• nátha
    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

    • A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

      A gyakori fülbetegségektől is megóvhat  a helyes orrfújás

    • Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

      Honnan ismerhetjük fel a nátha szövődményét?

  • melanóma
    • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

      Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

    • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

      Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

    • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

      Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

  • egynapos sebészet
    • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

      Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

    • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

      Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

    • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

      Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Orvos válaszol

  • SOS

    2009.06.17

    SOS
    Gerinccsőszűkűletem van,és még többféle problémák vannak a gerincemmel.A bal lábam időnkánt,elgyengül,zsibbad,a derekam nagyon fáj.Ilyenkor,ha nem tudok leülni, összecsuklok. Az idegsebész azt mondta,hogy ezt nem kellell műteni,mert,csak rosszabb állapozba kerülök.Visszautalt a reumára.Ott közölték velem,hogy nem tudnak ezzel a gerinccel már mit kezdeni. Nem tudom mit tegyek,mert erős fájdalmaim vannak,most már állandó jellegggel.Még a házimunkához is segítség kell. Kérem,segítsen,hogy hova fordulhatok,mert 56 évesen már nehezen viselem az életet.

  • Gyógyfürdő

    2009.06.17

    Édesanyám psoriasisos, és szeretne gyógyfürdőbe menni, de olyan körülményesen mondták el neki,hogy mit kell tennie míg eljut a gyógyfürdőig, az egésztől elment a kedve. Kérdésem: pontosan mit kell csinálnunk, hogy egy gyógyfürdőbe eljuthasson az édesanyám? Jelige: Gyógyfürdő

  • seborrea - lézeres megoldás?

    2009.06.17

    T.Dr ur! Epemütét után a mell alatti elváltozással/laikusként szemölcsök/börgy.kenöcsöt kaptam-semmi- most más miatt ujra börgy, megmutattam,mert már nagyobb terjedelmü,Azt mondta -seborrea- kértem rá vmit,DR szerint:nem tudok, esetleg lézeresen, Nem fáj,de nem esztétikus és terjed ninc mégis megoldás? Köszönöm

  • várandós viszketés

    2009.06.17

    Jelige: várandós viszketés
    Kedves Doktornő!
    26 hetes várandós vagyok. Kb. egy hete alkarom-lábszáram és növekvő pocakom elkezdett viszketni. Próbálom megállni a vakarást, de néha nem megy. Ahol megvakartam, ott piros, és kicsi vízszerű hólyagok lettek rajta. Nem múlik, pedig kentem már Fenistillel, E-vitaminos testápolóval, .. Mit tegyek? Bőrgyógyászhoz kell elmennem? Ott az a baj, ma kérdeztem, csak 10 nap múlva tudnak fogadni. Addig mi tévő lehet ilyenkor az ember? Köszönettel

  • fehér folt a karon lábon

    2009.06.17

    fehér folt a karon lábon

  • SMS üzenet című lap

    2009.06.17

    Az SMS üzenet című lap 2008. őszi, téli száma nem érhető még el, kérem, szíveskedjenek feltenni. Oláh Rita interjúja egy jól megküzdő beteg stratégiáiról másoknak is iránytű lehet. Köszönöm!

  • cytomegalovirust állapított meg

    2009.06.17

    26éves vagyok.Vérvételi vizsgálatom eredményeként a GPT szintem 75magsara ment fel.(Két hete ez még "csak"58 volt!)
    Mikrobiológiai vizsgálati eredményem cytomegalovirust állapított meg nálam(0.47NE/ml) Mit tehetek a gyors felépülés érdekében?Sulyos ez a betegség? Háziorvosom Silegont ajánlott rá. Teljesen is kitudok gyógyulni ebből a betegségből?Fertőzhetek vele? Nagyon elszomorít a tegségem. Kérem,segítsenek.Köszönöm!

  • mpv

    2009.06.17

    mi az mpv a vérképemben ?

  • DAGANATOS BETEG

    2009.06.17

    JELIGE:DAGANATOS BETEG.szeretném megkérdezni,hogy jelenleg pet ct-re várok,de még mindig nem érkezett visszajelzés. lehet-e pet ct vizsgálatot pécsett kérni,vagy csak Budapesten és Debrecenben.

  • lábfájás

    2009.06.17

    jelige: lábfájás
    Tisztelt Weborvos!
    Néhány napja nagyon fájnak a lábaim. Már nemcsak nappal, hanem este is sokszor arra ébredek, hogy le akarnak szakadni. Arról tudok, hogy a bal térdemnél van egy Baker ciszta és talán az okozza a bal lábam fájdalmát. De mitől fájhat a jobb lábam is? Amúgy nem dohányzom és koleszterinszint csökkentőt szedek néhány hónapja (azóta nincs is gond vele).

  • FEJFÁJÁS

    2009.06.17

    "FEJFÁJÁS"Tisztelt Dr.úr/nő!
    Lányom 16 éves,gyakran fáj a feje. Tavaly MR vizsg-on kiderült, Arnold Chiari malformátio. Ez veleszületett rendellenesség, vagy nagyobb ütés következménye is lehet. Ettől fájhat e a feje,és milyen következményei lehetnek ennek a betegségnek. Másik kérdésem,hogy a kezei is sokszor hidegek,ami összefügghet ezzel a dologgal, vagy netán érszükület is lehet?/Voll féle vizs. szerint vegetativ idegrendszer sérült/Ez is összefügghet az A.Chiarival?

  • Imovane 7,5 besedése elött

    2009.06.17

    Imovane 7,5 besedése elött ittam akloholt 3oraval.az gází,

  • MARIKA

    2009.06.17

    Tisztelt Doktor Ur/Nő! Pár évvel ezelőtti nagy mütétem után /közben/ 16 E vért kaptam. Azóta is érdekelne,hogy mennyi vért jelent ez? Köszönöm válaszát amit MARIKA jeligére várok.

  • cystát ki kellene-e vetetnem?

    2009.06.17

    Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő !
    Kérem Önt, hogy segítsen neke m a következő leletet értelmezni! / a jobb mellemben jelentkező fájdalom miatt mentem el egy ultrahangra, majd történt egy kenetvétel. /a 2 db kenetben vörösvértesteken kívül néhány kisebb-nagyobb, ductalis sejtekből fölépülő epithel lemezke látszik,melyeken belül a sejtek enyhe fokú anisocaryosist, ill.anisonucleosist mutatnak,mely inkább a sejtlemezkék széli részein láthatók. Emellett habos cystoplasmájú macrohangok is láthatók. A tüneteim antibiotikum hatására elmúltak, szeretném azt is tudni, hogy a talált cystát ki kellene-e vetetnem?

  • Sokszor úgy érzem, hogy meghalok

    2009.06.17

    Pajzsmirigy alulmüködésre Euthyrox 50 mg szedtem, két hete 75 mg szedek, egy hete állandó rosszullétek ájulás érzés, szapora sziv és ingadozó vérnyomásom lett. Sokszor úgy érzem, hogy meghalok. Nem vagyok pánikolós tipus, de nagyon rossz érzés. Mit tegyek? Az orvos azt mondta szedjem újra csak az 50 mg-ot, de a vérkép alapján kellett a magasabb adag, mert nem volt jó 6,5 Köszönöm a segitséget

  • karcionid daganat

    2009.06.17

    A karcionid daganat milyen tipusu hasmenest okoz? Mindig vagy csak idölegesen? S lehet-e valami jellegzetes panasza az embernek? (A piros arcon kivül.) S ha nem taläljäk meg a szervezetben, akkor mi van? Milyen veszelyes? Mit lehet csinälni? Konkret diagnozis nelkül hogy kezelhetik? /Ui.: a cromograninom jo! Ha mäs panasz nincs, akkor azert nem nagy a valoszinüsege?/ Az orvosoktol eleg ketseges välaszokat kapok. NAGYON köszönöm.

  • herék érzékenyek, medence tájékon fájdalom

    2009.06.17

    Nos, ha a herék érzékenyek, illetve medence tájékon a belső felület oldalánál(szélénél) felfelé terjedő,de a medence vonala fölött már nem tapasztalható fájdalom jelentkezik ami (csak az előbb írt rész közt érezhető, (egyébként enyhe "fájdalom") akkor éredemes-e orvoshoz fordulni. A fájdalom jelentkezése nem túl gyakori kb hetente egyszer jelentkezik.

