• nátha
    • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

      Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

    • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

      Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

    • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

      A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • melanóma
    • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

      Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

    • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

      10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

    • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

      A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • egynapos sebészet
    • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

      Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

    • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

      Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

    • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

      Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Orvos válaszol

  • vese ciszta

    2009.01.21

    vese ciszta

  • A Betaferon injekció lázzal jár_2?

    2009.01.21

    A Betaferon injekció lázzal jár_2?
    Felsorolom a Betaferon mellett még milyen betegségekre szedek gyógyszereket. Magas vérnyomásra Coryol és Amlodipin-ratiopharm 5mg. Plavix 75mg vérhigítót, Lansacid 30mg gyomorfekélyre. És depresszió miatt a pszichiáterem Rivotril 2mg és Mizapin 30mg, Atarax 25mg-os gyógyszereket
    írt fel. Emellett Panadolt, Algopyrint szedek váltakozva a Betaferon utáni láz elkerülése érdekében.

  • Egy aggódó anyuka jeligére kérdeztem

    2009.01.21

    Egy aggódó anyuka jeligére kérdeztem, Torokváladékról volt szó. azt mondta a doktor néni, hogy antibiotikum szedése után 6 héttel kell. Nem lehet előbb? Az antibiotikum módosíthatja a hatását?

    Köszönöm

  • A GGT SZÁMA ÁLLANDÓAN VÁLTOZÓ

    2009.01.21

    7 ÉVES KOROM ÓTA FOLYAMATOSAN EPILEPSZIÁRA SZEDEK GYÓGY SZEREKET! 1 ÉVE A GGT SZÁMA ÁLLANDÓAN VÁLTOZÓ (160-190)! MI OKOZHATJA EZT?

  • Wbb

    2009.01.21

    Wbb jeligére

    Azt kéredezném, hogy Ön szerint mennyire egészségesek azok az élelmiszerkiegészítők,amelyek algaport tartalmaznak, némi vitaminnal és gyógynövénnyel.Lehet ezeket "csak úgy" szedni?Van lunár algapor, ami éjszakára jó, a másik pedig a nappali. Bizonytalan vagyok, köszönöm
    válaszát!
    Üdvözlettel

  • az ampulla tartalmát megiszom

    2009.01.21

    Térd izületi gyulladásra voltaren más tabletták mellett voltaren injekciót kaptam. Lesz-e káros következménye, ha az ampulla tartalmát megiszom?

  • Mária 51

    2009.01.21

    Tisztelt Doktornő!
    Olvasom a fülzúgással kapcsolatos kérdéseket,gondoltam én is írok Önhöz.58 éves,hallássérült vagyok,mindkét fülben hallókészüléket használok 30 éve.Fülzúgásom,előbb egyik, majd mindkét fülben és egyre jobban erősödik.Tudom nincs rá gyógyír,már megjártam Budapest és Pécs klinikáit is kb.20 évvel ezelőtt.Ezzel kell élni, de sajnos az utóbbi időben én is
    gyakrabban szédülök,amitől szörnyen félek is.Kezdetben én is úgy voltam mint az egyik levélíró.Ha átfordultam a másik oldalamra, megszünt a szédülés. Most már sajnos nem.Rendszeresen járok hallásvizsgálatra ill. ellenőrzésre, ahol a fenti tünetet(szédülést) említettem az orvosnak,aki
    Flector EP tapaszt írt fel.Évekkel ezelőtt én is kaptam infúziós
    kezelést,de erről most az orvos nem beszél,igaz korábban nem ő kezelt,már nyugdíjas a volt orvosom és nem praktizál. Az audiológia vizsgálattal minden el van intézve. Kértem, küldjön el CT-re vagy egy alaposabb kivizsgálásra,hiszen érzem,hogy a hallásom is romlik. Nem szükséges, mondta.B
    etasercet(16mg) szedek évek óta, mást nem kapok a problémámra.A Bilobilt magamtól kezdtem el szedni,kb.másfél hónapig,de semmi javulást nem vettem észre,így abbahagytam. Törödjek bele a sorsomba,vagy van más lehetőség is? Várom esetleges tanácsát.Tisztelettel:Mária 51
    jeligével

  • altatás

    2009.01.21

    Tisztelt Címzett !
    Megköszönöm a választ. Altatásközben , nem álmodtam , ilyenkor nemlehet? Jelige.: altatás.

