérdésem,hogy ez normális, vagy forduljak orvoshoz ezzel?


    Válaszukat előre is köszönöm!

  • Bélösszenövés

    2011.03.22

    Dr.úr. Bélösszenövés veszéjeti.kérem szives válaszát. TISZTELETTEL. PIROSKA.

  • Legjobb barátommal csináltam

    2011.03.22

    Jelige:Legjobb barátommal csináltam
    Tiszteletem.22 éves srác vagyok.Majdnem egy éve kezdődött a dolog,amikor a legjobb haverom aki a fiukhoz vonzódik orálisan kielégitett.Azthidtem csak egyszeri eset lessz,mivel mindketten házibuliból tartottunk haza,de azóta elég sokszor megtörténik.Van hogy elmegyek hozzájuk, de nem azért hogy legyen valami,de amikor reggelente az ágyba átkarolja a derekam,egyből merevedésem lessz,már ha csak arra gondolok,hogy megint azért karol át mert akar valamit.Természetesen ilyenkor mindig megtörténik az hogy orálisan kielégit s mindig el tud juttatni a csúcsra. 2 hete pedig análisan is kívántam hogy kielégítsen.Eddig ezt a részét csak magamnak próbálgattam ami persze nem volt olyan kellemes.Eddig azt mondogattam magamnak,hogy ebbe nincs semmi,hisz a legjobb barátomért megteszem,hogy kielégítsen,amolyan baráti gesztusként,s nem én elégitem ki őt.Azthidtem majd elmúlik,de már nekem is furcsa,hogy ha kéthetente ottvagyok mindig engedek a csábitásnak. Eddig a csajok érdekeltek,(bár barátn
    őm még nemvolt, próbálkozás akadt 2 hétig tartott.)legalábbis azthiszem,mert ezek után már magam sem tudom mit akarok.Ön szerint van bennem más is,vagy tényleg annyira tisztelem a barátomat,hogy megteszem neki, ezzel is örömet okozva?Ebben a korba teljesen kialakul már az hogy ki hova orientálódik?S miért van hogy kívántam az anális közösülést is?Köszönöm válaszát.

  • párom zsarnoksága

    2011.03.22

    Hogyan tudnék kiszabadulni a párom zsarnoksága alól? Játszik velünk, mint macska az egérrel. Szerintem van valaki a háttérben, csak rá hallgat. A gyerek miatt nem válnék, nem tudnánk megélni. A pszicológust kérdem. Köszönöm.

  • Mikorra várható, hogy a régi önmagam leszek?

    2011.03.22

    Tisztelt Doktor úr!

    Úgy nagyjából másfél-két éve egymás után értek el komolyabb krízisek. (közeli családtag elvesztése, munkahelyi problémák, párkapcsolati gondok) Pszichiáterhez fordultam, mert nagyon gyakran voltam feszült és szomatizáltam. Antidepresszánst írt fel, előbb csak egyet, majd még egyet.(egy ssri-t) Átmenetileg tán használtak valamit ezek a cuccok, de aztán egyre inkább a mellékhatások kerültek előtérbe és amikor azt éreztem, hogy a szexuális érdeklődésem, a libidóm csökken, igaz folyamatosan, de elhagytam a gyógyszert, habár a pszichiáter mondta, hogy még egy évig szedni kéne.
    Közben sok mindenen változtattam az életemben, a kríziseim többségét megoldottam, s habár olykor "szomatizálgatok", egyre kevésbé akarok odafigyelni ezekre a dolgokra. (Eldöntöttem, hogy gógyszert soha többé!) A problémám az, hogy habár az ssri-t legalább három hónapja, a másik gyógyszert (mirtazapin) pedig egy hónapja nem szedem, a libidóm még mindig nem tért vissza teljesen. Így aztán bizonytalanabb vagyok párkapcsolati ügyekben, holott most ennek pont az ellenkezője kellene. Mikorra várható, hogy a régi önmagam leszek? Ilyen sokáig elhúzódhat a gyógyszerek mellékhatása? Vagy tán pszichoterápiára kéne mennem?
    Mit tanácsol?

    Köszönettel:

  • nincs aszthmám, mégis azóta szororngásaim vannak

    2011.03.22

    Kedves Doktor úr!
    Én egy 26 éves fiatal lány vagyok, akinek tavaly szeptemberben volt egy tüdőgyulladása, amiből kikezeltek, de a mai napig is gondjaim vannak az úgymond mozgással kapcsolatban. Sajnos a tüdőgyulladásomhoz aszthma bronchitis gyanúja is társult, amit sikeresen kivizsgáltattam és azt mondták nincs aszthmám, mégis azóta szororngásaim vannak, és félek az olyasfajta mozgásoktól ami régebben soha nem okozott gondot. Problémáim vannak a lépcsővel, nem merek kocogni, se táncolgatni, ami életem része volt akár szórakozás akár otthoni kikapcsolódás terén. Valószínű hogy a kórház, és a diagnózisok amiket leírtak nekem az orvosok, megmaradt a tudatomban???? Néha erősebb szívdobogások jönnek rám, teljesen hirtelen és váratlanul. Ha folyamatosabban mozgok otthon vagy a munkahelyemen megállok egy percre mert gyorsabban ver a szivem mint rég. Valószínű hogy mindig arra gondolok mikor mi lesz a bajom és erre nem volna szabad gondolnom? Várom mielőbbi válaszát, előre is köszönöm.

  • folytatás

    2011.03.22

    Jelige: folytatás
    Tisztelt Lajtavári Doktor úr,
    köszönöm a különös? jeligére adott válaszát, amiben azt is írja, bizalmatlan vagyok. Hogy honnan van? Nyilván a mély okával nem vagyok tisztában, de azt tudom, nagyon nehéz helyzeteken mentem keresztül, és nem kaptam segítséget. Amikor kértem is, süket fülekre találtam, az életem egy "lába alól húzzuk ki a talajt" volt, vagy írhatnám úgy is: egy üldözés (amiben a rossz dolgok üldöztek). A mai napig nem oldódott meg súlyos helyzetem. És ezt nemcsak a tönkrement lelki állapotomra értem (csak egy "érdekességet "írtam a múltkor, az emlékek teljes átélésszerű előjövetelével), valójában tönkre vagyok menve idegileg, gyógyszer nélkül nem tudnék élni. A súlyos helyzetemet nemcsak tönkrement lelki állapotomra értem, hanem az anyagira is.
    Szerintem (vagy úgy érzem), ezek már csecsemőkorunkban, v. akár magzati korunkban elkezdődnek, ha akkor rossz, később is marad ez az állapot, sőt fokozódik! (Ezen a honlapon tényleg lehet rossz állapotokról olvasni), de elhiheti, drámai sorsom volt/van. A vágyam, h. ez megforduljon, és végre jó legyen (nekem). Nem akarok már tovább bűnhődni, és valójában nem is tudom, miért kell így "bűnhődnöm". Normális életet szeretnék. (Most jó messze mentem a teljes átélésű emlékektől.)
    Tisztelettel

  • Rackett

    2011.03.22

    T.Doktor Ur/Nő!

    Rackett jeligére
    Jelenleg Paroxatot szedek, de nagyon zavar hogy hizlal.
    Beszéltem orvosommal és ő ajánlottaq próbáljam meg a Fevarint, de akkor én elutasitottam,kérdésem hogy ha áttérnék a Favarinra v. esetleg a Velaxinra akkor kell e a Paroxat után időt kihagyni és ugy áttérni a másik gyógyszerre.Ezt nem azért kérdem mert rendelkezem bármelyik gyógyszerrel is, természetesen a pszichiáterem akkor felirja.

  • szerelmes vagyok a második unokatestvérembe

    2011.03.22

    Üdvözlöm Önöket! Nekem az a problémám, hogy szerelmes vagyok a második unokatestvérembe. Csakhogy itt falun ahol élek nem nézik ezt jó szemmel. Most mit tegyek? Felejtsem el vagy szerethetem nyugodtan? Amúgy én egy 32 éves mozgáskorlátozott fiú vagyok. Anyai ágon vagyunk rokonok. Az anyukám anyukája és a unokatestvérem mamája testvérek. A unokatestvérem mamájának van egy fia aki az én keresztapám. Várom válaszukat.

  • A szülőnek bent kell maradni vele?

    2011.03.22

    Jó napot!
    Kislányomnak a napokban lágyéksérv műtéte lesz.Koraszülött volt,most 3 és fél hónapos és 3 kg.De azt mondták,hogy műteni kell,mert a sérvben benne van a bél és a petefészek.Meddig kell bent tartózkodnia?A szülőnek bent kell maradni vele?

  • kisfiam kézfejei folyamatosan hidegek

    2011.03.22

    Kedves Doktor!
    Miért lehet, hogy 3 éves kisfiam kézfejei folyamatosan hidegek? Nem fázik azt, mondja, fel van öltözve rendesen. Lakásban is ez van.
    Mi a teendő?
    Köszönöm!