  • Whipple-kór

    2009.06.17

    Jelige: Whipple-kór
    Kedves Doktornő/Doktor Úr!
    Már több mint 1 éve diétázom, mert szövettani vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy coeliakiam van.(Coeliakia Marsh 1.)Vérből nem igazolták a betegséget. Tüneteim javultak, de nem szüntek meg. Nem lehetséges az, hogy esetleg Whipple-kórban szenvedek? Azért kérdem, mert diéta mellett is van,
    hogy vizes, nyákos a széklet. A diéta garantáltan gluténmentes. Nem akarok öndiagnózist ezzel felállítani, de talán sikerül elöbbre lépni, gyógyulni.Úgy tudom a két betegség tünetei hasonlóak. A választ előre is köszönöm szépen!

  • anyajegy

    2009.06.17

    anyajegy
    Tisztelt Weborvos!
    Volt egy anyajegyem az oldalamon, kicsit kidudorodott, és valami lekapta, mert eltűnt. Azt sem vettem észre, hogy vérzik, vagy ilyesmi, mert csak a heg van meg. (Biztos, hogy anyajegy volt ott, mert mindig szoktam nézni, hogy nem -e változik az alakja, színe.) Lehet valami bajom? Bár úgy látom, hogy eddig még nem fertőződött el vagy ilyesmi. Köszönettel: kishölgy

  • értágulat

    2009.06.17

    Körübelül két éve csúnyán feltörtem a lábam pontosabban a sarkam feletti részt.és csúnya piros lilás foltok maradtak vissza. Voltam bőrgyógyásznál, és azt mondta értágulat.és hogy nem tud vele mit kezdeni mert ilyet még nem látott , hogy a cipőtől a lábon ilyen keletkezik.Probáltam , már mindent árnika krém, cicapalst, contractubex, aloe vera, tetrán, köröm virág...de semmi javulás nincs...Eléggé elvagyok keseredve, és nem szeretnék örökké ilyen csúnya lábakkal élni..Remélem tudnak segiteni

  • ILDIKÓ75

    2009.06.17

    Tisztelt Dr.-nő/Úr!
    A fiam 2 éves, kék szemű fehér bőrű:időnként mindkét arcfélen kb.50Ft-osnyi területen bőrből enyhén kiemelkedő, érdes tapintású, enyhén piros(mintha kiszáradna a bőre azon a területen)elváltozás-mint sok apró kiütés-jelenig meg(úgy tapasztaltam a napfény,meleg v.hideg,szél hatására)Fenistil
    gél, Bepanten kenőcs enyhít rajta de nem szünik meg.Nyáron 50fakt.krémmel kenem a bőrét de akkor is jelentkezik, enyhébb formában. Télen a hideg,szeles időben is ezt tapasztaltam.Mi lehet ez?Milyen teendőnk van ez irányban?Olyan sima,szép bőre van nem szeretném ha ez a valami "elcsúfítaná!" Válaszát köszönöm!ILDIKÓ75

  • édesapám egész hátán sűrűn kiütések jelentek meg

    2009.06.17

    Kb. két héttel ez előtt édesapám egész hátán sűrűn kiütések
    jelentek meg.Nagyon viszketett neki,de tavaly nyáron is voltak hasonló tünetei a karjain,ami aztán egy-két hét alatt otthoni ápolással elmúltak.Most viszont két hét után hirtelen rosszabbodott az állapota,a kiütések nem múltak el,hanem tovább terjedtek más testrészeire.A hólyagok sárgás-vörösesen nedvedzenek,ez átüt a pólóján is.Már vigálják, hogy mi lehet a betegsége,de nagyon aggódom miatta.A tüneteket édesanyám elmondása alapján tudom,mert én messzebb élek tőlük.A kezdődő tüneteket láttam.Előre is köszönöm tájékoztatásukat!

  • Uszas

    2009.06.17

    Jelige:Uszas
    13hetes terhes vagyok.Ugy hallottam,hogy a legkedvezobb mozgasforma ilyenkor az uszas...Ezzel nincsen semmi bajom csak,de a kerdesem az lenne, hogy lehetne elkerulni az esetleges fertozeseket amit az uszodaban lehet elkapni??

  • Sűrűn van herpeszem

    2009.06.17

    Tisztelt Cím!
    Sűrűn van herpeszem, ha meg vagyok fázva, és folyik az orrom, kivétel nélkül tiszta herpesz az orrom, ezen kívül sűrűn a számon is van. Vettem Epavir kapszulát, és azt írja a tájékoztató, hogy ha van herpesz, akkor 4×2 kapszulát kell szedni, de lehet megelőzés céljából folyamatosan is szedni, több hónapig, viszont nem írja, hogy megelőzésnél hogyan kell szedni. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha éppen nincs herpesz, és megleőzés céljából szedem folyamatosan, akkor hogyan alkalmazzam? Azt gondolom, hogy akkor nem kell ekkora dózist szedni, csak elég lehet napi 1 kapszula? Tehát a kérdésem, hogy ha megelőzésre szedem, elég-e napi 1 kapszula, vagy Önök hogyan javasolják? Üdvözlettel

  • MŰTÉTRE VÁRVA!

    2009.06.17

    MŰTÉTRE VÁRVA!
    Tisztelettel megkérdzeném hogy valóban én mint beteg ha kérem jogusolt lehetek arra,hogy műtét előtt és azt követően 4-5 napig anibiotikum injekciot kérjek és kapjak a kórházban?Mivel négy műtétem volt már és mindegyik után,láz fertőzés lépett fel,és volt mikor pungálni is kellett.Most hasfalisérve műtétem lesz jó nagy,és szeretném az esetleges lázt fertőzést elkerülni,mivel cukros is vagyok.Ha injekciót nem kérhetek és nem adnak akkor saját költségemen írtahatok ki műtét előtt?Azonkívül szeretném tudni hogy a Klion tabletta jó-e az ilyen műtét után a fertőzés elkerülése miatt,vagy mást javasol-e ha nem kapnék injekciót?Várom mileőbbi válaszát.Tisztelettel

  • nem szeretnék hagyományos gyógyszert

    2009.06.17

    5 hetes terhes,erős migrénes fejfájás. nem szeretnék hagyományos gyogyszrt.

  • szív vagy pánik?

    2009.06.17

    Jelige: szív vagy pánik?
    Tisztelt doktor úr!
    28 éves nő vagyok, és a tanácsát szeretném kérni. 2009. 04. 09-én a háziorvosom kiderítette, hogy pánikbetegségem van.
    Tüneteim a következők voltak: néha rendetlen szívverés, szorongás, belső feszültség. EKG-t csinált, rendben volt. Vérnyomást mért, 120/80 volt. A következőket írta a papíromra: ritmusos, tiszta szívhangok, ES-k nem hallhatók. Részarányos mellkas, jól kitérő rekeszek, érdes légzés. rejek
    a tüdő felett nem hallhatók. EKG: bal típus, sinus ritmus norm. repol., ingerképzési és vezetési zavara nincs. Frontin 0,25 tablettát írt fel, 2x1 szedéssel. 2 napon tudtam bevenni, mert a 3. napon úgy éreztem, rögtön elalszom miután bevettem, és csak lézengtem egész nap. Szóval, nem szedtem tovább. Viszont a tüneteim megmaradtak, éjjelente szinte nem aludtam többet 2-3 óránál. Majd kb. 1 hónap után úgy éreztem, hogy kezdek jobban lenni. De aztán újra jelentkezett a szokásos belső feszültség, rendszertelen szívverés, stb...
    És egyik este két nagyobb szúrást éreztem a szívemnél, a hónaljtól kicsit beljebb. Mindegyik szúrás csak egy pillanatig tartott. Ekkor megijedtem, és bementem az ügyeletre. Ott az ügyeletes orvos ezt írta: pulmo: érdesebb sejtes belégzés, cor: kissé tachicard tiszta, ritmusos szívhangok, zörej nem hallható. A vérnyomásom 100/65 volt akkor. És kaptam B1 vitamint, 2x1-et kell bevennem. El is kezdtem szedni, és mióta szedem, néha zsibbad, vagy inkább bizsereg a bal kezem könyöktől lefelé. Kérdésem az, hogy ez mitől van? Lehetséges, h. a B1 vitamin mellékhatása? Vagy újabb tüneteket produkálok? Viszont az is igaz, hogy mióta szedem, viszonylag jól tudok aludni éjszakánként. Ön szerint ez tényleg pánikbetegség, vagy a szúrások miatt szívbetegség?
    Köszönöm válaszát!

  • ez nem jó vagy normális,

    2009.06.17

    A vérnyomásom 115/85 de a pulzusom 105,ez nem jó vagy normális, mi lehet a bajom?