  • mandulaizé

    2009.01.21

    jelige: "mandulaizé"
    Kedves Doktor/doktornő!
    Az a problémám, hogy kb. 2-3 hetente mindkét oldali mandulámból "kiesik" 1-2-3 db eléggé kellemetlen szagú és furcsa formájú fehér színű Túró-szerű váladék. Nagysága kb. borsószem nagyságú, a szaga valami borzasztó. Kérem segítségét, hogy mi lehet ez és mi okozza ezt a "túróképződést"? nagyon zavaró, nem szeretném, ha ez a lehelletemen is érződne beszélgetés Közben.
    kb. 1 éve tapasztalom ezt, de semmi bajom nincs, semmim sem fáj, de ez a dolog nem akar elmúlni és nagyon nagyon kellemetlen érzés. Kérem szíves tanácsát!
    Köszönettel

  • kidudorodó ér kézen

    2009.01.21

    Jelige: kidudorodó ér kézen
    Több éve a bal tenyeremen van 1 kidudorodó ér. Néha beduzzad, olyankor furcsán viszket és fáj, olyankor visszanyomom, és ez hatásos. Múlt héten volt 1 műtétem, ahol altatásban voltam, majd hosszú időn keresztül infúziót kaptam. Azóta 1000 mg-os Aktil Duo-t szedek. Egyik este a másik kezemen (jobb tenyér) kb 5 centi vastagon ismét kidudorodott 1 ér, viszketett és fájt is. Visszanyomtam, majd másnapra eltűnt, és kicsit kék azóta is körülötte. Másnap este a bal tenyeremen egy új helyen ismét kidudorodott egy ér, és néha azóta is előjön. Vajon mi lehet ez? Néha magas a vérnyomásom, vajon van összefüggés? Vagy esetleg a MŰtéttel, vagy antibiotikum szedésével?

  • Barátnők

    2009.01.20

    Barátnők.

    mindketten jelenleg pasik nélkül vagyunk. Hiányzik a szex. esetenként egyűt maszturbálunk, de előfordult már többször,hogy ujjazással egymást elégitettük ki.Kérdésünk vezethez e ez leszbikussághoz?

    21 és 19 éves barátnők

  • agytrobozisom ota

    2009.01.20

    41éves vagyok 5éve volt agytrobozisom azota fájafejem és beszédzavarom van életmodot váltotam lefogytam de semmi nem változott már soha nem leszek jóbban,,,,

  • közepes erősségű depresszió

    2009.01.20

    Mit jelent,hogy közepes erősségű depresszió,és 100%-osan gyógyítható-e

  • Nővérem pszichiátriai kezelés után

    2009.01.20

    Nővérem több esetben pszichiátriai kezelésen estt át. Évek óta jó állapotba került, egy hónapban egyszer kapott egy injekciót ami stabilitálta az állapotát. A nyár folyamán úgy döntött nem jár injekcióra, sajnos az állapota rossz lett, állandóan menni akar, unokáival nem foglalkozik Mindenkinek azt kellene csinálni amit őakar. Ha valaki nem tud elmenni vele akkor azt mondja, hogy soha nem jössz velem sehova. Ez nem így van több alkalommal cukrászdába, sétálni stb elmegyek vele. Az állapota egyre rosszabb, most válni akar a férjétől, a felnőtt gyermekeivel is goromba. A legnagyobb baj, hogy orvoshoz nem hajlandó menni, a férje beszélt az orvossal, aki korábban kezelte, telefoon felhívta az orvos, hogy szeretné látni egy kontrol vizsgálatra. Nem volt hajlandó elmenni, én nagyon szeretnék segíteni neki, de nem tudom hogyan tudnám orvoshoz vinni.

  • Welanga

    2009.01.20

    Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
    Orvosi vizsgálaton teljes vérkép eredményem a következő:
    Fehérvérsejt:
    ...

    Ezek az értékeim eltérnek a referenciértékektől. Az összes többi értékem mind megfelelő.
    Az orvosi visszajelzés szerint szükséges további kivizsgálás.
    Ön szerint ezek az értékek milyen esetkben térnek/térhetnek el a megfelelő értéktől? Valóban szükséges részletesebb kivizsgálás?
    Válaszát a következő jeligével várom:
    Welanga
    Köszönettel.

  • minden ok nélkül kienek tárgyak a bal kezemből

    2009.01.20

    Panaszom nincs fájdalmam nincs, csak annyi a problémám, hogy minden ok nélkül kienek tárgyak a bal kezemből.
    Ez a tünet már réota elfordul nálam de mostanában sürüsödnek az esetek.
    38 éves nö vagyok azt hiszem egészseges, de ez a tünet nagyon zavaró számomra

  • győr8087

    2009.01.20

    jelige :győr8087
    22éves győri lány vok.ez idáig kétszer voltam csak fiúval de mind a kettő eléggé kellemetlen, fájdalmas élmény volt.aztán egy darabig egyedülálló voltam s nem foglalkoztam a dologgal.most van egy barátom akivel együtt vagyok 4hónapja de még nem feküdtem le vele.egyszerűen nem megy, az utolsó pillanatban megfeszülök és csak az van bennem h nem akarom h rossz legyen. mit lehetne ez ellen tenni? létezik erre vmi gyógyszer? nem rég vettem észre h a hüvelyemen keresztül pisilek.-ennek lehet köze ehhez? -és ezt hogy milyen úton lehetne korrigálni?
    köszönöm