  • kicsikoratol kuszkodunk mert nap mint nap hanyik

    2011.03.22

    A kisfiam 19 honapos es kicsikoratol kuszkodunk mert nap mint nap hanyik.4 honapos kortol adom a tehen tejet.Vajon mi okozhatja ezt

  • Aggodo anya

    2011.03.22

    Tisztelt Dr no/ur!

    A 3.5 eves fiamnak allergiara valo hajlama van ,atopias dermatitise is megjelenik ha legyengul az immunrendszere es megfazik,amugy nincs jelen.A mi nap kis kohogesbol masnapra szinte fulladasos kohoges lepett nala elo amit az orvos baloldali tudogyulladassal magyarazott.Masnapra a rohamszeru kohoges teljesen megszunt es azota sincs,laz elso este volt 37,5C azota nem volt es a kedve remek.Igaz flegmas kohoges jelen van de ritkan.Kerdem en ,h letezik-e h tenyleg tudogyulladasa legyen vagy forduljak allergologushoz.2 napig szinte percenkent tusszentett es a szeme is konnyezett megallas nelkul.Valaszat koszonomJelige:Aggodo anya

  • Lift

    2011.03.22

    Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

    Kisfiam 3 éves és kb. 1 hete gyakran pislog. Teljesen változó, hogy mikor és mennyit: van hogy egész nap, van hogy csak délután-este felé, van hogy ritkábban és van hogy sűrűbben. Előtte pár nappal történt egy "kis baleset". Egyedül beszállt a liftbe, az ajtó becsukódott és a lift levitte Őt a földszintre. Utána megbeszéltük a dolgot, nem is sírt vigasztalhatatlanul, úgy tűnt, hogy végül is nem történt komolyabb baj az ijedtségen kívül. Lehet, hogy ez áll a háttérben?

    Jelige: Lift

  • egy aggódó anyuka

    2011.03.22

    a kislányom már három hete beteg a gyerekorvos elsőnek légcsőgyulladást mondott aztán visszavittem mert nem javult be is lázasodott akkor azt mondta hogy arcüreg gyulladása van meg mandula gyulladása erre irt ki zinatot . de kislány megint csak rosszabbul lett elkezdett nagyon csúnyán fulladásosan ,ugatósan köhögni ekkor már a felnőtt orvoshoz vittem el és ő azt mondta hogy gége gyulladása van és a hangszálán ödéma alakult ki ennek már két napja és a rengeteg gyógyszer ellenére még mindig nagyon csúnyán és állandóan köhög mit tegyek hova vigyem? és hogyan előzhetném ezt meg legközelebb ? kérem segítsenek ja a kislányom három éves
    a gyógyszerei sinecod szirup, cetirizin cseppek, sumamed szirup hydrocordin tabletta este egy fél és nehézlégzésre este egy kúp , ja és kálcium inekció
    jelige egy aggódó anyuka

  • kislányom éjszaka bepisil

    2011.03.22

    Üdvözlöm!
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 5- éves kislányom éjszaka bepisil.Ez már máskor is előfordult, és voltunk már vizelet vizsgálaton, és jártunk Pszihologusnál és most újra elő jött. Az óvonő tanácsolta hogy keressek fel Fül-orr gégészt mert a nagy mandula okozhat éjjeli bepisilést. Igaz az? Vagy lelki okok vannak a háttérben. Szeretném meg tudni hogy mit tegyek.
    Ellőre is köszönöm

  • Cesna-187

    2011.03.22

    Tisztelt Doktor Úr.
    Mult hét 9.én jött az influenza minek a panaszai már rá 2 napra jelentkeztek is,láz köhögés ami ilyenkor szokásos..
    -A kérdésem az az lenne hogy köpetem színe igy 4 napja Sárgás-zöld:
    baktérium fertőzésre gyanakszom.
    -A véleményére vagyok kíváncsi Augmentin "1mg os Augmentin egész levél gyógyszerem van itthon"az megfelel-e ha beszedem és menyi ideig?.A kérdés az az csupán hogy napi hány szemet 3x1dbAugmentin az megfelel? Vagy elég a napi 2x1db Augmentin? Ha nem Augmentint tanácsól akkor mit javasól?

    Ez a sárgás-zöldes köpet ,ez minek tudható be igy konkrétan...?
    Azaz, hogy akalúlt ez ki nállam, mit csináltam rosszúl?

    Köszönöm a kedvességét.

    Jelige: Cesna-187

  • Maja 5148

    2011.03.22

    60 éves vagyok, s már vagy 30 éve van hideg illetve szél allergiám, -ha egyáltalán létezik ilyen?! De annyi biztos, hogy a fejem ezekre érzékeny! Ott tartok, hogy sapka nélkül már szinte ki sem léphetek az ajtón! De már sajnos ha pl. fúj a szél akkor már a sapka sem segít, egyszerűen megfázok. S ezt egy-két óra múlva már érzem is. Fáj a fejem, majd kapar a torkom s jön a köhögés és a nátha is. Egyetlen segítségem, hogy van egy bioptron lámpánk és azt azonnal elkezdem használni.Így enyhítem a bajt. Van hogy ilyenkor "megúszom", de nem mindig ! De talán enyhébb lefolyású a dolog. Arra gondoltam, hogy gyermekkoromban sokszor volt mandulagyulladásom, majd mikor kivették akkor torokgyulladásom és szinte mindig antibiotikumot vagy azonnal injekciót kaptam. Lehetséges, hogy ez nem tett jót az immunrendszeremnek? Tegnap megint fújt a szél csak kicsit voltam kint a kertben és annyi elég is volt ma már fáj a torkom! Ez már mindig így lesz? Várom válaszát,
    köszönettel: Maja 5148

  • mik lehetnek a mandulán a kis és nagyobb lyukacskák

    2011.03.22

    Jo estét kívánok.Egy aggodó anyuka kérdezné,hogy mik lehetnek a mandulán a kis és nagyobb lyukacskák.Már volt tüszős mandula gyulladása a kislányomnak de nem így nézett ki.Azóta félek hogy újra kialakúl nála mert nagyon beteg lett ,40-c láza volt és korházban kötöttünk ki.Most is megvan fázva szakadósan köhög,és orrából váladékot fúj ki,Regikének hívják és 5 éves.Nem tudom,de lehet túl aggódom vagy vettessem ki a manduláját.Szeretném kérni tanácsukat előre is köszönöm.A közérzete nagyon jó,elég izgága,az orrmanduláját már ki kellett venni mert már alig tudott lélegezni tőle,a garat mandulája is elég nagy ezért nemtudom kit tegyek,nem merek minden héten orvoshoz járni vele. nagyon köszönöm előre is a válaszukat.

  • mária49

    2011.03.22

    tüdő embólia után 3 hónappal még mindig elkap napközben többször is a fulladás de esténként szinte minden napos és olyankor a hátam is fáj levegővételnél.normális ez még mindig? jelige.mária49

  • vérképnél a CRP

    2011.03.22

    vérképnél a CRP mit tartalmaz,mit jelent?

  • Jódérzékenység

    2011.03.22

    T. Weborvos!

    Párom jódérzékeny és a Japán katasztrófa miatt /atomerőmű robbanás/ tette fel azt a kérdést, hogy aki jódérzékeny azok ilyen esetben mit szedhetnek?
    Várom válaszukat.
    Jelige: Jódérzékenység

  • Hőemelkedés

    2011.03.22

    Hőemelkedés

    Több mint egy éve hőemelkedésem van, 37,2-37,6 között, napszaktól és havi vérzéstől függetlenül. Egy megfázással kezdődött, aztán rengeteg antibiotikum után sem múlt el. Azóta folyik a góckeresés, először a mandulámra gyanakodtak, kivették, de nem múlt el. Még a penicillin injekciók hatására sem ment lentebb a műtét előtt. Arcüreg CT, hasi UH, vizeletvizsgálat, kardiológia, nőgyógy, fogászat negatív, vérkép jó, CRP enyhén magasabb volt. Nem voltam külföldön, és nincs háziállatom.
    Hova lenne érdemes fordulnom? Esetleg ízületi fájdalom (térdben lépcsőzéskor) okozhatja-e a problémát? Vagy immunológushoz menjek? Még a Lyme-kórra is gondoltam, hogy talán... Lázambulancián nem mondtak semmit. Kérem, legyen szíves megírni a véleményét. Köszönöm!