  • Stroke utáni lábfájás

    2009.06.17

    Stroke utáni lábfájás
    Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!
    Édesapám 2éve átesett egy agyi infarktuson, majd szinte pontosan egy évvel ezután egy másodikon is. Első alkalommal a jobb fele bénult le, valamint nem tudott beszélni . Ebből szerencsés módon ügyesen felépült valamelyest: a beszéde tökéletes volt, a jobb oldali végtagok újra mozogtak. Második
    alkalommal a beszéd központ sérült, mely funkciót nem sikerült tökéletesen visszanyernie, de érthetően beszél kisebb botlásokkal. Kimondottan aggaszt, hogy már betegsége előtt is többször fájlalta a lábait, azonban a betegség bekövetkezte óta a jobb lábának állandó [hol enyhébb, hol erősebb] fájdalmára panaszkodik, és a minap tudtam meg, hogy nemrég be is dagadt a jobb lába. Úgy gondolom, ha ez a lábfájás valahogy csökkenthető vagy megszüntethető volna, akkor nagyobb bizodalma, lelki ereje lenne Édesapámnak a minél nagyobb fokú gyógyulás útján maradni, és a lehetőségekhez képest pozitívan hozzáállni ehhez az alattomos, csúnya betegséggel való együtt éléshez.
    Tisztelettel kérném javaslatát, szakvéleményét a dologról.
    Hálás köszönettel és üdvözlettel,

  • Remete

    2009.06.17

    Remete Jelige!
    Tisztelt Doktor (Nő)!
    57 éves férfi vagyok. Nem iszom, nem dohányzom. Kávét legkésőbb délután 4 óra körül iszom utoljára. "Irritáló", idegtépő filmeket nem nézek, munkám nyugodt légkörű mégis majdnem minden éjszaka álmok,vagy "rémálmok" gyötörnek. Normális vérnyomásom ilyenkor rövid időre 140-150/95-100 -ra emelkedik a pulzusszám 75-85 között változik, de leizzadok tetőtől-talpig,enyhén szédülök, valamint gyakran hányingerem is van ekkor és néha az ájulás kerülget. Valeriánával próbálkoztam, hogy aludni tudjak, de hajnali 1 - 2 óra között így is felébredek a rossz álmok miatt. Mit tegyek? Kérem segítsen! (Férfi klimax?)Köszönöm. Remete

  • Szív!

    2009.06.17

    Szív!
    Kb egy hónapja a következőket érzem szinte mindennap, általában este lefekvéskor: a nyakamon kezdődik egy fájdalom és az át megy a bal karomba végig az újhegyik a hátam is a szívem is elkezd fájni. ez kb. 20 percig tart. Amit hozzá kell tennem, hogy magas a vérnyomásom illetve szívzörejem is van.Most voltam áprilisba az éves szívultra hangon, ott azt mondták, hogy valamelyes romlottak a szívzörejjel járó értékeim, de nem vészes. Kérdezném, hogy mi lehet ez?

  • rendszertelen szívveréseket érzek

    2009.06.17

    Tisztelt Doktor Úr!
    36 éves vagyok, pár hónapja rendszertelen szívveréseket érzek. Ez sokszor csak egy nagyobb dobbanás, máskor több egymás utáni erős, szapora szívverés. Holter vizsgálat kimutatott 3 supraventricularis, 12 ventricularis ritmuszavart. Az orvosom este fél 50 mg. Betaloc bevételét javasolta. Mi állhat a tünetek hátterében? Sokszor érzem magam feszültnek, idegesnek , kikapcsolódásra nem sok időm jut. Lehet-e idegi eredetű? Idáig rendszeresen mozogtam, folytathatom-e tovább a napi sportolást? Válaszát előre is köszönöm

  • gerinc-rehabilitáció

    2009.06.17

    Azt szeretném megkérdezni, hogy kérhetek-e rehabilitációs utókezelést, ez év februárjában műtöttek/a gerincemre: a IV és V.-ös csigolyák hoz csavarokat, lemezeket tettek/ mivel ez a 2 csigolyám nem a megfelelő helyen volt. Le vagyok százalékolva a III.-dik rokkantsági csoportot állapitották meg jövő év jan.-ig. Más egészségügyi problémáim is vannak. Főképp a meszesedés, és kopás vaqn túlsulyban/vállaimnál, a
    VIII-XII csigolyáknál is, porckorongsérvem nincs, de a meszes lerakódás ott is jelentős. Beszéltem a reumatológián a doktornővel, azt javasolta, ha megyek controlra /a gerincmütét miatt/ szóljak, hogy szeretnék rehabilitációs kezelést kérni/a doktornő is adna, de 1 év a várólista, de ha a műtétet végző szakorvos javasolja kb. 3-4 hét. Ezért szeretnék elmenni, még azt nem tudom mennyibe kerülne számomra, mennyi ideig lennék ott. Én Toln megyei lakos vagyok, de Pécsett műtöttek. Ön szerint van esélyem a kezelésekre? Hova utalhanak be /ha igénybe vehetem/?
    gerinc-rehabilitáció jeligére

  • GRAEFE

    2009.06.17

    Mi az az inverz Graefe tünet?
    GRAEFE

  • Lányom súlyos epilepsziás

    2009.06.17

    Lányom súlyos epilepsziás, két és fél éve. 26 éves. Gyakran fáj a feje, sőt a Sote Pszich.Kl.feküdt idén februárban, és olyan fejfájása volt utána, hogy szó szerint majdnem megzavarodott. Félő volt, hogy az elméje igy marad. Szerencsére Csibri Főo.a. erősen gyógysz.lenyugtatta, de
    azóta húsvét vas. is volt 18 ep.status rohama. Am.i u. Id.seb. E.O.on, olyan fejfájása van, hogy majd bele hal. Kérdésem Ő mint epilepsziás is használhatja???? Köszönettel

  • A1

    2009.06.17

    Azt szeretném megkérdezni, hogy kérhetek-e rehabilitációs
    utókezelést, ez év februárjában műtöttek/a gerincemre: a IV és V.-ös csigolyák hoz csavarokat, lemezeket tettek/ mivel ez a 2 csigolyám nem a megfelelő helyen volt. Le vagyok százalékolva a III.-dik rokkantsági csoportot állapitották meg jövő év jan.-ig. Más egészségügyi problémáim is vannak. Főképp a meszesedés, és kopás vaqn túlsulyban/vállaimnál, a
    VIII-XII csigolyáknál is, porckorongsérvem nincs, de a meszes lerakódás ott is jelentős. Beszéltem a reumatológián a doktornővel, azt javasolta, ha megyek controlra /a gerincmütét miatt/ szóljak, hogy szeretnék rehabilitációs kezelést kérni/a doktornő is adna, de 1 év a várólista, de ha a műtétet végző szakorvos javasolja kb. 3-4 hét. Ezért szeretnék elmenni, még azt nem tudom mennyibe kerülne számomra., mennyi ideig lennék ott. Én Toln megyei lakos vagyok, de Pécsett műtöttek. Ön szerint van esélyem a kezelésekre? Hova utalhanak be /ha igénybe vehetem/?Köszönöm előre is válaszát:A1

  • LUC - gyógytornásztól

    2009.06.17

    Ez év februárjában műtöttek a gerincemre, a IV-es V-ös csigolyák el voltak csuszva, csavarokat épitettek be, és valamilyen lemezt. Mikor megkaptam a zárójelentést, javasoltak 15 alkalommal otthoni gyógytornát/ugy jártak ki hozzám/. Az állapotom valamivel jobb, BOSTON fűzőt kell használnom/azt amelyik merevebb/. Jó hatással van a gerincemre a fűző, ha levetem mosakodásnál stb.. olyan érzésem van mintha egy nehéz súly lenne a gerincemen!!! Ez mitől leheséges? Valamint a műtét előtt is már fájt a jobb lábam térdtől lefelé/lúdtalpas is vagyok van betétem,
    használom is/ de mióta megműtöttek nagyon fokozódott a fájdalom. Még 1980-ba volt egy harántrepedés ezen a térdemen, az nem befolyásolhatja? Vagy mi lehet ez? Sokszor éjjel is fáj a lábam, és néha a derekam is, akkor felveszem a fűzőt abba alszom. Azt szeretném megkérdezni mennyi a
    gyógyulás ideje, Nekem ezen betegségen kivül főleg reumatológiai problémáim vannak, de még más jellegü betegségeim is sajnos lettek. Kérdeztem a reumatológián van-e lehetőség rehabilitációra, azt mondták igen, de ha tőlük kérek időpontot 1 év a várólista. De ha attól a szakorvostól kérem aki műtött 3-4 héten belül gyógyfürdőbe lehetek. Azt
    szeretném megtudni, hogy Én Tolna megyei vagyok, de másik megyében műtöttek, hova kérhetnék javaslatot, rehabilitációra? Én már 4 éve leszázalékolt vagyok, nem túl sok a család havi bevétele, mennyibe kerülne Nekem a gyógyfürdő, és mennyi időre kéne befeküdnöm? Őn szerint
    visszafokozhat a bizottság /jövő januárba kell mennem felülvizsgálatra. / Hallottam, hogy nagyon megszigorították a leszázalékolást. Én nem szimuláns vagyok, sajnos sok orvosnál jártam, és járok a mai napig is. Két éve idegösszeomlásom is volt, a többi betegségeket nem írom le. Szeretném ha tudna segíteni, előre is köszönöm válaszát: LUC

  • tomi - beirom mégegyszer

    2009.06.17

    tomi
    Tiszelt weborvos!
    -Ezek szerint az megtörténhet,hogy beirom,elküldöm és Önök mégsem kapják meg? Csak érdeklödöm,nem kritika-ként irom,illetve én azt hibának találom,hogy beirok a keresobe vmit (például : tomi) és olyant is felad ami ugy tünik nem oda valo,VAGY NEM JOL HASZNÁLOM ? -Hogy kell,kellene benne keresni ,illetve csak akkor kerül be miután válaszolnak rá(van válasz is rá)? -Szerintem ez a kersös dolog nagyon jo lenne,ha jol müködne vagy ha jol tudnánk használni,mert akkor nem kellene olyan sürün nézegetni a választ.
    Minden jot kivánok:
    Tamás
    ui.:beirom mégegyszer a kérdésemet,de hogy javasolják a követését?