  • Ön szerint elvehetik a leszázalékolást tőlem

    2009.01.20

    2006-ban paranoid skizofréniával, mániás depresszióval
    leszázalékoltak 3 évre, idén megyek a bizottság elé felülvizsgálatra és idén leszek 50. éves.
    Értelmiségi nő vagyok, nagyon nagyon sokat dolgoztam korábban, külkereskedelemben, banki privatizációban stb., rengeteg stresszben, túlórában volt mindig részem, ráadásul elváltam, fiamat is egyedül neveltem, szüleime pedig 26 és 27 éves koromban egymás után elveszítettem.
    Kfáradás miatt kétszer voltam korábban 9 hónap munkanélkülin, illetve 9 hónap táppénzen, de fiatalabb koromban nem akartam vállalni a leszázalékolást, amit Óbudán ajánlott Dr. Héthelyi Beatrix pszichiáternő.
    1995. óta kezelnek, kezdetben szorongással, depresszióval, ami aztán skizofréniává fajult. Egy öngyilkossági kísérletem is volt hallucináció miatt.
    Sajnos a változókor megvisel, ráadásul a leszázalékolás mellett muszáj volt (anyagi okok miatt: jelzálog hitelem van) munkát vállalnom, és nagyon megvisel az is. Maximum 7 hónapig bírtam ki egy helyen, mert azt tapasztalom, hogy mindenki kicsit "zavart" ebben a keménnyé vált üzleti világban és mindenki ideges, a legintelligensebb emberek, vezetők is káromkodnak, stresszelnek.
    Mivel már nem 30-40 éves vagyok, hanem idén már 50 éves leszek, tényleg úgy érzem, nagyon elfáradtam, idegileg nagyon nehezen bírom a megterhelést, a munkát is. Ettől függetlenül nem vagyok bezárkózott, és próbálom életem normálisan vinni.
    Most legutóbb 2,5 évig szedtem egyfolytában gyógyszert skizofrénia ellen (Abilify), tavaly hagytam abba.
    Őszintén szólva attól félek, hogyha a bizottság elveszi tőlem a
    leszázalékolás lehetőségét, nem tudok helytállni megint az életben, mert a leszázalékolás nemcsak anyagi biztonságot adott, hanem emberi, lelki, idegi biztonságot is.
    Ön szerint elvehetik a leszázalékolást tőlem, hiszen tavaly óta mostmár csak Rivotrilt és antidepresszánst szedek, a hosszú Abilify szedés óda nincsenek skizofrén tüneteim (hallucináció főként).
    Meg mondom őszintén, félek, mert nem hiszem, hogy a hátam mögött a leszázalékolt nyugdíj biztonságával helyt tudnék ismét állni az életben.
    Ön szerint idén októberben mire számíthatok? Általános orvosi vélemény szerint nem gyógyítható a skizofrénia, de ugye én még emlékszem, amikor a választások előtt bizonyos orvos (Mikolay) a Fidesztől azzal érvelt, hogy Magyarországon kb. 100 ezer ember van leszázalékolva skizofréniával, ami nem indokolt, mert állandó yógyszerszedés mellett ezeket az embereket vissza kell vezetni a normál munkavállalói kategóriába.
    Mikolay dr. csak azt felejtette el, hogy ezeknek az embereknek az idegrendszere már nem terhelő úgy, mint egy nem beteg emberé.
    Elnézést a hosszabb kérdésért, és előre is megköszönöm válaszát.

  • 000

    2009.01.20

    Tisztelt "WebOrvos"!
    19 éves nő vagyok, és mostanában nagyon ehezen tudok koncentrálni, figyelni, akaraterőm semmi. Valami depresszió-szerű állapotra következtetek a tünetek miatt. Szorongani is szoktam. annyit szeretnék kérdezni, hogy ezekből ki lehet jutni szakember nélkül? Mert nincs rá pénzem. És vannak ilyen tippek, technikák, amivel egy kicsit lehet jobbítania helyzeten? MErt futok, jógázok, de nem igazán hat. Nem érzem az endorfint, és azt se hogy lenyugodnék, sőt még frissebb se vagyok tőle, pedig mindenhol ezt írják, hogy a testmozgás segít. Nem is tudom igzaán mi lenne a kérdésem. De köszönöm a választ, ha erre egyáltalán lehet valamit választolni..