  • El van dugulva a fülem

    2011.03.22

    El van dugulva a fülem minden előjel nélkül tegnap esteóta,kicsit fájt is este,de napközben nem.Mit tegyek hogy elmúljon?Mossam ki langyos vízzel?Csepegtessek bele Nasivin orcseppet?Rakjak rá meleg sót?Félek hogy még rosszabb lessz.Válaszát előre is köszönöm

  • Tej

    2011.03.22

    Tisztelt Doktor Úr! Azt olvastam,hogy vírusos hasmenés esetén és utána kb.2 hétig nem szabad tejet inni,mert nem tudjuk megemészteni.Az lenne a kérdésem,hogy laktózmentes tej fogyasztható e ilyenkor? Jelige:Tej köszönöm a válaszát!

  • szülést követően bőrmegnyúlás és lógó has maradt

    2011.03.22

    Kedves Doktor Úr!
    20 éve szültem. Tavaly egy vizsgálat során kiderült hogy ujjnyi rectus diastazis, és 3 cm-es sérvkapuval rendelkező köldöksérv van a hasfalamon. Melynek megoldását javasolta az orvos. A szülést követően bőrmegnyúlás és lógó has maradt fenn, ami azóta sem jött helyre. Csinosnak mondható alkatom van, és ez az állapot meglehetősen zavaró.
    Kérdésem, hogy a fenti problémám megoldása mellett az esztétika helyrehozása plasztikai műtéttel támogatja-e a TB? Köszönöm válaszát.

  • Fiatal lány

    2011.03.22

    Én egy 21 éves lány vagyok, és több mint egy éve szedek fogamzásgátló tablettát. Eddig semmi problémám nem volt, de a múlt héten beteg lettem és antibiotikumot kellett szednem egy hétig. Közben szedtem a fog.gátlót is, és tegnap megjött 10 nappal korábban, mint kellett volna. A kérdésem az, hogy folytassam a tabletta szedését, vagy mit csináljak?
    Jelige: Fiatal lány

  • menstruáció alatt napi kétszer, több órán át iszonyatos fájdalmat éreztem

    2011.03.22

    50 éves vagyok. Elhúzódó menstruáció alatt napi kétszer, több órán át iszonyatos fájdalmat éreztem és felfújódtam, miután enyhe vérzés volt. Majd pár nap után hirtelen igen erős véréssel ürültek a nyálkahárgyadarabok. Annyira, hogy pár óra múlva orvoshoz kellett menni. Ottfogtak kisműtétre, a nyálkahártya műtéti eltávolítására- hogy megszűnjön az erős vérzés. A műtét elött elmondtam az orvosnak a felfújódást, és az igen erős fájdalmat. A válasz az volt, hogy ez k. természetes (sokaknál előfordul, igaz, nekem ez volt az első ilyen"élmény"), de a kisműtéttel ez is megszűnik.

    Nem szünt meg. :S Már nicsenek nyálkahártyadaraok, megszünt az igen erős vérzés, de naponta kétsze, mint az óramű jön a rémes fájdalom és a hasam felfújódása. Mindkét alkalommal (hajnali 3.40-50, és du. 15 óra után nem sokkal) 3 óra hosszat is eltart. Olyan érzés, mintha érzéstelenítés nélkül gyökérkezelnének, mindezt folyamatosan órákig,felfújódással súlyosítva. Ilyenkorés főleg utánna is nem sok vér távozik.

    Csak az Ibustar ( és az Advil Ultra) szünteti meg a fájdalmat, amit viszont négy napnál tovább nem javasolnak szedni,és olyan mellékhatásokat írnak, mint strok-veszély, infarktus-veszély.

    Kérdéseim:
    normális még mindig ez a felfújódás-görcs több órán át? Elmúlik, mihelyt begyógyul a műtét utáni "hatalmas nyílt seb"(ahogy az orvosom fogalmazott)?

    2.: Milyen fájdalomcsillapítót szedhetek, aminem ilyen ilyesztő lehetőségeket rejt, mint az Ibustar? Van vény nélkül kapható ilyen gyógyszer? (Mert sok órás túra az orvoshoz menni, ha lehet, nem tenném meg ilyen gyenge állapotan és ilyen fájdalmakkal az utat.)


    Köszönöm a választ!

  • 17

    2011.03.22

    Jelige: 17
    A lányom 17éves és még nincs meg a menszesze. kell-e aggódnom-e miatt?

  • nemi aktus kozben folyamatosan vizelek

    2011.03.22

    Jo napot! A problema ami nagy gondot okoz nekem az nogyogyaszati jellegu! Szeretnem hat megtudni a problema okat! bizalommal fordulok Onokhoz! A problemam tehat a kovetkezo: A nemi aktus kozben folyamatosan vizelek!!!

  • tesztoszteron

    2011.03.22

    Tisztelt Nőgyógyász!
    Azzal a problémával mentem endokrinológushoz, hogy túl szőrös vagyok pl has, arc stb...ezenkívül a menzesz is rendszertelen. Vettek vért, és kiderült hogy a szabad tesztoszteron-szint a felső határon van, ez okozza a problémát. Az orvos felírt 2 gyógyszert: az egyik a Novcolut, amit 2 hétig kéne szednem, hogy a menzesz rendbe jöjjön. A másik a Cipromix. Azt mondta az orvos, hogy csak addig szünnének meg a problémáim, amíg ezt a gyógyszert szedem..most 17 éves vagyok, és nem szeretnék évekig gyógyszert szedni.. Lehetséges, hogy magától rendbe jön a tesztoszteron-szintem? Vagy ez már így marad mindig? Jelige: tesztoszteron

  • Csengici

    2011.03.22

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Berepedezett, vérzékeny mészájam miatt méhszájplasztika vár rám. Ezzel kapcsolatosan csak az lenne a kérdéem, hogy betegként kérhetem-e az orvosomat, hogy ne a tervezett gerincérzéstelenítést alkalmazzák, hanem altatásban történjen a műtét? Ugyanis viszolygok a gerincben töörténő érzéstelenítéstől.
    Válaszát előre is köszönöm! Csengici

  • nőgyógyászati-urológiai-neurológiai probléma?

    2011.03.22

    jelige:
    nőgyógyászati-urológiai-neurológiai probléma?
    Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő!

    34 éves 155 cm magas kb. 55 kg testsúlyú egy gyermekes anyuka vagyok. 2010. októberében kezdődött problémám, gyakori vizelési ingert éreztem, általában délután, és jövés-menés séta közben jött elő, függetlenül attól, hogy valójában volt-e a hólyagomban vizelet vagy csak csekély. Konkrétan közvetlen vizelés után is előjött az inger úgy hogy minimális vizet fogyasztottam a délután során. Elég kellemetlen és rossz érzés volt, nagy nehézségek közepette tudtam csak vizeletemet visszatartani, különböző helyzetekben biztos viccesen is néztem ki. Mivel gyakran kínzott, ezért felkerestem háziorvosom, majd nőgyógyászom, majd az illetékes urológus orvost is. Rutin vizsgálatok következtek, labor, ultrahang, röntgen, az eredmények negatívak lettek, azaz, nem találtak sem fertőzést sem szervi eltérést. Ditropan recepttel tértem végül haza az urológiai rendelésről. Kiváltottam és kb. 4 szemet fogyasztottam el belőle, a mellékhatások piszkosul kínoztak, de a hatás egyenlő volt a nullával, ezért a szekrénybe elraktam és nem szedtem tovább. Egyéb gyógymódok után néztem, tőzegáfonya tablettától reméltem a segítséget azt kezdtem el szedegetni.
    Mígnem eltelt kb. másfél hét és a problémám mintha sose lett volna megszűnt… jó pár hétre. Aztán december közepe tájékán újra előjött. Megint tőzegáfonyáztam de javulás nem jött. Előkapartam a ditropánt el kezdtem szedegetni. A probléma megmaradt, egyre súlyosbodott…. December végére már ott tartottam, hogy a vizelési inger napközben folyamatos, jövés-menés séta és ülés közben is folyamatosan érzem, kínoz, irritál, piszkál, idegesít, hiába ürítem hólyagomat, az inger csak felerősödik, nem érzem, hogy a hólyagomban bármi is volna, de a húgycsövemben folyton az az inger van, mint amikor pisilek a vécén ülve és eleresztem…. Irtó kínos. Alig merek már némi folyadékot magamhoz venni és betétet használok, hogy ne legyen pisis a ruhám, ha esetleg elcsurogna. Nehéz másra is koncentrálnom, mert különben elfolyna úgy érzem. Az inger belülről jön és csillapíthatatlan, sosem szűnik meg, csak időnként felerősödik, provokál hogy meddig bírom még, nagyon-nagyon kellemetlen. Folyamatosan csepeg és nagyon rosszul érzem magam tőle.
    Még a munkavégzésemben is korlátoz, meg a bárhova való kimozdulásban is, akár 150-szer bírnék a vécére rohangálni naponta, bár csak mindig pici mennyiség jön, néha csak 10-15 csepp…
    Ezek után januárban újra elmentem urológushoz, meg nőgyógyászatra, újabb rutin vizsgálatok jöttek, az eredmény: szervi probléma nincsen, labor lelet negatív, azaz se baktérium se más kóros nincsen, de azért cifran antibiotikumot kaptam azt öt napig szedtem változás pozitív irányba nem következett be. A nőgyógyász minimális folyást tapasztalt ezért még váladéktenyésztés előtt neomycin hüvelykúpot rendelt azt tíz napig alkalmaztam, sajnos pozitív változást nem tapasztaltam. Urológián további vizsgálatokat nem végeztek, ezzel a záró mondattal bocsátottak el: „urológiai teendő nincs".
    Közben megkaptam a hüvelyváladék tenyésztés eredményét: gomba nem tenyészett ki, mikroba: enterococcus faecalis.
    Úgyhogy most vissza kell mennem a nőgyógyászatra, és tanácstalanul állok, hogy vajon ez a baktérium okozhatja az állandó, és elmúlhatatlan vizelési ingert, vagy ez csak egy plusz ráadás a nyavalyámra, és lehet hogyha kikezelik, mármint ezt az enterococcus-t, attól még a problémám ugyanolyan kínzó és megoldatlan marad???? Már nagyon-nagyon kész vagyok idegileg, úgy érzem hogy nem sokáig bírom, ebbe a helyzetbe nem tudok egyszerűen beletörődni. Lesz-e vajon megoldás, és hol keressem??? Ha az urológus elküld azzal hogy tovább nem vizsgál, és a nőgyógyászat se tud mit kezdeni a gondommal, akkor ezek után hova menjek egyáltalán? Kihez forduljak, ki fogja megkeresni azt a kiváltó okot ami okozza ezt a szűnhetetlen irritáltságot? Arra is gondoltam hogy vegetatív idegrendszeri zavar, mondtam is a hivatali belgyógyász orvosnak is hogy lehetséges-e ilyen probléma, de csak mosolygott rajta.