  • Interferencia

    2009.06.17

    Jelige: Interferencia

    Kedves Weborvos!
    34 éves családapa vagyok, és apámnak hallókészüléke lesz. A házban több wifi router és bluetooth eszköz vagy átjátszó található. Mennyire kell számolni vele hogy az új hallókészüléke interferencia miatt gerjedt lesz?

  • FEREVA

    2009.06.17

    27 éves leszek szeptemberben, s tavaly szeptemberben szemideggyulladásom lett. A doktornő elküldött MR vizsgálatra, ami gócokat (hegeket) mutatott ki az agyban. Azt mondták nekem, hogy valószínűleg szklerózis multiplex, és hogy meg kell csinálni az agyvíz vizsgálatot. Akkor nem akartam beleegyezni, mert nagyon elijesztettek tőle, de végül is 1 hónapja befeküdtem a kórházba, és levették az agyvizet, aminek az eredménye az lett hogy ha tavaly szeptemberben kialakulóban is lett volna a betegség, az most biztos nem aktív, hajlamos vagyok a betegségre, de most biztos nincs jelen. Kontrollra kell vele járnom bizonyos időközönként. Azt szeretném öntől kérdezni, hogy ha nem az a betegség lenne, akkor mitől lehetnek Ön szerint azok a gócok, mert szeptember óta voltam már még egyszer MR vizsgálaton, és még eggyel több heg volt. Sajnos senki nem mond semmit, s attól félek, hogy valami nagyon komoly bajom lehet, s nehogy idővel még rosszabb legyen. A szemideggyulladáson kívül más tünet nem jelentkezett a mai napig, az agyvízből csináltak kullancsvizsgálatot is, szerencsére negatív lett az is, sőt speciális immunvizsgálatra is vettek vért, ami erre a betegségre vonatkozik, az is rendben volt. Elnézést kérek a hosszú leírásért, és előre is köszönöm a válaszát!
    Jelige: FEREVA

  • Édesanyámnak nyelőcsőszüküete van

    2009.06.17

    Üdvözlöm!
    Segítséget szeretnék kérni Édesanyámnak nyelőcsőszüküete van és azt szeretnénk megtudni, hogy Budapesten melyik korházba tudnák megmüteni,mert nagyon fáj neki. Köszönettel és üdvözlettel

  • Mindenképpen ki kell venni a manduláját?

    2009.06.17

    Tisztelt Doktornő!
    4 éves kisfiam pár hete elkezdett horkolni. Elvittem orvoshoz, aki enyhe duzzanatot látott az orrmandulán. Kaptunk orrcseppet és gyógyszert (allergiára). Egy hét múlva hatalmasra duzzadt az egyik mandulája a torkában. Az orvos azt mondta, hogy az orrmandulájától. A gyerekemnek elkezdett folyni az orra és köhög. Láza nincs. Mindenképpen ki kell venni a manduláját vagy létezik olyan szer, ami elmulasztja a duzzanatot? Köszönettel egy aggódó anyuka

  • barátom apukájának pár napja magas láza van

    2009.06.17

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    A barátom apukájának pár napja magas láza van, alig van hangja és összefüggéstelenül félrebeszél. Nem fájlalja semmijét, csak a magas láza van. Nem hajlandó rá, hogy orvoshoz menjen. Nagyon aggódunk érte, kérem segítsen, mi lehet a baj!? Mit tegyünk? Nagyon szépen köszönöm!!!

  • tomi

    2009.06.17

    tomi- stb jeligére irtam a multkor(2009-ben) egy kérdést,de még mindig nem kaptam választ,v. nem találom.Ha rákeresek a tomi-ra 2009-es kérdést nem is ad fel,illetve felad egy csomot amibe ez a szo nincs is benne.
    HOGY LEHET ,ÉRDEMES KERESNI?

  • mi tévő legyek

    2009.06.17

    mi tévő legyek

  • Ma reggel a buszon rosszul lettem

    2009.06.17

    Ma reggel a buszon rosszul lettem

  • koponya MR

    2009.06.17

    koponya MR
    Az MR elkészülte után,még egy orvos sem volt kiváncsi az eredményre. Igy szeretném megkérdezni,hogy mit jelenthethet az, jelzésértékü gócokat találtak?És hova forduljak vele?

  • pszihiáter

    2009.06.17

    pszihiáter
    mit tegyek ha ugy erzem elmebeteg vagyok?

  • Vagy-vagy

    2009.06.17

    Jelige:Vagy-vagy.
    Az lenne a kérdésem, hogy pedofiliára vezethető e vissza, ha egy 28 éves férfi a hagyományos pornó mellett a tini pornót is nézi a neten? Lányokról van szó és ha jól gondolom a pedofilia általában a fiúk irányába történő vonzalom. Lehet ennek az oka, hogy a fiatalabb lányokat kedveli és hogy elég kevés a szex a barátnője és közte? Még nincs gyermeke, lehet e ez a jövőben bonyodalom okozója. Tanácstalan vagyok, mert nem tudom mire vélni ezt a dolgot!Kell félnem ettől? Vagy csak nagyon felfújom a dolgot?

  • doki azt mondta pánikbeteg vagyok

    2009.06.17

    22 éves vagyok 2éve erős mellhártya gyüladást kaptam azóta nem vagyok a régi.fáj amellkasom szorit sziv tájékan fáj szúr voltam EKG is minden rendben találtak szivspecialista is meg vizsgált semi baj.mégis fáj erősszivdobogás is szokot lenni doki azt mondta pánikbeteg vagyok mindig az van eszembe hogy szivemnek van baja és infarktust kapok válasszát előre is köszönöm.

  • segitseg

    2009.06.17

    segitseg
    ugy erzem az elet nem er semmi minden szar az alakom borzalmas nem találom az igazit aki akadna attól undorodom hogy keressek társat?

  • leander

    2009.06.17

    40 éves nő vagyok, és lehangoltságra, szorongásra szedem a
    Remotivot kb. másfél hónapja. Nagyon jó tapasztalataim vannak vele, de azért, hogy abbahagyjam a kúrát, elkezdtem felezni az adagot. Kicsit romlott az állapotom. Kérdésem, hogy a Remotivot is fokozatosan, az adagot ritkítva kell-e abbahagyni, és hogy szedhetem-e tovább, ha igen, maximum mennyi ideig. Válaszát előre is köszönöm. Jelige: leander

  • Orsolya24

    2009.06.17

    Már 6 éves korom óta problémám van a vesémmel és most 24 éves vagyok.Azóta az orvosok semmi konkrétat nem csinálnak velem.Majdnem minden évben vese kövem ven,folyamatosan gyulládásba van és vesesüllyedésem is van. Nagyon sokat görcsölök és szenvedek.A labor ezt mutatta ki most:Fvs:9,66 ,retikulocita:19 ,alkalkalikus foszfa:357 ,LDH:388 ,és magas a kálium és kálcium szintem.Kérdzném mi lehet a probléma és a labor mit jelent. Előre is köszönöm!jelige:Orsolya24

  • vesémen 15mm kinövés van

    2009.06.17

    Tisztelt Doktorur! Én kb. 3 éve voltam ultraahangon mert a bal
    vesém nagyon fájt,és ott azt mondták egy 15mm es kinövés van rajta,utánna elküldtek egy másik ultrahangra messzire és ott pedig nem láttak semmit.De a vesém azota is fáj azon a ponton ahol állítolag a kinövés volt! Ön szerint mitől lehet? Válaszát előre is köszönöm!!!