    Jelige: 000

  • utolsó reménysugár

    2009.01.20

    Kedves professzor úr!A tanácsát szeretném kérni 14 éves fiam szembetegségével kapcsolatban.Rövid összefoglaló:1996 iridocyclitis subacuta o.u,1997 ugyan ez ecid. 2000 St. p. uveitidem, Glauc.secund.,Synech.ant.etpost.,maculopathia o.u
    Th:szny csökk szemcseppek 2002.06 cyclophotocoag o.s 2002.07 u.a a műtét o.d 2003.05 trabeculectomia o.d 2004.01 trab.o.s Az utóbbi két műtétet Ön végezte.Jelenleg a jobb szemen "elfogadható" a bal viszont ingadozó,alkalmanként 38-as szemnyomást mértek és mk szemen kezdődő szürkehályog van.Jelenlegi th.2x1Cosopt mk szembe,este 1x1Tavatan a balba,2xfél Huma-Zolamide tbl.A Gőcze főorvosúrtól értesültünk arról,hogy Ön már nem operál Pécsett ezért nagyon kérem írja meg a véleményét.Nagyon el vagyunk keseredve,hiszen még csak most kezdené középiskolai tanulmányait.Tisztelettel
    Jelige:utolsó reménysuár

  • Melike

    2009.01.20

    Tegnap kértem segítségüket, de jeligét nem írtam és nem találom válaszukat sehol sem. Lányom szemén két dudor is van hónapok óta, szemészeten volt azt mondták ki kell vágni. Nem használtak a felírt krémek sem. Jelige: Melike

  • fekete

    2009.01.20

    Tisztel Weborvos!

    Már több mint egy hónapja a bal szemem alatt egy fekete pontot látok. Ez normális? Mitől lehet? Egy orvos ismerősöm azt mondta, hogy akár így meg is vakulhatok. Igaz ez? Vagy esetleg nem lehet e attól, hogy a bal szemem alatt a csont összevan csavarozva egy baleset miatt? Válaszát előre is köszönöm fekete jeligére.

  • duál látás

    2009.01.20

    Jelige:duál látás
    Pár hónapja vettem észre először,hogy valami nem stimmel a látásommal. Nagyon sűrűn szoktam feszítő érzést érezni a szemeimben ,mintha fáradtak lennének állandóan. Nemrégiben vettem észre ,hogy sötétben vezetés közben az elöttem lévő távolabbi autók hátsó lámpáit duplán látom. De mikor kicsit hunyorítok akkor "összeáll a kép". Ha egyenként vizsgálom a szemeimet akkor a ballal nem látok olyan tisztán mint a jobbal. A vérnyomásom egy kicsit magasabb az átlagnál (130 körül) és már vagy egy éve reggelente enyhe szédelgésem van, vagy nem érzem jól magam,de rendszerint délre már jól vagyok. Sokat számítógépezek esténként. Voltak idegi kimerüléseim is kb öt éve. Már nem dohányzom másfél éve és nem is kávézok.

  • szürkehályoggal műtöttek

    2009.01.20

    Kedves Dr. K.F.

    Köszönöm válaszát, amelyet megértettem, és megértem.
    Nem tudom pontosan mit ért zöldhályog elleni műtéten. Mindkét szemem "lézerezve" van, azaz ... csatornát lézerrel átvágták, hogy a csarnokvíz el tudjon folyni.(Így a szürkehályoggal műtött szemem is ilyen).
    Természetesen minden nap cseppentek a szemembe és ezt nem is felejtem el.
    Ha ezen kívül valami más preventín módszert tud, kérem írja meg. Nem akarok én senkit sem bántani, de most pontosan nem tudom, hogy hogyan tovább.
    Nagyon köszönöm segítségét !

    Jelige szürkehályoggal műtöttek (mint az előbbi levelemben)

  • üvegtesti homály

    2009.01.20

    Kedves DR Ur!

    Mindkét szememben üvegtesti homály van,elég sok,kb 1 éve.Gyakran,szemmozgáskor kis fényes szikrák villannak fel egy pillanatra.Az lenne a kérdésem,hogy műtéttel eltávolíthatók e a homályok és kihez forduljak ez ügyben, Rettenetesen zavarnak.Köszönöm és várom válaszát. üvegtesti homály jelige

  • szorongásom a mellékhatások tekintetében oldódjon

    2009.01.20

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kérem, hogy segítsen abban, hogy szorongásom a mellékhatások tekintetében oldódjon:
    Rexetin tabblettát szedtem 2 éven keresztül, most 6. napja már nem szedek semmit, változtatni kellett, mert ezen idő alatt 28 kg-ot híztam. Mai napon kaptam Wellbutrin sr 150mg-os gyógyszert, napi 1 szem szedésének rendelvényével, de nem merem bevenni, mert annyi mellékhatást ír, hogy hajlamom van ezeket generálni magamnak. Ezt a kezelőorvosomnak nem tudom elmondani, kérdésem, hogy negyed szem kezdésével, fokozatosan kezdhetem- e a szedést.Várom válaszát.