    Nagyon várom annak az orvosnak a jelentkezését akihez tényleg bizalommal fordulhatok utánajár, kivizsgál és meggyógyít. Esetleg ha ismernek olyat akihez lehet fordulni, mert elvállalja azt hogy addig keresi a probléma gyökerét, amíg meg nem találja.
    Köszönöm ha tud segíteni és várom.

  • menstruációm kb. 1,5 naposra csökkent

    2011.03.22

    Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

    Lindynette20-at szedek két és fél éve, és az elmúlt pár hónapban a menstruációm kb. 1,5 naposra csökkent, kevesebb mint minimális vérzéssel. Az elmúlt hónapban gyógyszerszedés mellett, 2 hétre egy menstruáció-szerű szakaszom volt, szintén pár csepp vérrel. A kihagyott hét tabletta napjai alatt nem történt semmi. Két terhességi tesztet is elvégeztem 5 nap különbséggel, mindkettőt reggel, mindkettő negatív. Ebben a hónapban kétszer voltam beteg és munkahelyet váltottam, emellett keveset aludtam. Lehet-e bármi veszélye annak, hogy kimaradt a menstruáció, mit javasol, mit tegyek?

    Üdvözlettel

  • Mi lehet a baj miért nem jött meg?

    2011.03.22

    Kedves DOktor Úr/NŐ!
    Január 28 án kellett volna megjönnie a menzeszemnek.Kb azota a hasam alja néha ugy görcsöl mintha megakarna jönni és a mellem is ugy fáj feszül mint amikor máskor megvan a menstruáciom.A folyásom is elég fura sárgás barnás de ez lehet nem kötödik hozzá hanem valami fertőzés jele.
    Mi lehet a baj miért nem jött meg?
    Vagy ez a görcsölés lehet a terhesség jele is?

  • Gerinccsatorna szűkület, gerincsérv, ízületi porckopás

    2011.03.22

    Gerinccsatorna szűkület, gerincsérv, ízületi porckopás

    Tisztelt Doktor Nő!

    54 éves nő vagyok. Tavaly októberben kezdtem ortopéd orvoshoz járni bal lábfej zsibbadással és keresztcsont tájéki fájdalommal. Röntgen és MR vizsgálat eredményei alapján derült ki Spondylosis et spondylarthrosis lumbalis ,Discopathia L.III., IV., V.
    Protrusio disci intervert. L.IV., V Secunder canalis spinalis stenosis(gerinccsatorna szűkület) Arthrosis sacroiliacalis l. u.
    Elektromos és ultrahangos fizikoterápiát javasolt az orvos, később gyógytornát. Mellette fájdalom csillapítókat és gerincfűzőt írt ki. A kezelések és a torna azóta lejártak bár a tornát rendszeresen végzem azóta is. Az orvoshoz nem kell már visszamennem azt mondta figyeljem és ha bénulást érzéketlenséget tapasztalok akkor jelentkezzek. Azóta elmúlt 5 hónap és meg kell mondjam javulást egyáltalán nem tapasztaltam. Bár még járni tudok csak nem messzire (150-200m) de állni képtelen vagyok 2 perc múlva erős fájdalom hasít a keresztcsontomtól a láb külső felén egészen a talpamig. Úgy érzem október óta erősödik a fájdalom. A zsibbadás már majdnem állandó és nem csak álláskor vagy járáskor hanem fekve is érzem. Bele kell nyugodjak, hogy nincs gyógymód? Csak a műtét segíthet? Idegsebészeten is jártam. Ott azt mondták nem fog javulni csak romlani az állapotom. Nem tudom meddig bírom elviselni a fájdalmat. Mit tehetnék én, hogy legalább ne fájjon annyira?

  • Nagymamám

    2011.03.21

    Tisztelt Weborvos!
    A 80 éves Nagymamám problémájával fordulnék Önhöz, mert már rengeteg helyen jártunk, de sehol sem találtak megoldást a problémájára. Betegsége egy éve kezdődött egy egyszerű torokfájással, amit aztán nátha nem követett. Azonban azóta is rendszeresen érzi váladék termelődését, ami a torkába csorog le éjszaka és ezt minden reggel fel kell krákognia, mert olyan érzése van, mintha a szájpadlás mögötti részen megtapadt volna, azt mondja hogy sűrű és néha véres is. Megröntgenezték, de a röntgen nem mutatott ki arcüreggyulladást. Allergia vizsgálaton is volt, sok mindenre allergiás, de ennél több konkrétumot nem tudtunk kideríteni. Megtükrözték a gyomrát is, és az sem mutatott ki semmit. A tünetei már több, mint egy éve minden nap előjönnek és az orrsprayk sem segítettek. Ön szerint mi lehet a probléma?
    Válaszát előre is köszönöm,!
    Jelige: Nagymamám

  • Lehet-e hentes, ha színtévesztő ?

    2011.03.21

    Lehet-e hentes, ha színtévesztő ?

  • Szerintem hangszálgyulladásom van

    2011.03.21

    Jó napot!

    Én 14 éves lány vagyok! Szerintem hangszálgyulladásom van, ami náthával és köhögéssel kezdődött. Mit tegyek? A szüleim azt mondták, hogy nem hiányozhatok többet a suliból, pedig nem is hiányoztam sokat. Szóval suliba muszáj mennem még ha a halálomon vagyok is. Ön szerint mit tegyek?

  • Ildi999

    2011.03.21

    Ildi999
    Tisztelettel kérném a segítségüket.3 napja erős hasító fájdalmat éreztem a bal tarkótájban,amely a fülembe sugárzott.Úgy gondoltam elfeküdtem és bevettem egy Diclac 75-t. amire teljesen megszűnt.Egy napig teljesen panaszmentes voltam,majd ismét elkezdődött,csak jóval gyengébben,valamint most már a fejem oldalán.A vérnyomásom általában 110-120/70-60.Nem tudom mi lehet ez.Várom megnyugtató válaszukat.
    Tisztelettel

  • mellkas deformálódása van

    2011.03.21

    Tisztelt Hölgyem/Uram !

    Kislányom 12 éves és mellkas deformálódása van . A ball oldali mekllkasa eléggé befele fordul és az utóbbi időben fáfdalat szokott érezni középtájt a mellkasén legtöbbször nyelés közben de előfordúlt már hogy nem függött össze a nyeléssel . Ön szerint mi lehet az oka van - ezzel tehendő van -e vagy természetes ebben az esetben ?Mivel úgy tudom ezzel a mellkas deformálással nem sokat tudnak tenni , vagy rosszul tudom ? Ha igen kihez kell ezzel fordulni , ortopédián már voltunk ott eddig csak a tornát és úszást írták elő .

    Tiszteletel : Egy aggodó anyuka

  • L-T- GLUTAMIL

    2011.03.21

    Tisztelt Weborvos!

    Szeretném megkérdezni Öntől, hogy a vérkép leleten az L-T- GLUTAMIL transzferáz értéke, ha a táblázat elsősorát nézem 123 lett . Ez már túl magas? Esetleg időnként többféle fájdalom csillapító szedése okozhatja ezt az értéket?