  • mi a stafiloccocus

    2009.06.16

    mi a stafiloccocus

  • Kim!

    2009.06.16

    Tisztelt szerkesztőség!Májusban küldtem egy kérdést Kimberly jeligével,és a mai napig nem kaptam rá választ!Üdv:Kim!

  • feledékenység

    2009.06.16

    feledékenység

  • butyokmutet, nem igazan tudom mozgatni a nagylabujjamat

    2009.06.16

    Tisztelt Doktornő/Ur,
    En a kovetkezo kerdessel fordulnek Onhoz.Harom es fel hete volt butyokmutetem(Shede modszerrel)es ezen a heten szerdan vettek le a kotest.A heg szepen gyogyul,a duzzanat is apad,viszont nem igazan tudom mozgatni a nagylabujjamat, illetve kb.1-1,5 cm a mozgaspalyaja es fajdalmas.Mennyire normalis ez? Valaszat elore is koszonom!

  • PAJZSMIRIGY EREDMÉNY

    2009.06.16

    DR ÚR MEGSZERETNÉM KÉRDEZNI ÖNTÖL HOGY VOLTAM PAJZSMIRIGY ÚLTRAHANGON ÉS VÉRVÉTELEN IS KELL NEKEM SZEDNEM EZEL AZ EREDMÉNYEL PAJZSMIRIGY-GYOGYSZERT L-Tiroxin 50 henning fél tabletát eredményem vérkep..TSH 5.05 KÉREMSZÉPEN VÁLASZOLJON NEKEM FONTOS LENNE V.MEGIROM A IMÉLEMET KÖSZÖNÖM SZÉPEN ELÖRE IS DR ÚR..

  • megemeltem a barátnőm, nyomásra jelentkező enyhe fájdalom

    2009.06.16

    2 napja kb megemeltem a barátnőm, és így a köldököm körül
    kialakult nyomásra jelentkező enyhe fájdalom. Majd 2 nap múlva a köldökömben folyadékot észleltem. Egy zsebkendővel kitöröltem, de a zsebkendő vége picit véres lett. Milyen betegség ez, és lehet e nagyobb probléma?

  • gülü szemü maradt

    2009.06.16

    basewov strummával műtöttek ezév januárban, a jobb szemem visszahúzódott az eredeti állapotába, a bal szemem sajnos nem. ( gülü szemü maradt. :(( Van rá gyógymód?

  • Rozita

    2009.06.16

    Tisztelt Cím!
    A nyaki UH-on az alábbi diagnózist írták: "Struma gland. thyr. lobi l.d. et isthmi; segítséget kérek abban, hogy ez pontosan mit takar. Válaszát előre is köszönöm! Jelige:Rozita

  • Zsírgombóc

    2009.06.16

    Tisztelt Weborvos!
    Férjem(31 év)hátán a bal alsó borda alatt egy majdnem 10 cm-es duzzanatot vett észre a masszőr. Mivel nem fájt neki, férjem nem is tudott róla. Vmilyen zsír(?)dologra kérdezett rá, férjem nem emlékszik a nevére, de neten utánakeresve sem találtam ilyenről semmit.Még tippeltünk arra, hogy előtte egy pezsgőfurdőben volt, ahol lehet, az egyik erős vízsugártól
    keletkezett.Kérdezném, mi lehet ez, és mi vele a teendő. Köszönettel Jelige: Zsírgombóc

  • sokkkk!

    2009.06.16

    T Dr úr/nő! RA-s beteg vagyok és 2008 végén az SLE is képbe került.medrolt imuránt és sok kiegészítő gyógyszert szedek
    azóta és a vesebiopszián is túl vagyok.Az eredmény igen különös lett a pozitív ana,ena.negatívvá vált a DS-DNA 36 lett a 200-ból így az SLE nem igazolódott.Lett viszont FSGS a biopszia igazolta.A kérdésem hogy ez a vese betegség mennyire komoly és lehet-e esélyem rá hogy a edrolt, imuránt
    elhagyhatom ha már nincs SLE betegségem .jelige:sokkkk!

  • Obüszke

    2009.06.16

    T.Cim!
    Furcsa kérdésem van, ami 2 éve nem hagy megnyugodni, mikoris édes drága anyukám örökre elment. Halála előtti napon, mikor bementem a kórházba hozzá minden csupa viz volt, mármint az ágynemű. Nem bepisilt, katéter volt benne. Szinte mintha az egész testéből viz jött volna, ilyent még nem is hallottam.A növérek csak kicseréték az ágynemüt és kész volt. Másnap 14,15 kor végleg elment szegénykém.
    Hasnyálmirigy gyanuval mütötték, ami nem volt sem.Azután már nem is kelt fel, nem tudott megülni, dölt mint a bábu - ezt sem értem miért volt - ? Nem lett jól, 3 havi fekvés után ment el végleg 84 éves volt. De előzőleg nem volt baja, csak a csontritkulása m iatt deformált a háta. Hirtelen jött egy erős , kibirhatatlan hasifájdalom a toaletten és szinte eszméletvesztésig, majd este már a mütét. Kérem mondják már el nekem mi okozta ezt a vizet a mi kijött a drága testéből, nyakig szinte. Miért dőlt mint a bábu, hiába volt minden gyógytornáztastás is? Végül halál oka: mint általában tüdőgyulladás volt megnevezve, de apukámnál is ezt irták be, holott agyérgőrcs, srokszerü volt neki. Válaszukat megköszönöm, mert nem hagy nyugodni, hogy ebből nekem tudnom kellett volna, vagy szólhattak volna a nővérek, és haza sem mentem volna, hogy mellette legyek mindvégig.-Igy a "végsőre" értem be, ezért is én szóltam az orvosnak, mert rá sem néztek ( Eger) Köszönöm Jelige Obüszke

  • mit is jelentenek számomra ezek a dolgok

    2009.06.16

    Tisztelt dr nö/úr!nem tudom hogy jó helyen érdeklödöm e. olyan problémám van hogy.,160/100-210/130 közötti vérnyomásom van.covecard5/5öst 2x1 és betaloc 2x50mg ost szedek.2-éves kisgyermekem van. 33.hétre császármetszéssel szültem a hypertonia miatt.a terhesség ideje alatt végig a labor eredményem -ben nagy eltérés volt.amit szeretnék tudni hogy mit is jelenthetnek ezek ,mire utaló jelek!húgysav:489 klorid 139 hdl-koleszterin,direkt0.15 triglicerid 3.78 got(asat)107 gpt 182 ggt 155 vizeletben hemoglobin vért jelzett sok caoxkr.ezek állandó jelenségek azóta is.minden orvos azt kérdezi tölem hogy mennyi alkoholt iszok?mert olyanok a májfunkciós értékeim mintegy alkoholistának.ez mitöl lehet?hiszen még csak alkalom szerüen sem fogyasztok alkoholt soha.a májam ban erös nyomás érzékenységem van.olyan mintha valami nyomni akarná kifelé. epekö mütétem volt kb 5-éve. nem volt semmi problémám azóta sem ezzel.szédülés, hányinger, hányás, fejfájás, végtag zsibbadás,a lábaim -ban erös fájdalmak jelentkeznek a családban szivinfarktus, hypertonia, szivelégtelenség, vérkeringési- problémák érszükület, agyérgörcs,agytrombozis,és más betegségekben is meghaltak
    közeli családtagjaim,ezért kérném önt hogy legyen szives válaszolni nekem hogy mit is jelentenek számomra ezek a dolgok.az utobbiakban amikor megkérdezetem a belgyógyász azt mondta májelégtelenségem van.de ez mit is jelent??????????erre nem válaszolt.33-éves nö vagyok.az édesanyám huga most halt meg szivmütét utáni vérkeringés összeomlásban.eggyütt jártunk vizsgálatokra.szinte ugyan azokkal a problémákka.ö is hypertoniás volt.44-évessen halt meg.10évvel volt nálam idösebb.ez jelentheti nekem is talán az élet végét?súlyproblémáim is vannak.155cm.és 70-75kg között lehetek.azt hiszem mindent leirtam ami kell ahozz hogy kielégitö válasz adjon nekem.köszönöm szépen elöre is a válaszát.maradok tisztelettel

  • félelem a sugártól!