  • Szerintem a férjem idűlt alkoholista

    2009.01.20

    SZerintem a férjem idűlt alkoholista,de ő ezt nemismeri el, van mikor 3 hétig részeg,utánna szinte egy hétig remeg,eszi a frontint,de kel a gyógy sőr is mellé mivel alkohol éhsége van, nem dolgozik sőt,ha autón ült akkor is fogyasztott alkoholt.Nem akar elvonókúrára menni,de úgy érzem most már többet nemfog tudni dolgozni.47éves 9hónapíg dolgozott egy cégnél,de mint kiderűlt csak papíron,mivel hivatalosan nemvolt bejelentve,hogyan tovább,legyenszíves válaszoljon

  • fogak

    2009.01.20

    Kisfiam 1 éves múlt,4 foga van,de már majdnem mindent eszik. Mosunk fogat,de csak simán fogkefével.Mikortól kell fogkrémet is használni,és milyet? Köszönöm
    jelige: fogak

  • drogot akarok

    2009.01.20

    Tisztelt Weborvos!

    Ha ráakarok szokni a drogra, honnan tudom beszerzni, azom kívül, hogy drogdíllertől? Mennyibe kerül manapság?
    Tudom, hogy "hülye" vagyok, de annyira nagy feszültség nehezedik rám, hogy más kiutat nem találok.
    Segítségét előre is köszönöm.
    Jelige: drogot akarok

  • Szomorú Anyuka

    2009.01.20

    Kedves D.nő!Az lenne a problémám,hogy 3.5 éves kisfiam,az utóbbi 1-2hétben teljesen megváltozott!Most kezdte(szept.)az ovit,1 éve születtek meg iker hugai!Eddig semmi gond nem volt,most meg nem akar oviba menni,és olyan hamar elsírja magát,mindig kérdezi,hogy megyek-e érte,és,hogy mennyire fogok neki hiányozni!De ha már az oviba vagyunk ott semmi
    gond!Itthon meg mindig ölel,puszil(nem szerette soha ha szeretgeti vki)!Nem tudom eldönteni,hogy az oviban történt-e vmi(Őt is az Óvónőt is kérdeztem,de semmi)vagy most jönne ki rajta,hogy az ikrek születése után kevesebb figyelmet kapott!De őket imádja az első pillanattol kezdve!Kérem adjon tanácsot!Én rontottam el vmit?Válaszát előre is nagyon
    Köszönöm!Szomorú Anyuka

  • Lehet pszihésen is remegni

    2009.01.20

    Tisztelt Weborvos!
    Mi lehet a bajom, minden irányban kivagyok vizsgálva, és parkinsonra gyanakodtak de a gyogyszerek nem használtak inkább csak rontottak rajtam.Lehet pszihésen is remegni vagy csak szervi okok miatt? 36 évesen kezdődött a remegésem, 5 év és 3 hónapig csak a bal oldalam és 2 hónapja a jobb oldalam is ill jobb kezem, lábam,állam.A nyugalmi helyzetben meg áll a remegés ezt olvasás , tv nézés, relaxálás alatt értem.Tisztelettel köszönöm válaszát

  • Depi-diéta

    2009.01.20

    Jelige: Depi-diéta.
    Tisztelt Lajtavári Doktor úr! Rendszeres olvasója vagyok a rovatnak. Egy válaszában olvastam, hogy a depresszió gyógymódjai között "megfelelő étrendet" is említett. Csak a kíváncsiságom miatt kérdezem, hogy mely ételek kerülendők illetve javasoltak dpressziós betegek számára? Válaszát
    előre köszönöm

  • Izabella

    2009.01.20

    Kislányunk 21 hónapos, pár hónapja egy foltot fedeztünk fel a
    kézfején. A bőrgyógyász diagnózisa: morphea. Mivel alig találtunk erre vonatkozóan információt az interneten és a könyvekbe és az orvos is azt a tájékoztatást adta, hogy ismeretlen eredetű betegség, ezért kérnénk szépen, hogy mindent, amit tudni lehet erről a betegségről, írjanak meg
    nekünk. Szeretnénk továbbá megtudni, hogy lehet-e kezelni a betegséget ill. a foltot?
    Köszönjük előre is válaszukat!
    Jelige: Izabella