    Előre is köszönöm válaszát!
    Tiszt:
    Jelszó: L-T- GLUTAMIL

  • teljes élet

    2011.03.21

    Tisztelt Doktornő!
    háziorvosom magas vércukor értékre Meforalt írt fel.Fokozatosan kezdtem el szed ni, de még mindig hasmenésem van a gyógyszertől.Kérdésem:
    _mennyi ideig tart még a hasmenés,és szedhetek-e széntablettát mellette?
    /5 napja szedem a gyógyszert/Válaszát előre is köszönöm
    jelige:"teljes élet"

  • gyógyszerek mellékhatásaként egyszerre több fogam alul és felül elkezd fájni

    2011.03.21

    Tisztelt WEBORVOS!

    Szeretném megkérdezni, hogy hová fordulhatok azzal a problémával, hogy a gyógyszerek mellékhatásaként egyszerre több fogam alul és felül elkezd fájni. Ez már ősz óta nem múlik el. Voltam ebben a témában a Stomatológiai Intézetben, de ott vizsgálat után elmondták, hogy nincs rossz fogam, nincs foginy gyulladásom, minden renden van a fogaimnál. Autoimmun-polimyalgia rheumatica és necrotizáló vasculitisem van. Ezekre szedek 2 x25 mg Imurant, másnaponta 4 mg medrolt, Trental 400-at 3x1, Aspirin protect 1x1, és még Triasyn 5/5 2x1, Kaldyum 600 másnaponta 1x1, Refluxon 30 2x1és Decholest 40 1x1.
    Kérném segítségét, hogy hol tudják ezt kivizsgálni, ill. hova fordulhatok a fájdalom megszűnése érdekében.

    Köszönöm.

  • Bogáncs

    2011.03.21

    Mi történik ha egy hónapra abba hagyom a Letrox 125 szedését?
    Mennyi idő múltán romlanak az értékeim?

    "Bogáncs" jelige!

    Köszönöm

  • Proviron

    2011.03.21

    Üdvözlöm!

    22 éves rendszeresen sportoló férfi vagyok. Kicsivel több mint fél rég volt egy stanozol kúrám ( a nagyobb teljesítmény miatt ) ami kissé tovább tartott. (3 hónap kb) A kúra végeztével egy enyhe ginekomasztiám alakult ki, ezért a személyi edzőm proviront ajánlott nekem az ösztrogénszint csökkentésére. Kb egy hete szedem, naponta 3 szemet, de úgy gondolom leállok róla mert a ginekomasztiám csak nagyon enyhe mértékben csökkentette, és ennek tetejében elég komoly merevedési zavarral küszködök. Úgytudom hogy a provironnak épp hogy nem ezt a hatást kellene kiváltania hanem az ellenkezőjét. Mi történhetett? Kétségbe vagyok esve, kérem segítsen.

    Előre is köszönöm! Jelige: Proviron

  • sógorom 17-éves és szegeden autoimunum betgséget állapítottak meg neki

    2011.03.21

    jónapotkivánok sajnos a sógorom 17-éves és szegeden autoimunum betgséget állapítottak meg neki. a nemiszervén valamilyen fehéres színű fertőzés alakult ki, ez lehet a betegségétöl? nemikapcsolata még nemvolt az ő elmondása szerint.válaszát elörreis köszönöm,maradok tisztelettel.

  • ezekkel még nem százalékolnak le

    2011.03.21

    2-szer vagyok lumbális gerincsérvre műtve, 1-szer lágyéksérvre ,és tavaly októberben nyakigerincsérvre+ deformálódott az egyik csigolyám és azt egy Cage-vel helyettesítették. A házi orvosom szerint ezekkel még nem százalékolnak le! Ja mellesleg mindkét térdem műtve van ,a jobb porcleválás miatt, a bal pedig Bakery cysta miatt. !47 éves nő vagyok. Túl epe és nőgyógyászati műtéten is.

  • Ismétlés

    2011.03.21

    Jelige : Ismétlés.

    60 éven felüli férfi vagyok. Az elmult évben myeloma multiplexel kezeltek majd sor kerűlt őssejt transzplantációra mely a szakorvos véleménye szerint sikeresnek mondható. A 4. kemoterápia után fájni kezedett mindkét mellem mely jelenlegis tart. Időkőzőnként kontrol vizsgálaton veszek részt és minden alkalommal vérvizsgálatokra is sor került. A legutobbi kontrol után azt vettem észre hogy az ondom sőtétpirossas szinü, magőmléskor kis fájdalmat érzek de utánna minden rendben. Igaz piros szinü gyogyszert is szedek jelenleg. Kérdésem okozhatja e a gyogyszer az elszineződést vagy más gond lehet. A kővetkező kontrolra április végén kerül sor.

    Válaszukat előreis kőszőnőm.

  • Együttlétünkkor az első körben mindig hamar

    2011.03.21

    Tisztelt Doktor nő!

    24 éves férfi vagyok, a barátnőmmel 2 éve vagyunk együtt.
    Életmódom egészséges, rengeteget sportolok, a barátnőmmel és családommal a kapcsolatom harmonikus.

    A problémám a következő:

    Együttlétünkkor az első körben mindig hamar elmegyek. Persze, mindig mondjuk, hogy gyakori megállás, póz váltás, elszorításos technika sok türelem gyakorlás. Ez nekem mind meg van, de akkor sem bírom sokáig.
    A második menetre pedig a gondom pont az ellenkezője. Sokat kell várnom előtte és nagyon nehezen megyek el. Túl nehezen.

    Mit javasol? Mitől lehet ez?

    Nehezen hiszem, hogy pszichés dolog lehet, mert igazán megértő a barátnőm és sosem hallottam egy rossz szót sem Tőle erről, mindig türelmes.

    Előre is köszönöm válaszát!

  • Merevedési zavar

    2011.03.21

    Jelige .. Merevedési zavar
    Kérem Doktor ur a véleményét egyre sürübben van merevedési zavara potencia a férjemnél és még csak 30 éves én ugy gondolom ez nem helyes az also hasban és a péniszben állando égö viszketö érzést érez mitol lehet ez mikor nem mutat bacit sehol a vizeletben nincs gyulladás, magas a vérzsirja de ez késöbb jelentkezett 2 éve, a potencia az pedig 4 éve kezdödött azota bombázták mindenféle gyogyszerrel ami candidához vezetett mert a prosztatára gondolnak hogy az okozza ezeket a gondoka kiprobáltunk mindenféle prosztata gyogyszert akkor sem változott a helyzet már ezen is tul vagyunk most a vérzsirral küszködünk de az égö érzés és a potencia egyre sürübben jelentkezik. Mit gondol mi okozhatja mindezt?? Persze minden féle nemi betegség, hormon vizsgálatot kilehet zárni mert minden jo e téren.. Üdvözletem

  • malignus

    2011.03.21

    Cytológiai eredménye:
    Trasform.zóna:van
    EC:van
    Malignus elv:kóros vagy neoplasztikus hámelváltozások
    Korokozók:vegyes bakt.
    Egyéb,nem neoplasztikus elváltozások:reaktiv sejtelváltozásokkal járó gyulladás
    cervicitis
    Laphá-Mirigyhám atypusos mirigyhámsejtek(AGC-NOS)Endocervicalis
    ismétlés kezelés után.
    Tisztelt Doktor Úr!
    Szeretném megkérdezni,hogy ez halálos kór-e? mert a malignus szót beirva rosszindulatú daganat-ot dobott ki a googlekereső...Válaszát köszönöm:

  • doara

    2011.03.21

    Tisztelt Doktornő!

    A terápiás röntgenbesugárzás után szeretnék érdeklődni.
    75 éves Nagymamámnak arthrosisa van és a diprophos injenkció sem, enyhíti teljesen a térde fájdalmát évente egyszer kap.
    Szeretném megkérdezni vannak e ezzel a terápiával kapcsolatban ellenjavallatok - szívbetegség egyebek Nagymamámnak stenjei vannak - és hogy hol elérhető a terápia.

    doara jeligére válaszát előre is köszönöm

  • elakarják távolítani a kulcscsontját

    2011.03.21

    Tisztelt doktor úr a lányomnak elakarják távolítani a kulcscsontját mert óriás sejtes csonttumorja van ott valóban nincs más lehetőség

  • Gergő

    2011.03.21

    Gergő jelligére sSzeretném kérdezzni ,hogy egy szintévesztő mehet -e hentes szakmára! Csak a könyvet nem tudja olvasni.köszönöm

  • cukorbetegség

    2011.03.21

    Jó napot!
    16 éves vagyok, és rövid időn belül kétszer is árpa nőtt a szememre. Az interneten találtam, hogy ez utalhat cukorbetegségre. Lehet, hogy cukros vagyok, ha a rokonságban senki nem az? Ha igen milyen típusú?
    jelige:cukorbetegség

  • mütött visszér..