    2009.06.16

    Tisztelt Weborvos!
    Olvastam egy cikket a sziv CT veszélyeiről, mely megfontolásra késztetett és ez ügyben szeretném kérni az őszinte véleményét.Nemrég voltam koponya CT-n és most előjegyeztek sziv CT-re is.Rengeteg röngen is készült rólam az utóbbi időben, valamint izotópos vizsgálatok is./izületi gyulladásom van!/Félek a sugárterheléstól, hisz ez eddig is elég sok volt.A cikkben nagy óvatosságra intenek ezzel kapcsolatba.Azt irták, hogy 600 melkasröntgennyi dózis is érheti a beteget.Nem lenne -e célszerü elhalasztani a sziv CT-t.?Az izotópos vizsgálat mennyire veszélyes sugárdózis tekintetében?Tisztelettel várom válaszát:Jelige:félelem a sugártól!

  • néha erősen ver a szivem fáj a mellkasom

    2009.06.16

    22éves vagyok 2éve meg fáztam erős mellhárgyagyulladást kaptam valahogy kilábaltam belőle azóta nem vagyok az igazi. szivem körül fáj voltam EKG-is doki azt mondta sport szivem van szivspecialista is meg vizsgált ő se tanált semit még is fáj a szivem.doki azt mondta pánikbeteg vagyok néha erősen ver a szivem fáj a mellkasom és szorit mindig az járt
    az eszembe hogy infarktust kapok szaktanácsát előre is köszönöm.

  • micike74

    2009.06.16

    "micike74"
    T.Doktor úr!
    ECHO vizsgálaton voltam. Szeretném tudni mit jelent a következő: Mitrális beáramlás E/A relaxatios zavart jelez. Az EKG: S:RR tengely b-ra dev. Köszönöm!

  • szúr a szívem

    2009.06.16

    Tisztelt Doktor Úr!

    34 éves, két gyermekes anyuka vagyok. Fél éve egyre többször érzem, hogy szúr a szívem. Elmentem kardiológushoz, aki csinált EKG-t, ami rendben volt. A vérnyomásom 110/70, viszont a pulzusom 90-98. Úszást javasolt, mert a gerincem ferde.A doktor azt mondta, hogy ezek a panaszok a hátamtól vannak. Lehetséges ez?
    A hátamtól szúrhat a szívem? A pulzusomra azt mondta, hogy figyelgessem, mert magas vérnyomást okozhat.
    Válaszát előre is köszönöm!

  • Szív UH vizsgálatom eredményei

    2009.06.16

    52 éves férfi vagyok. Szív UH vizsgálatom eredményei között többek között szerepel: "segmentális fal csúcsi része, valamint a septum distalis 2/3-a hypokin". A többi eredmény után "norm." vagy "nincs" áll, ami arra enged következtetni, hogy nincs nagy gond, viszont az előbb említett sor számomra nem mond el semmit. Kaphatnék némi információt azzal kapcsolatban?
    Köszönöm

  • a szívem nem a szokásos anatómiai helyzetében áll

    2009.06.16

    A múlt héten voltam EKG-n. A doktor úr azt mondta, hogy a szívem nem a szokásos anatómiai helyzetében áll, tehát nem nem jobbra "dől" egy kicsit, hanem lefelé néz, 180 fokkal lefelé van fordulva. Kardiológiára és mellkas ultrahangra kaptam beutalót. Kérdésem, hogy ez mitől alakulhatott ki? Okozhat ez a helyzet a későbbiekben bárminemű problémát a számomra?

  • Labdarúgó

    2009.06.16

    Jelige:Labdarúgó. Tisztelt Doktor Nő!Kardiológia kivizsgálás után a következpket állapították meg nálam:Mitralis prolapsus MI insuff. gr.1..tricusp. insuff. gr. 1-2.Labdarúgó vagyok minden nap edzés illetve hétvégén egy mérkőzés.A versenysportot nem javasolták,viszont nekem ez egy
    létfontosságú dolog egészes kis korom óta focizok,immáron országos szinten.Ön szerint lehet valami megoldás ami lehetővé tenné,hogy folytathassam labdarúgó karrierem?Mert kardiológus által le nem írt vélemény nélkül,miszerint focizhatok,a sportorvos nem adja meg az engedélyt.Kérem szives válaszát.

  • reggel mért vérnyomásom

    2009.06.16

    reggel mért vérnyomásom értéke: 150/95 , ez mennyire számit magasnak, mi a teendö?

  • valamilyen más gyógyszer, ami mindkét tünetemre jó lenne?

    2009.06.16

    Tisztelt Doktornő/Úr!
    Véletlenül elolvastam a Metoprolol (Z Hexal 50) mellékhatásait és 'beugrott' az évek óta egyik napról a másikra észlelt látásélesség romlás, valamint a fényérzékenység tünetének miértje. Mostanában még egy
    tünetem van: ez az erős szívdobogás. Nagyon rossz érzés, nem kívánom senkinek. A Metorololból napi 2-t szedek (reggel-este egyet). Tapasztalatom szerint az érzés pont a gyógyszer bevétele után jelentkezik. Van valamilyen más gyógyszer, ami mindkét tünetemre jó lenne? Gondolom jó
    lenne elmenni egy EKG vizsgálatra is. Válaszát előre is köszönöm.

  • magas vérnyomásra szedett gyógyszert életem végéig nem hagyhatom el

    2009.06.16

    Tisztelt Doktor Úr!
    Sajnos, vagy szerencsére elég tájékozatlan vagyok a betegségekkel kapcsolatosan. eddig a legkomolyabb gondom a tüdőgyulladás volt. Nem rég azonban gyakori légszomj, erős szívdobogás, és izzadás, valamint indokolatlan hirtelen (fél év alatt 13 kg) testsúlynövekedés miatt orvoshoz fordultam. A vérnyomásom 150/90 volt, és 95-ös a pulzusszám. Eddig soha nem volt semmi gondom a vérnyomással, most viszont ez alapján az egy mérés alapján az orvosom Lokren-t írt fel napi 2x1/2 szemet. Nincs okom, hogy kételkedjek, ezért elkezdtem szedni (2 napja). Tudom nem szerencsés másra hallgatni, mint a szakemberre, de ma egy ismerősöm igen
    megijesztett. Arra hívta fel a figyelmemet, hogy a magas vérnyomásra szedett gyógyszert életem végéig nem hagyhatom ár el. Ettől megrémültem, hiszen 33 éves vagyok, nem rég esküdtünk meg a párommal, és szeretnénk hamarosan gyerekeket. Kérem nyugtasson meg, hogy a szedett gyógyszer helyre hoz, és nem kell életem végéig szedni? Nagyon aggódom, hogy a gyermekvállalásról le kell mondanunk!

  • stroke68

    2009.06.16

    Üdvözlöm!
    Nekem olyan kérdésem lenne,hogy van-e arra lehetőség,hogy egy stroke-ból maximálisan felépült beteg (a férjem), visszakapja a hivatásos jogosítványát? Volna-e értelme annak,hogy keressünk egy másik orvost,aki megadná neki,vagy nincs mit tenni ilyen esetben? 2007.karácsonyán történt az eset (oxigénhiányos),és azt mondta az orvosa fél éves kontrollnál,hogy mivel teljesen tünetmentes,az egy évet muszáj kivárni,de akkor automatikusan visszakapja a jogosítványát. De mikor visszament decemberben, közölték, hogy ezzel a betegséggel nem kaphatja vissza,vagyis 1 évig hitegettek minket! Férjemnek ez hatalmas trauma volt,féltem is,hogy valami baja lesz emiatt,hiszen Ő egész életében csak sofőr volt (hosszú évekig mentős,most pedig nemzetközi buszvezető),most 40éves! A stroke után azonnal leszokott a dohányzásról,szedi a gyógyszereit,és teljesen jól van. Miért van az,hogy epilepsziás (ami szintén bármikor utolérheti az
    embert,akár vezetés közben is),félvak és bénult emberk vezetnek az utakon,akinek meg kutya baja,az nem mehet? Hozzáteszem,a sima jogosítványai megvannak,csak nem dolgozhat vele! Úgy érezzük,hogy igazából nincs olyan orvos,aki vállalná a felelősséget,hogy aláírja neki a papírokat. Így van ez? Vagy van esélyünk? Nagyon köszönöm a válaszát előre is!
    Tisztelettel: stroke68

  • Bocsánat

    2009.06.16

    Jelige: Bocsánat (Dr.Szauder Ipoly)
    Sajnos nem a feltett kérdésemre kaptam választ férjem halálával kapcsolatban (május 8.)Kérdésem az volt, hogy a szívműtét utáni bélleállás miatt csak hasi műtét jöhetett szóba? Amit már a férjem szervezete nem tudott átvészelni, ezután a műtét után kapott tüdőgyulladást, mely végül is a keringés összeomlásához vezetett. A ragasztó szalagot, ami a szemem láttára ürült ki az ágytálba, fel lehetett volna fedezni és eltávolítani tükrözéssel? A hasi probléma már a műtét utáni 3. napon jelentkezett iszonyú hasgörccsel és magas lázzal. Ultrahangra, röntgenre és hasi CT-re vitték. Én kértem gasztroenteorologust, de nem hívtak hozzá, hanem 1 hét
    múlva hasi műtétre küldték, pedig fel sem volt puffadva a hasa és a ragasztó szalagot is bent hagyták a hasi sebet elfertőzték. Nem tudom feldolgozni a történteket, lelkiismeret furdalásom van, hogy mindent ráhagytam az orvosokra. Tudom, hogy ez a kérdés Önnek kínos, hiszen valamelyik kollégájáról van szó, de kérem őszinte válaszát. Köszönöm.