  • Famika63

    2009.01.20

    45 éves nő vagyok,a lábszáramon a bőr alatt kb.3mm-nyi gömb formájú csomó található.Ez néha(hideg,idegesség vagy enyhébb nyomás hatására) összehúzódik,megkeményedik és fogfájáshoz hasonló,kegyetlenül lüktető fájdalmat produkál. Ez tarthat 10 perctől akár fél éjszakán keresztül is.Nem sikerült még sem melegítéssel,sem mással enyhíteni a
    fádalmat,ami egyszercsak abbamarad, nem tudni mitől.Jártam már többféle szakrendelésen,mindenki mást mond:van,aki a csomó eltávolítását javasolja,de nem tudom milyen következményei lehetnek?A kérdésem:mi lehet ez? és mit tegyek vele? Kellemetlen,mikor munkám közben váratlanul
    lüktetni kezd;megbeszélés közben mégsem foghatom a lábam,de nagyon elvonja a figyelmemet is!Köszönöm,hogy válaszol,tisztelettel:Famika63 jeligére várni fogom

  • Autoimmun

    2009.01.20

    44 éves budapesti nő vagyok.
    többször volt már orbánc fertőzésem, utoljára kb. 10 évvel ezelőtt. Azóta kiderült, hogy fehérjevizelésben szenvedek. Valahol olvastam, hogy az orbáncot okozó baktérium hatására olyan immunfolyamatok kezdődhetnek el a szervezetben, ami különféle autoimmunbetegségeket okozhat.
    Ilyen lehet az én vesebetegségem és a szintén autoimmun eredetű pajzsmirigybetegségem is?
    Minden orbánccal tovább nő a kockázata, hogy még valami más szervem megbetegszik?
    Autoimmun jeligére kérem a választ,
    köszönettel.

  • 21 éves lány

    2009.01.20

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    2 nappal ezelőtt apró, pattanásszerű kiütések jelentek meg a homlokomon,egyre több lett belölük, és ma már a nyakamon is vannak. A homlokomon nem, de a nyakamon viszket is! Ezelőtt még sosem volt ilyen problémám (21 éves lány vagyok).
    Mitől lehet ez? Allergiám tudtommal nincs.
    Válaszát előre is köszönöm!


    Jelige: 21 éves lány

  • Cryo kezelésre az anyajegyeimmel

    2009.01.20

    Üdvözlöm!
    Cryo kezelésre az anyajegyeimmel. A kezelés során az arcomon lévő anyajegy körül besüppedt a bőröm. A kérdésem az lenne, h ez atrófiás hegnek minősül ill. mivel lehet eltüntetni?
    Köszönettel,

  • Bosszantó

    2009.01.20

    Bosszantó

    vérnyomásom alacsony kb 100/70/68 nekem ez jó, csak az a baj hogy néha a szivem kiakarugrani , 68 rol 150-200 ra emmelkedik. Ilyenkor megakarok fulladni és a bal ujjaim zsibadnak

  • SZÍV PANASZ

    2009.01.20

    SZÍV PANASZ :Tisztelettel kérdezném,egyre sűrűbben előfordul szúrófájdalom a szívem táján,utána gyengének érzem magam ,és néha lever a víz .EKG rendben vérnyomásom is csak picit magas .

  • mit jelent az ekgn a repol zaar

    2009.01.20

    mit jelent az ekgn a repol zaar

  • vérnyomás emelkedés

    2009.01.20

    jelige: vérnyomás emelkedés
    Tisztelt Doktornő/Dokor Úr!
    21 éves vagyok és azt vettem észre hogy néha (1 hónapban 1-2szer) gyorsabban ver a szivem a kelleténél. Ma meg is mértük és tényleg nem volt teljesen normális az érték mert 148/110-et (a 2. értékben nemvagyok biztos) mértünk. Nem sportoltam előtte stb és nem fogyasztok drogot stb. Mi lehet az oka az ilyen 20-30 perces hirtelen vérnyomás emelkedésnek? Válaszát előre is köszönöm!

  • Eisenmenger

    2009.01.20

    Tisztelt Weborvos!
    3 és fél hónapos kisfiamnál a következőt állapították meg: Eisenmenger típusú VSD közepes b-j shunttel és enyhén emelkedett kisvérköri nyomásokkal. Gyógyszert kap, műtét várható.Tünete:csökkenő súlygyarapodás.Mik a kilátásaink?
    Jelige:Eisenmenger

  • ambliópia

    2009.01.20

    Tisztelt Weborvos!
    25 éves lány vagyok, születésemtől fogva a jobb szemem amblióp. 10 éves koromban derült ki, akkor már nem javasolták a jó szem letakarását. Kérdésem: lehet-e ezt valamivel javítani? A bal szemem is romlott, 2 éve hordok emiatt szemüveget. Várható, hogy tovább fog romlani a jó szemem?
    Válaszát előre is köszönöm.