    2011.03.21

    Üdvözlöm! Szeretném a véleményét kérni, miután a visszeres láb meg lett mütve és hámlik mit javasol?
    Jelige: mütött visszér..

  • Panendoscopia

    2011.03.21

    Tisztelt Doktornő/Úr.
    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy egy hete gyomortükrözésen vettem részt, ahol nem mondtak semmit arról hogy mi okozza a panaszaimat(gyomorsav, gyomorfájás).A leleten ez áll : Panendoscopia. Az eszköz levezetése akadálytalan. A nyelőcső ny.hártya a cardia felett hyperaemias, erodált.A gyomorban kp mennyiségű éhgyori szekréció, szabályos redőzet, élénk perisztaltika. A nyhártya szine, vastagséga megtartott. A pylorus szabályos. A bulbus ép. Vélemény : reflux oesophagitis.
    A Conotoloc nevű gyógyszert írták fel és kiírtak egy UBT légzés tesztre, mivel 1 éve a helicobacter pylori értéke 11-es volt.8 hétre rá 27-es és múlthéten 41-es.Gondolom újra kezdődik az antibiotikumos kezelés.
    De ami még nagyon érdekelne az az, hogy 1 éve szedem a gestomix 20mg -os fogamzásgátlót.A Controloc tájékoztatójában az állt, hogy egyes fogamzásgátlókkal való együtt szedés problémát okozhat!Érdekelne, hogy ez nem e gond!
    Előre is köszönöm válaszát

  • mindannyiszor hasmenésem van

    2011.03.21

    Kedves Doktor Ùr!
    Nagyjából hetente egyszer különbözö éttermekben eszek. De utána mindannyiszor hasmenésem van! Kb. 2 éve van ez. Most a székletem is nem a szokásos. A szakorvos nem talál hibát. Mi lehet az ok? Köszönöm.

  • vérnyomás

    2011.03.21

    35 éves leszek, és a vérnyomásom 133 körüli, amit nem tartott kórosnak sem az üzemorvos, sem a háziorvos. Kérdésem, hogy ha kisbabát tervezünk, szükséges-e még a teherbeesésem előtt ezt a vérnyomásértéket gyógyszeresen beállítani. Túlsúlyom nincs.

    Jelige: vérnyomás

  • egy helyben toporgok

    2011.03.21

    Tisztelt Weborvos! Én egy 33 éves nő vagyok. Nőgyógyászati problémám 2007. augusztus 9-én kezdődött, amikor is kimaradó menszeszem miatt felkerestem a körzeti nőgyógyászati szakrendelést. Menstruációm 06.28-án jött meg ekkor utoljára. A vizsgálat során az orvos cisztát talált. Nem írt fel semmit, hanem visszarendelt 6 hét múlva. Időközben, 08.22-én megjött a menszeszem. Majd a 6 hét leteltével, mikor visszamentem a szakrendelésre, akkor kiderült, hogy polycystás ovarium syndroma-m van. Ekkor sem írt fel semmit, nem is mondta, hogy menjek vissza. Csak annyit mondott, hogy pár napon belül meg kell jönnie a menstruációmnak. 11.26-án rákszűrésre mentem, ekkor kiderült, hogy ismét cisztám keletkezett. Ez alkalommal csak annyit írt az ambuláns lapomra, hogy szükség szerint kontroll. Legközelebb 2008.09.12-én mentem rákszűrésre, amikor szintén cisztát állapított meg a doktor úr. Semmilyen gyógyszert nem kaptam. Következő alkalommal 2009.10.05-én mentem rákszűrésre, és megint cisztát állapított meg a kezelőorvosom. Szintén nem kaptam gyógyszert, csak annyit mondott, hogy 4 hét múlva menjek vissza. 2009.11.20-án ismét megjelentem a szakrendelésen, mert 09.20-án menstruáltam utoljára. Az ultrahangos vizsgálat negatív volt. Azt mondta a doktor úr, hogy ha 1 hónapon belül nem jön meg a menszeszem, akkor menjek vissza. Következő alkalommal 2010.01.22-én jelentkeztem nála, mivel utoljára 2009.11.25-én volt menstruációm. UH vizsgálat szintén nem mutatott terhességet. Gyógyszert nem kaptam, annyit mondott, hogy ha nem jön meg, akkor 4 hét múlva menjek vissza. 02.16-án visszamentem, mivel még mindig nem jött meg. Ekkor már kaptam gyógyszert, 5 mg-os Norcolut tablettát, melynek beszedése után 03.13-án megjött a vérzésem. Legközelebb 06.01-jén mentem, mivel március óta megint kimaradt a menstruációm. Ekkor petefészek cisztát állapított meg, és mondta, hogy amennyiben nem jön meg a menszeszem, 6 hét múlva menjek vissza. Ezt követően 09.11-én megjött a menszeszem. 10.19-én rákszűrésre mentem és jeleztem a doktor úrnak, hogy megint kimaradt a vérzésem. Szintén cisztát állapított meg, beírta az ambuláns lapomra, hogy 4 hét múlva controll. Legutoljára 2010.11.22-én jött meg a menstruációm. Azóta nem voltam a szakrendelésen. Ugyanis kb. 2 hete szinte majdnem minden nap fáj a hasam, de olyan erősséggel, mintha meg akarna jönni.
    Természetesen minden alkalommal 2 db terhességi tesztet elvégeztem, de mindig negatív volt az eredmény.
    Az általam leírtak függvényében úgy érzem, hogy a kezelőorvosom semmit nem tesz annak érdekében, hogy a menstruációm rendeződjön.
    Férjemmel babát szeretnénk, de nem merünk belevágni így, hogy állandóan cisztával küszködök és rendszertelen a menstruációm.
    Kérdésem a következő: Ön szerint mi okozhatja ezt a szabálytalan vérzéskimaradást és az állandóan visszatérő cisztát? Keressek másik orvost? Válaszát előre is köszönöm és az „egy helyben toporgok" jeligére kérném.

  • szombati fogamzásgátlóm elfelejtettem bevenni

    2011.03.21

    Kedves Doktor! Az a kérdésem lenne,hogy szombati fogamzásgátlóm elfelejtettem bevenni és másnap se vettem be a dupla adagot,csak fojtattam.Szerdán járt le a levél és most kell a 7 napos szünet.A kérdésem az lenne,hogy ha a 7 napos szünet után kezdem a gyógyszert,akkor újra védettséget nyújt-e? Válaszát előre is köszönöm.

  • melcsi02

    2011.03.21

    jelige: melcsi02

    Tisztel doktor Úr/Nő!
    23 éves vagyok, már a kezdettől fogva gond van a menstruációs ciklusommal. Rendszeres az, hogy körülbelül kéthavonta jön csak meg és akkor is valamikor a hónap elején, valamikor a hónap végén. Mikor először volt párkapcsolatom, elmentem nőgyógyászhoz, és elmondtam neki is ezt a problémát, és ő azt mondta, hogy ha elkezdem szedni a fogamzásgátlót akkor ez normalizálódni fog. Mikor szedtem ez nagyjából így is történt, de most hogy abbahagytam újra rendszertelen lett. Jelentős túlsúllyal is rendelkezek már kiskorom óta, de nem tudom, hogy ez befolyásolhatja e a menstruációmat.
    Esetleg tudna nekem ebben a problémában segíteni, valamilyen tanácsot adni?
    Köszönöm válaszát!

  • mikor kérnek a nőgyogyászok crp vérvételt

    2011.03.21

    nikorkérnek a nőgyogyászok crp vérvételt

  • Félelem

    2011.03.21

    Tisztelt Weborvos!
    tervezett gyermekünk dec. 16-án fogant. az első UH jan. 12-én volt, ahol egy 6 mm-es petezsák volt látható. A 2. UH egy héttel később, ahol a GS:8 mm, a szikhólyag 3,7 mm és embrió nem volt. Közben barnás folyásom volt 6 napig. Erre az orvosom azt mondta, hogy nem lesz ebből terhesség. Egy hét múlva az UH 15mm-es petezsákot, 5mm-es CRL-t mutatott, élénk szívműködéssel és szabályos szikhólyaggal. A vérzés teljesen megszűnt! Orvosom értetlenül és úgy érzem tanácstalanul áll a helyzet előtt! Én pedig félek, hogy nem lesz egészséges a magzat! Mit tegyek? Egy aggódó édesanya
    Jelige:Félelem

  • Terhes vagyok?

    2011.03.21

    jelige:Terhes vagyok?
    Tisztelt Doktor Úr/Nő!