  • légúti problémák összefügghetnek e a szívzörejjel?

    2009.06.16

    Van egy majdnem 4 éves kisfiam, akinél 1,5 éves korában szívzörejt állapítottak meg nála. Ultrahang vizsgálattal azonban nem látják a "lyukat". Csak a hallgatózás közben merül fel a kis VSD. A doktornő mivel 2,5 éve már oda járunk hozzá és nem látja, csak hallja, tovább küldött bennünket a GOKI-ba, mondván ott részletesebb febontású az ultrahang. Kisfiam nagyon mozgékony, eleven kisfiú. Nem fullad, nincs légszomja. Most kiscsoportos, és sajnos nagyon sokszor van légúti betegsége. Ezek általában lehúzódnak az alsó légutakra
    is. A kérdésem lenne, hogy ezek a légúti problémák összefügghetnek e a szívzörejjel? Ártalmatlannak mondható e szívzöreje, ha nem látják a lyukat? Várható hogy magától bezáródik a lyuk, vagy műtéttel kell bezárni? Ha igen, milyen műtét ez? Gondolom kockázatos. Várom válaszát.

  • covarex combi vérnyomás csökkentő?

    2009.06.16

    covarex combi vérnyomás csökkentő?

  • ezzel sokáig lehet igy lenni

    2009.06.16

    az egyik szivbillentyüm lazább mint a másik mitrális prolapsus
    nem udom hogy mi hátrányom szárnazhat ebből az orvosok nyuttatgatnak de én nem akarom elhinni hogy ezzel sokáig lehet igy lenni kérem irjon

  • dolgozhat-e felépűlése után?

    2009.06.16

    Férjem Baypass műtéten esett át. Szeretném megtudni, hogy
    dolgozhat-e felépűlése után? Eddig kamionsofőr volt, és ezt csinálta a szakmunkásvizsga óta. Most 53 éves. KÖSZÖNÖM

  • párom felriadt és halálfélelem látszott rajta

    2009.06.16

    Tisztelt Weborvos!
    Egy olyan problémával fordulok Önhöz, mely a mai éjszaka folyamán történt. Nyugodtan aludtunk a párommal, míg egyszer csak ő nagyon hirtelen felriadt, azt sem tudta hol van, levegő után kapkodott és halálfélelem látszott rajta. Megkérdeztem mi a baj, azt mondta, úgy érezte, mintha meg
    akarna halni. A szíve rettentően hevesen vert, nagyon megijedtünk mind a ketten. Utána még egy ideig a szívverése nem állt a helyére, remegett és nagyon meg volt ijedve. Aztán idővel csendesen visszaaludt. Kérem válaszoljon, hogy ezek a tünetek mire utalhatnak, sajnos nem rémálomból való felriadásnak tűntek. Ilyen még sohasem történt, de elég stresszes az utóbbi időben. Egy ilyen eset miatt érdemes már orvoshoz fordulni, vagy esetleg várjunk egy kicsit, mert ez egyszeri probléma lehetett?

  • SZÍV

    2009.06.16

    T. Fórum!
    Ha valaki nincs időben meg katéterezve, mert nem megy tőle a vizelet, majd meg katéterezik, okozhat -e szív problémát, ér problémát, esetleg infarktust. Kb. 2,5 liter vizelet ment el katéterezéskor. Várom szíves válaszukat !Jelige : SZÍV

  • Aggodalom

    2009.06.16

    T.Doktornő/Úr!
    Szeretnék felvilágosodást kérni, miért kérdezik mindig, amikor sajnos szédülési rohamszerüm van meszesedés végett, hogy melyik oldalra huzok?Egyébjént jobbra. Mit jelent ez pontosan, miért fontos??? Egyébként infuziók után is, és a nootropil szedése mellet is még ha fekszem le olyan fucsán nyomás jön hátulról az agyamba és szédülésféle lép fel. Ugyanez van fekvéskor jobbra forduláskor, és keléskor is.
    Hát ez sosem mulik el. ? Azelőtt az infuziók után elmult. edig 2001 óta szedem a nootopilt is folyamatosen napi 2 db. (vérny.csökk.stb is)60 éves vagyok,ezzel kell ezek szerint életem végéig élni, igy fokok midig szédülni, és óvetosan kell mozognom, mert "beszédülök", és évente infuzióra menni, stb./D:vertebrobasillyaris syndroma, nyaki csigolya meszesedés )Miért van az, hogy igy jobbra huzok ( vagy ha nagyon van akkor forgó napokig, ilyenkor kórház a végeMeghalok agyvérzésben, strokban majd?Mit tegyek??? otoneurológia nem volt, de nem tudom lenne e értelme MR , és többszöri kórház után?Kérem szives válaszát , köszönettel.:
    Aggodalom jeligére

  • Systolic - Diastolic

    2009.06.16

    Systolic - Diastolic
    Jó napot!
    Én egy viszonylag sportos életet élő, 24 éves fiatalember vagyok. A kérdésem az lenne, hogy problémát jelent-e az, hogy míg a vérnyomásom szisztolés/felső értéke a normális, 120 körüli értéket mutatja, addig a diasztolés adat általában 60-65 körül mozog. Milyen problémákra utalhat ez? Köszönöm a segítséget!

  • törökbasa

    2009.06.16

    Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
    Három hónapos kisfiamnak kétoldali IV-V. fokú vesicoureteralis refluxa van, jobb oldali hypoplasias vesével. A vesék 15% ill. 85%-ban teljesítenek az izotópvizsgálat alapján. Jelenleg profilaktikus antibiotikum terápiában részesül a gyermek, eddig húgyúti infekciója nem volt. Vajon mennyi ideig bírhatja a jobb vese ilyen fokú reflux mellett,
    milyen esély van a megtartására? Jelige: törökbasa

  • Növekedési fájdalom

    2009.06.16

    Növekedési fájdalom
    Fiam aki most 8 éves gyakaran panaszkodik hogy fáj a lába. Általában a sípcsontja de legutóbb a bokájára panaszkodott. Ilyenkor éjszaka is felébred a fájdalomra.Először kálciumot adok neki majd ha tovább panaszkodik izomlazító krémet és ha nem múlik a fájdalom végső megoldásnak fájdalomcsillapítót kap.Ezt azonban nem szívessen adom neki.Azt szeretném megkérdezni hogy mi lehet ez? Növekedési fájdalom vagy valami más?Mit tegyek ha ismét erre panaszkodik? Válaszát előre is köszönöm

  • Szedhetek-e creatint az adott kór mellett

    2009.06.16

    Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!
    16 évesen Gilbert-kórt állapítottak meg nálam. 8 éves korom óta amatőr szinten aktívan sportolok (kosárlabda, futball). Semmilyen problémám nem volt eddig vele. Szintén amatőr szinten elkezdtem testépítéssel foglalkozni. Kérdésem: Szedhetek-e creatint az adott kór mellett. Válaszát előre is köszönöm

  • kullancs elleni oltást a gyermekeimnek

    2009.06.16

    Szeretném megkérdezni hogy 2003.04.-nem adattam be az FSME immun kullancs elleni oltást a gyermekeimnek majd még kettőt az utolsót 2004.05. A három éves ismétlőről már lemaradtam akkor újból el kell kezdeni a sorozatot?Köszönettel

  • van-e valamilyen speciális kiscipő ilyen esetre

    2009.06.16

    Kis fiam 9 hónapos lesz csak hason alszik (nagyon hasfájós volt), ezért a lábacskáit kifelé tartja (diagnózis:sine morbo). Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen speciális kiscipő ilyen esetre, amit éjszakára fel lehetne adni rá. Az ortopédus csak annyit mondott,kis lábával nem lehet mit kezdeni, hogy ha el kezd járni akkor adjuk rá supinaló sarkú cipőt. Ez helyre fogja hozni vagy tud-e ajánlani még valamit. A választ előre is köszönöm. Aggódó Anyuka.