    Jelige: ambliópia

    Tisztelettel

  • Izomsorvadás

    2009.01.20

    T.Weborvos!
    Szeretném megtudni, hogy felnőttkorban előfordulhat-e izomsorvadás a felsővégtagokon és ha igen milyen jelei mutatkoznak?
    2.tipusú cukorbetegeknél előfordulhat-e ez a betegség?
    Válaszukat előre is köszönöm.
    Jelige:Izomsorvadás

  • vérképemben MPV értéke

    2009.01.20

    A vérképemben MPV értéke 11.90 megcsillagozták ez mit jelent és milyen betegségre utal

  • KaTi

    2009.01.20

    Ha nem vagyok mozgásban, állandóan

    fázik a lábam. Mi okozza? MellkasiCT: bal 2.szegm-ben 6 mm-es meszes góc. Időnként nehéz légzés. Légzéfunkc: neg. 1992.szív infarktusom volt.

    Jelige: KaTi

  • időnként szurkál a fejem

    2009.01.20

    Kb. 1 éve időnként szurkál a fejem. Általában hátul szokott jelentkezni ez a kellemetlen mintha tűkkel szurkáló tünet. Még annyit elmondhatok, hogy nem olyan mintha egyszerre sok tű szurkálna hanem egyszerre csak egy. Azután ha elmúlik akkor egy másik pontban megint csak egy helyen érzek szúrást. 28 éves vagyok. A tünetek megkezdésekor voltam koponya Ct-n --- de semmit nm találtak.

  • delfin mama

    2009.01.20

    Jelige: delfin mama

    Tisztelt Cím!

    Nagyon aggódom, mert kis menyem, aki 21 éves évek óta széklet problémával kűzködik. Kis mennyiségű és igen kemény széklete van, amit olyan erővel kell nyomnia, hogy a könnye kicsordul. Mostanában ezzel együtt kis élő vér megjelenése is hozzájárul a napi széklethez. Ez nem múlik, és jelen pillanatban már össze téveszthető egy menstruációs mennyiséggel. Külsőleg nincs jele aranyérnek. Létezik-e, hogy minden nap felszakadjon, ha van és egyre jobban vérezzen? A sebészetre vigyem? A munkaidő beosztása is nehezíti a vizsgálatok elvégzését, és tanácstalanok vagyunk, hol és hogyan lehet ennek sürgősen a végére járni?Előre is köszönöm a válaszát

  • pillanatnyi rosszullétek

    2009.01.20

    Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

    Korábban emésztési panaszaim voltak, most, hogy a helikobaktériumokat kiirtották antibiotikumokkal, olyan panaszaim vannak, hogy evés után kb. 10 perccel pillanatnyi rosszullétek jönnek rám kb. 5 percente, kb 1 órán át. Egyedül a pépes, leveses ételekkel nincs problémám. Mi okozhatja ezt Ön szerint.

    Köszönöm mielőbbi válaszát.

    Üdvözlettel

  • Lyrica

    2009.01.20

    Jelige: Lyrica

    Keresünk "fibromyalgia"-val foglalkozó orvost.
    Érdeklődünk, tudnak-e az országban "lázterápiával" foglalkozó orvosról?

    válaszukat megköszönve

  • csibe

    2009.01.20

    Kedves Dr úr-nő én azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy KB egy hónapja van nálam köhögés,fulladás, és nehezen kapok levegőt, elmentem a háziorvoshoz ő megvizsgált , és irta is a beutalót a tüdőgondozóban, ott csináltak rötgent, meg légzésfunkciót végeztek,és a DR-nő aszt mondta hogy tüdőtágulatom van de nemkaptam semmilyen gyógyszert, mert aszt mondta hogy erre, nincs gyógyszer, úgye aszt hozzá teszem, hogy 30-éves vagyok és naponta másfél db cigit szívok el aszt mondta a Dr- nő, hogy szokjak le róla mert csak rosszabb lessz,aszt szeretném kérdezni, hogy a tüdőtágulat mitől lehet?és ténleg nem lehet vele semmit csinálni?és igaz-e, hogy csak rosszabbodik, ha nem teszem le a cigit?és a tüdőtágulat az bajj?és még egy kérdés,nincs rá gyógyszer, vagy gyógymód? nem lehet vele csinálni semmit? előre is köszönöm a válaszát. jelige..csibe

  • LABOR jeligére

    2009.01.19

  • mind 2 petefészkemen Cysta van

    2009.01.19

    15 hetes terhes vagyok, mind 2 petefészkemen Cysta van a
    jobboldaliba 11cm a baloldaliban 9cm megszeretném tudni hogy a terhességemre ez mennyire ártalmas és ha növekszik a babámat megtarthatom-e? köszönöm szépen