    48 éves nő vagyok,fél évet elmaradt a menstruációm,majd kb. 2 héttel ezelőtt megint meg jött.Azóta együtt voltam a párommal,most pedig elég furcsán érzem magam.Kívánós vagyok,egyszer sósat,máskor édeset,majd csípőset,és így tovább.. kívánok,ennék,eléggé változó,és amikor eszek,előfordul,hogy kihányom,talán gyakrabban,mint eddig... úgy érzem terhes vagyok,ez megalapozott,de nem biztos,a napokban derül ki..Kérem mondja el mi a véleménye,lehetek-e terhes?Mit javasol,esetleg mit tanácsolna ezügyben?Nagyon fontos lenne,köszönöm.
    Köszönettel: egy aggódó nő.

  • Még nem voltam nőgyógyászaton

    2011.03.21

    Tisztelt Doktor úr!

    Még nem voltam nőgyógyászaton. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyibe kerül körülbelül a fogamzásgátló tabeletta és mennyi idő alatt alakul ki a védelme?

    Válaszát előre is köszönöm.

  • MIT TEGYEK?

    2011.03.21

    MIT TEGYEK?

    Utolsó menszeszem dec.23-án volt meg, 5 napig tartott. Elvileg január 21-én kellett volna megjönni a menszeszemnek, de ez azóta sem történt meg. Nagyon ritkán szokott késni a havi vérzésem, és akkor is csak 1-2 napot. Mostanában sokat stresszeltem, ami annak is köszönhető, hogy most éljük házassági válságunkat. 2 hónap alatt 3 kilót fogytam. Szerintem egy picit fel is lehettem fázva, mert azt éreztem az idő tájt, amikor meg kellett volna jönnie, hogy nyílal a hasamba, és azt követően 3 napig elég sok folyásom is volt. Már csináltam tesztet is, ami negatív volt. Nincs mellfeszülésem, nem fáj semmim. A derekamba néha hasogató fájdalom van, de az sem tart túl sokáig. Az a kérdés mi lehet a baj? A férjemmel amikor együtt voltunk védekeztünk, igaz volt egy olyan alkalom, hogy gumi nélkül "bedugta", de kb. 1 perc után húzott fel gumit. Szóval itt állok tanácstalanul, és nem tudom mit tegyek. Egyre jobban idegesít a dolog. Kérem mielőbbi válaszát

    Egy aggódó nő

  • clamydiam van ami nagyon fura

    2011.03.21

    hollandiaban elek es egy vervetel eredmenye azt mutatja hogy clamydiam van ami nagyon fura mivel 5 eve elek a parommal,escsak vele voltam szexualis kapcsolatban.az orvos azt mondja hogy ez miatt a bakterium miatt nem esek teherbe es antibiotikumos kezelest kell el kezdenunk mind a kettonknek irt fel egy gyogyszert ami 500mg os a neve azitromycine actavis amit hat napon keresztul kene be szedni,hat nekem ez nagyon furcsa hogy 5 eves parkapcsolatban ilyesmi elol fordulhat a paromba 100 szazalekossan meg bizok.be szedjem ez a gyogyszertt vagy inkabb ne.es ha kerhetnem akkor szeretnek egy magyar nogyogyasszal interneten keresztul meg beszelni a dolgokat hogy, hogy tovabb mert nagyon felek hogy felre kezelnek itt ezek az orvosok,kerem segitsenek mert mar aludni sem tudok hetek ota az aggodalomtol.koszonom

  • kicsidi

    2011.03.21

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Van- e okom aggodalomra, ha a két menstruáció között barnás, gumiszerű folyásom van. Rákszűrésre rendszeresen járok, mindig P2- es.
    Válaszát előre is köszönöm.


    kicsidi

  • változo kor körül lehetek

    2011.03.21

    változo kor körül lehetek,mert 4 honapja nem volt menstruáciom,de már 2 hete barna váladék folyik belőlem,Miért?

  • kislányom 14-éves.2éve menstruációs zavarokkal küzd

    2011.03.21

    Tisztelt Doktor Úr/Nő
    A kislányom 14-éves.2éve menstruációs zavarokkal küzd.Az ultrahang vizsgálat eredményében ez szerepel:
    At uterus a szokásosnál kisebb.Mindkét ovariumban több apró cytosus képlet észlelhető,melyek follicularis cysták.Kérem Önt segitsen mit jelent ez?Nagy a baj?
    Mütét szükséges lehet?

  • köldökvérzés - menstruációs ciklus

    2011.03.21

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    A köldökvérzést mi okozhatja amikor a menstruációs ciklusom megjön?
    Üdv.

  • menstruációs fejfájás esetén

    2011.03.21

    Tisztelt Doktor úr vagy dr nő!
    Kérdésem az lenne hogy menstruációs fejfájás esetén milyen fájdalom csillapítot javasol.
    Válaszát előre is köszönöm

  • repedt hatgerincel lehet gyermeket vallalni?

    2011.03.21

    repedt hatgerincel lehet gyermeket vallalni?

  • Lehet-e terhes a barátnőm

    2011.03.21

    Lehet-e terhes a barátnőm, ha fogamzás gátlót szed 2 hete, ez mellett természetesen még kiegészítő védekezésként óvszert használtunk, viszont az kiszakadt így belé élveztem, szükséges-e 72 órás tablettát venni?

  • lehetséges menopauzában lévő nőnél a teherbe esés?

    2011.03.21

    41 éves vagyok,a fogamzásgátló tabletta szedését 2010 májusában abba hagytam, egy tüdő mikroembolizáció miatt. Ez a diagnózis tüdőgyulladással és mellhártyagyulladással együtt jelentkező kissé véres köpet miatt született. A D-dimer értékem normális volt, a tüdő kontrasztanyagos CT vizsgálata egyértelműen nem támasztotta alá ezt a diagnózist. A klinikai kép alapján született ez a vélemény. Fraxiparint, majd Marfarint kaptam fél éven keresztül. Ez idő alatt a menstruációm rendszertelen volt, két hónapja pedig nem jelentkezik. A hormon vizsgálat sajnos menopauzát igazolt.FSH, LH nagyon magas, progeszteron és ösztrogén alacsony, prolaktin pedig normális.Említettem az orvosomnak, hogy új kapcsolatom van, és szeretnénk közös gyermeket, de az előzményeimre való tekintettel nem ad hormont. A kérdésem az lenne, hogy ha én még szeretnék gyermeket, milyen kilátásaim vannak? Lehetséges-e, hogy véraladás gátlás mellett kaphatnám a hormonális kezelést,mellyel visszaállna a ciklusom?Egyáltalán lehetséges menopauzában lévő nőnél a teherbe esés?
    Válaszát köszönöm!

  • bentmaradhatott egy tampon

    2011.03.21

    Tiszteletem Dr.úr! Kérdésem a következő:Egy hónappal ezelőtt fennált az esélye,hogy bentmaradhatott egy tampon,két nőgyógyász is látott egyik csinált hüvelyi uht is,és állítólag semmi. De azóta is rossza közérzetem a mensim is késik 5 napja,tesztet csináltam negatív. Mit tegyek? Lehet nem vették volna észre? Kérem segítsen! KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT ELŐRE IS!

  • cöliákia

    2011.03.21

    oesophogia-gastro-duodenoscopia vizsgálatot végeztek rajtam cöliakia gyanújával és a zárójelentésen a következő áll:
    "Oesophagitis Los Angeles A
    A duodenumban elsímult boholyszerkezetet mutató nyálkahártya."
    Ez mit jelent?
    jelige: cöliákia

  • PFO

    2011.03.21

    Tisztelt Weborvos!

    Jelige: "PFO"

    Ma jártam echocardiográfiai vizsgálaton a következő lett az eredmény: MI mérsékelt, az üregméretek normálisak. Kis PFO lehetősége is felmerül- subxyphjoid pozitióból is- de TEE vizsgálat végzését jelenleg még nem tartom szükségesnek. Sajnos kerestem az interneten erről valamit, de nem találtam semmit. A vizsgáló orvos azt mondta, hogy visszaáramlik a vér (szívzörej). A 2 évvel ezelőttihez képest romlott az állapotom, de mást nem mondott. Valóban csak ez a baj? Magas vérnyomás, TOS és szívzörej miatt kell mennem 2 évente ilyen vizsgálatra. Ami felvetődött, hogy nagyon fájnak a lábaim, karjaim, gerincem sokszor zsibbad és a lábfejem szürkére színeződik. Kértem a vizsgáló orvost, hogy küldjön el érszűkület vagy érrög vizsgálatra, de elutasította. Elmondtam neki, hogy a családba mindegyik felmenőm, aki meghalt, mind agyvérzésbe vagy szívinfarktusba hunyt el. Csak én vagyok ennyire hippohonder vagy valóban el kellene mennem ilyen kivizsgálásra és gyanúm nem alaptalan?