  • Heregolyó

    2009.06.16

    Kedves DoktorÚr/Nő
    14-éves kisfiamnak panaszai vannak arra hogy fáj a jobb heregolyója és szemel láthatólag lejeb van ereszkedve mint a másik!Külső ütés nem érte! Tudna nekem segíteni hogy ez mitől van, és hogy lehetne rajta segíteni?Heregolyó jeligére

  • Ez mit jelent és mit kell tennem.

    2009.06.16

    Kedves Dr Nő!
    Az eGFR=62 vizelet PH:5,5 Fajsúlya 1020. Ez mit jelent és mit kell tennem.

  • Hilda

    2009.06.16

    Nagyon szeretnék lefogyni 90 kg és 162 cm vagyok sajnos. De mivel gyógyszereket szedek nem tudom mit tegyek, mi lenne az a segédeszköz, tabletta, ami segithetne a fogyás megindulásában.???? ( szedek nootropilt, Divan HCT 5, fevarin5, Xanax SR 0,5 Concor 5 , presid 5 ) Mit tegyek, milyen fogyasztás lehetséges számomra.??? Zsirosat nem eszem, undorodok tőle, felvágottat sem, csak csirkehust , bőrlehuzva, mellfilét. Tehát zsirfélét semmit.De szeretem a friss kenyeret és az édességet a finomfélét. Nem sokat de eszek és este ezekből. ( csipsz , ilyen nem) Jó lenne valami segédeszköz a napi enyhe tornám mellé , séták mellé. Milyen tablettát szedhetek ennyi betegség , gyógyszer mellett??? L Karnitin és CLA között van különbség, ezek közül valamelyik használna,
    vagy jó lenne-e? !!! Ami még fontos lelasult anyagcseém van, csak teák segitségével megy a székelés és akkor is alul a hasam baloldalt nagyon fáj, mintha ott akadály lenne.Utána elmulik, ha székelek.Változókor után lett ilyen a sulyom, sosem voltam kövér. Betegségek , változókor és vége lett a
    szépségnek.Nagyon bánt és rosszul érzem igy magam a börömben. A férjem is fiatalabb vékony is. Lábam is dagad a sulytól tán. Kérem segitsenek nekem mit tegyek?? Nem vagyok a reklámcikkek hive, bár elolvasva jónak tünnek, de félnék tőlük. Diétát otthon egyedül tartani nehéz és képzelem, hogy olyan fogyózós helyen pl Pados dr. lehet rendesen.
    Válaszukat várva , köszönöm előre is a segitségüket , tanácsukat Hilda jeligére

  • Gyomorgyulladás esetén mi a teendő

    2009.06.16

    Gyomorgyulladás esetén mi a teendő, ha látta az orvos,kapott
    gyógyszert, mit ehet, mit ihat, dolgozhat-e?

  • vérsüllyedés - váll és hátfájás

    2009.06.16

    Félévvel ezelött a vérsüllyedésem 56mm/h volt,most ismét voltam orvosnál,és emelkedett ismét a vérsüllyedésem.Mitöl lehet ez?26 éves lány vagyok,napi szinten fáj a vállam, hátam. Segitségét elöre köszönöm!

  • prolaktin szint és skrizofénia

    2009.06.16

    prolaktin szint és skrizofénia

  • zsibad a lába és az arca

    2009.06.16

    Mit lehet tenni ha valakinek zsibad a lába és az arca?

  • zsibbad a jobb kezem

    2009.06.16

    napok óta zsibbad a jobb kezem mire lehet következtetni?

  • makkról a bőr csak részben huzható hátra

    2009.06.16

    A makkról a bőr csak részben huzható hátra. Ez az adott esetben zavaró. A probléma műtéttel, vagy gyógyszeres kezeléssel is orvosolható?

  • részleges izomszakadás

    2009.06.16

    részleges izomszakadás

  • Nusika

    2009.06.16

    Nusika:Tisztelt weborvos!Szűrővizsgálaton polipot találtak nálam,mitől alakul ki,mi a teendő,és vannak-e szövődményei ha leveszik,és ha nem? Köszönöm

  • mérsékelt fokú hepatomegalia

    2009.06.16

    mérsékelt fokú hepatomegalia

  • anya

    2009.06.16

    anya2005/2008-ban az orvosom elküldött csontritkulás mérésre. el mentem félnap után sora kerültem de akkor azt monta a doktornö hogy nemtudja meg csinálni a vizsgálatot, mert az asztal csak 105kg bir el én meg 120kg vagyok. denem tudom mér nem irták ezt ki akkor nem várok fél napot

  • Gigi

    2009.06.16

    Múlt hét kedden,szerdán lázam volt, 37,6. Majd szerda este óta megállás nélkül iszonyatos lüktető fejfájás gyötör.Mintha abroncsban volna a fejem teteje, égető érzéssel és igen erős lüktetéssel. A háziorvos szerint ez egy vírus. Napi 4x2 algopirint szedek de még ez sem elég, és a fejfájásom nem múlik. Azt nem tudom van-e még lázam, mivel a gyógyszert folyamatosan szedem.Csütörtökön a dekoltázsom környékén
    kisebb-nagyobb kiütések jöttek ki, amik pattanásra hasonlítanak, de attól sokkal laposabbak. Ezek mára már kezdenek visszahúzódni. Ez tényleg lehet vírus? Fájhat attól ennyire a fejem? 42 éves nő vagyok. Jelige: Gigi

  • rutel

    2009.06.16

    mitokoz a téliablakmoso fogyasztása természetessen véletlenül jel.rutel

  • fáj a bal lapockám

    2009.06.16

    mit tegyek ha 40 éves vagyok és fáj a bal lapockám

  • honda

    2009.06.16

    Egy 22 éves férfi vagyok. Olyan problémám lenne, h tegnap reggel véres volt a vizeletem de utána délután, este már nem. Be van gyulladva a bölcsességfogam és szeretném tudni, hogy emiatt lehet-e, h véres volt vagy pedig komolyabb a probléma?? válaszát előre is köszönöm. jelige: honda

  • érdeklődés

    2009.06.16

    érdeklődés
    Tisztelt Doktor Nő/Úr!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a vérképből meg lehet-e állapítani, hogy ha az agynak van valami problémája?

  • bordám alatt hátúlról szúrást érzek

    2009.06.16

    bal oldalt a bordám alatt hátúlról szúrást érzek amikor köhögök, mi lehet ez

  • Kanyi

    2009.06.16

    Tisztelt doktor Úr/ Nő!
    Hogyan tudnék a lehető legtöbbet fogyni? Gondolkoztam az étrendkiegészítő használatában ami fehérjébén és aminosavakban gazdag, és ezt persze edzés mellett szedném. De nem tudom, hogy ez mennyire egészséges. És ha mondjuk
    egy két nap elmarad 1-1 edzés, de az étrendkiegészítőket nem hagyom aba, lehet-e tőlük hízni? Válaszát előre is köszönöm. jelige: Kanyi

  • Kata

    2009.06.16

    Tisztelt Cím!
    Köszvény ellen csak a Milurit az egyetlen gyógyszer?
    Jelige: Kata

  • Pcos esetén a cypromix segít a fogyásban

    2009.06.16

    Tisztelt doktornő?/úr! Pcos esetén a cypromix segít a fogyásban vagy inkább hízást okoz? Köszönöm.

  • egyoldalon ujjzsibbadás...

    2009.06.16

    Tisztelt Weborvos!
    Néhány héttel ezelőtt kezdődött nálam egyoldalon ujjzsibbadás, majd fokozatosan bekapcsolódott a többi ujjam is. Tudna nekem tanácsolnivalamit? Köszönttel

  • bal lágyék fájdalom

    2009.06.16

    bal lágyék fájdalom

  • IDŐ

    2009.06.16

    Ha egy orvos azt mondja a betegről, hogy rosszak a kilátások,
    akkor az orvosi nyelven hány hónapat jelent vajon???? Mi a belső tapasztalat? Ne kíméljen! Köszönettel. Jelige "IDŐ"

  • érszűkűlet kezelése/ parasound

    2009.06.15

    érszűkűlet kezelése/ parasound

  • CAROL

    2009.06.15

    carol milyen tüNETEI VANAK A SCHRIZOFENIANAK? A CAROL névre várok valaszt kőszom.

  • Metadon

    2009.06.15

    Jelige :Metadon
    Kérdésem, hogyan tudom letenni a Metadont, mert amint reggel, vagy evés után nem veszembe iszonyú gyomor fájdalmaim vannak.Segítséget kérnék, hogy van-e valami más gyógymód v. gyógyszer ami segítene és amihez nem lehet hozzászokni.Nagyon szeretném letenni a Metadont.Nem drogozás miatt szedem!!!Köszönöm válaszát!

  • Pedofil hajlamra utal-e

    2009.06.15

    Pedofil hajlamra utal-e, ha egy 25 éves férfi tini pornót néz?