    Köszönettel! Egy 39 éves aggódó hölgy

  • Implantátumos

    2011.03.21

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    Két hete mastectómiám volt és együlésben expander implantációt is kaptam.Használhatok-e contractubex gélt már most a sebre?
    Köszönettel:Implantátumos

  • párkapcsolat

    2011.03.21

    párkapcsolat jeligére

    Tisztelt Weborvos!

    Kérem segítsen, nem értem a páromat. Idén 5 éve lesz, hogy együtt vagyunk, és már majdnem 4 éve, hogy együtt élünk. Én 24 éves vagyok, ő pedig 29 éves. Próbálok mindent megtenni, hogy ne laposodjon el a kapcsolatunk, mert ennyi idő után jön a megszokás. Eddig neki valahogy önbizalom hiánya volt, és most kezdi csak észre venni, hogy tetszik a nőknek. Azt állítja, elöbb hagyna el, mint megcsalna. Nem hiszem, de mondtam, bármilyen hülyeséget csinál, mondja el, mert akkor nem szólok semmit, de ha titkolja, és lebukik, akkor balhézni fogok. Tudom, hogy nem jó ötlet a fenyegetés, de nem tudom másképp megértetni vele, hogy elmondhat mindent.
    Most felbukkant valami nő az életében, aki találkozni akart vele titokban. Ezt onnan tudom, hogy elszólta magát, és azt mondta, eddig azért nem mondta el, mert nem tartotta fontosnak. Újabban ha beszélek hozzá, nem figyel rám. Látni, hogy máshol jár. Egy dologra többször rákérdez. Hanyagol engem. Mondtam neki, hogy szükségem van törődésre, és romantikára, mert nem vagyok boldog, és úgy érzem, minden fontosabb nálam, de nem történt semmi változás. Mosolyog, vagy azt mondja: "Látom megint menstruálni fogsz". Egyszerűen nem veszi komolyan. Mit csináljak, hogy megértessem vele, ezek komoly dolgok? Miért tervezi velem a jövőt, ha egyszer gép elött ül, vagy tv-zik, és persze csak én látom rosszul, hogy nem foglalkozik velem eleget.
    Kérem segítsen. Nem tudom mi tévő legyek. Azt mondja, szeretné majd megkérni a kezem, mikor nem számítok rá, de így hogy menjek hozzá feleségül, ha még akkor sem reagál semmit, ha egyszál semmiben bújok hozzá. Illetve, legtöbbször azt mondja, hogy fáradt. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy megunt, csak nem meri még magának sem beismerni. Én nagyon szeretem őt.
    Előre is köszönöm válaszát.
    kishölgy

  • Mi teheti ezt velem?

    2011.03.21

    Tisztelt Doktor Úr/Nő.

    34 éves férfi vagyok.Depressziós és pánikbeteg vagyok immár 11 éve.Több fajta gyógyszert szedek.Ezeket csak azért írom mert a panaszom hátterében esetleg ezek is közre játszhatnak!?
    Nem az első eset,hogy délutáni vagy éjszakai alvásnál fel szeretnék kelni de nem tudok!
    Látok,hallok,úgy érzem mozgok,segítségért kiáltok de hang nem megy ki a számon.Ezen jelenség egy zsibbasztó érzéssel indul majd hatalmas zúgást,suhogást hallok,érzek a füleimben.A fejem olyankor mintha szét akarna robbanni.Pulzusom nagyon szapora.Úgy érzem ennyi most vége.Aztán felriadok,fel ébredem és félek sokszor vissza aludni mert nagyon mélyen érintenek ezek az élmények.Pszichiáternél is voltam eme problémával de érdemit nem tudott rá mondani,sem vizsgálatot sem mást nem rendelt el.
    Épp az éjszaka is megtörtént velem kétszer is ez az esemény és ez sarkallt arra,hogy megérdeklődjem mi is állhat ennek a hátterében.Hátha Ön/Önök többet tudnak ebben nekem segíteni.
    Válaszukat várom és előre is köszönöm!

    Tisztelettel:
    jelige:Mi teheti ezt velem?

  • engem zavar ,hogy előttem sok lánnyal létesített szexuális kapcsolatot

    2011.03.21

    Jó napot kívánok!

    A pszichiáterhez lenne kérdésem! Több mint 3 éve vagyok együtt a párommal, de engem zavar ,hogy előttem sok lánnyal létesített szexuális kapcsolatot: Normális ez? Nem tudok rajta túllépni! Elnézést ha hülyeségnek tartja ezt, de nekem a szex nem egy olyan dolog amit bárkivel csinálok, mint a mostani fiatalok többsége. Vagy én is legyek együtt más pasikkal ,hogy ne zavarjon ez? De az meg nem én lennék. Elnézést kérek ,ha hülyeséget írtam, de ez engem nagyon nyomaszt!

  • barátom beleszeretett a barátnömbe

    2011.03.21

    A pszichiátert vagy a szexológust kérdezném:
    A barátom beleszeretett a barátnömbe. Ö nem viszonzozza, csak kacérkodik vele, Viszont engem a barátom semmibevesz. Megbolondulok. Mit tehetek? Mia jó taktika , stratégia ilyenkor? Nem akarom feladni ezt a kapcsolatot, már rég együtt vagyunk. Kérem a tanácsukat! Köszönöm.

  • A barátnöm vívódik. Nem akar elhagyni, de

    2011.03.21

    T.C.!
    Lelki bajban vagyok. A barátnöm vívódik. Nem akar elhagyni, de úgy érzem igazából mást szeret. Mit tudnék tenni Ön szerint , kedves Pszichológus Doktor ùr? Meg kell ezt beszélni egymással? NEM LEHET!!! Mert ezt sértésnek veszi! Várom válaszát. Köszönettel.

  • a depressziót rák/leukémia váltotta ki?

    2011.03.21

    Tisztelt Dr. Lajtavári László!

    Édesanyám leukémáis másfél éve, utoljára augusztusban kapott kemoterápiát, most már csak gyógyszeres kezelésben van része. Azonban az utóbbi időben(2hónap) a depresszió tüneteit fedeztem fel a viselkedésben, és arra lennék kiváncsi, hogy mint hematológiai eset szedhet-e valamilyen antidepresszáns gyógyszert. Tud-e arról valamit, hogy ilyen jellegű betegek szedhetnek-e ilyen fajta gyógyszert?!
    Volt már olyan betege, akinek a depressziót rák/leukémia váltotta ki?


    Várom mielőbbi válaszát!

  • Bőrrágás!

    2011.03.21

    Bőrrágás! Tisztelt Doktor Úr! A férjem lerágja a tenyeréről ujjairól a bőrt,és előfordult hogy annyira lerágta hogy fájt neki. Az lenne a kérdésem hogy milyen kockázata lehet ennek? Én terhes vagyok:

  • mi a véleménye minderről, illetve mennyi idő kell még a gyógyuláshoz

    2011.03.21

    Tisztelt Orvos!

    Kérdésem lenne, mert sajnos a háziorvosom nem tájékoztat kellőképpen. 3 héttel ezelőtt köhögéssel, hátfájással, orrfolyással és hőemelkedéssel mentem el hozzá, erre adott antibiotikumot (Fromilid Uno 500 mg) és köhögéscsillapító szert. A gyógyszer szedése alatt rosszabbodott az állapotom, felment a lázam 38.7-re (26 éves vagyok, soha életemben nem voltam lázas típus, még gyerekkoromban sem volt ilyen magas lázam), két napig folyamatosan 38 fölött volt, lázcsillapítótól sem ment ez alá. Következő héten visszamentem, akkor tüdőgyulladást és hörghurutot állapított meg, melyet a tüdőgyógyász is igazolt, és újabb antibiotikumos kezelést adott ( Leflokin 500 mg, emellett Antrovent spray). Most egy héttel később továbbra is köhögök, fáj a hátam, levegővételnél szúr a jobb oldalam és átsugárzik bal oldalra is, fáj a fejem, főként a homlok és az arccsont környéke, orrfújásnál feszít, recseg és sípoló hangot hallok a melléküregek tájából. Ugyanakkor fáradt, gyenge és levert vagyok, "húz az ágy", egész nap tudnék aludni. Ma voltam RTG vizsgálaton, a leletemen az áll, hogy "sinusitis maxillaris acuta/ a jobb sinus maxillaris nyálkahártyája megvastagodott", de az orvosom szerint nincs semmi komoly. Szeretném tudni, hogy mi a véleménye minderről, illetve mennyi idő kell még a gyógyuláshoz (gyerekekkel foglalkozom, azért is lenne ez fontos)
    Köszönöm a válaszát, tisztelettel:

  • Simonpici

    2011.03.21

    Kedves Doktor Nő/Úr!

    Azt szeretném megtudni, hogy kik kaphatják Eü. támogatásra a Diflucan 150 mg-os gombaölő-ellenes gyógyszert,illetve milyen feltétel szükséges hozzá?
    Várom válaszát!
    Simonpici