  • 16 éves

    2009.01.19

    Lányom 16 éves múlt,mellein lilás csíkok-striák alakultak ki. Van-e rá valami kenőcs,illetve más megoldás amivel ha nem is eltüntetni,de elhalványítani lehetne ezeket az elváltozásokat? Valamint nem kaptam választ a következő jeligéjü leveleimre: IQ,Királydinnye
    Jelige 16 éves

  • folsav

    2009.01.19

    Jelige: folsav
    Kedves Doktor Nő/Úr!
    Párommal babát szeretnénk majd. Érdeklődni szeretnék hogy a folsav tabletta szedésének elkezdése mikor javasolt, illetve mekkora adag (3mg-os tablettám van)?
    Mindemellett egyéb tabletta szedését javasolja?
    Köszönettel

  • Bellara / fajnak a melleim

    2009.01.19

    Bellara-t szedem , ez a masodik honap, de nagyon fajnak a melleim. Javasolt lecserelni a fogamzasgatlo tabbletat egy masik fajtara? azelott Loette-t szedtem. vissza terhetek ra a kovetkezo honaptol? Koszonom, JudithV

  • VÉRCSOPORT

    2009.01.19

    VÉRCSOPORT
    Szeretném megkérdezni,hogy ha az anya vércsoportja B,az apáé A ,akkor milyen lehet két gyermeküké akik közül az egyik fiú a másik lány. Előre is köszönöm a választ.

  • follicularis cysta

    2009.01.19

    follicularis cysta jeligére Tisztelt Doktor/Nő!
    Lányom 18 éves lesz. Hasi és kismedencei ultrahang leletén a következő mondat olvasható:Mindkét ovárium ábrázolható, nagyság vagy szerkezetbeli eltérés nem látható.Jobb oldalon 2 cm nagyságú,vs. follicularis cysta látható.Ez a bizonyos cysta igényel valami további vizsgálatot? Ugyanis a
    diagnózis negatív hasi és kismedencei status.
    Előre is köszönöm válaszát

  • fizetnem kell a nögyogyászati elkötéshez?

    2009.01.19

    szeretném megkérdezni,12 szülésés 4 vetettés.a 4 terheségemtöl veszélyeztetett terhes voltam.Alábam trombozis gyanus igy is fizetnem kell a nögyogyászati elkötéshez?

  • Csak petezsák

    2009.01.19

    jelige:Csak petezsák.
    November 24-én volt utoljára menstruációm, a férjemmel dec. 8. és 10-én voltam együtt. Pozitív lett a tesztem, de az uh-on (2009.01.07) csak egy 1cm-es petezsák volt látható. Szikhólyagnak nyoma sincs. Kaptam Utrogestant, mert múlt évben volt egy missed ab-om, és egy korai vetélésem. Kérdésem: lehet-e ebből még baba? Nem kellett volna már látszódnia a petezsákban a szikhólyagnak?
    Válaszát előre is köszönöm!

  • macskabaj?

    2009.01.19

    T.DoktrÚr/Hölgy!
    48 éves vagyok rendesen 4hétre jön meg a menzeszem de utána megint 1hétre kenőcsös rozsdabarna váladék ürül. miért és mit jelenthet? köszönöm válaszát! jelige:macskabaj?

  • Homogén myometrium

    2009.01.19

    Tiszteletem!
    Homogén myometrium,6mm-es endometrium.Ez magyarul mitjelent,nem értem?
    Üdv:Zsu

  • fogyni Cypromix-el együtt

    2009.01.19

    Üdvözlöm!
    25 éves vagyok, először kezdek fogamzásgátlót szedni. A labor eredményeim minden kritériumnak megfeleltek, de a pattanásosodásra hajlamos bőröm és intenziv hajhullásom miatt az orvosom Cypromix-et írt fel.
    167/84-es méretek mellett szeretnék 10-12 kg-ot fogyni 1 év alatt, de ez eddig fogyasztószerek/emésztéssegítők nélkül eredménytelen volt.A fogamzásgátó hatása csökkenhet hasmenés esetén, és az előbb említett szerek egyértelműen nem javasoltak. Az orvosom egyszerűen életmódváltást,
    kalóriaszegény étrendet, testmozgást javasolt, de sajnos ez ebben a rohanó világban nem mindig megoldható. Tudna esetleg olyan fogyókúrás étrendet kiegészítő készítményt javasolni, amely a Cypromix-el együbb biztonságosan szedhető? Válaszáért nagyon hálás vagyok!

  • felfázás / menstruációkor jelentkező barnás váladék

    2009.01.19

    A problémám a következő: a múlt héten menstruáltam, viszont a héten szerdán hasonló fájdalmat éreztem, mint mikor meg akar jönni és menstruációkor jelentkező barnás váladék jön. Fogamzásgátlót szedek, ezért a vérzésem nem teljesen vörös, inkább barnás. De ha a múlt héten jött meg,
    akkor most mitől vna ez? Felfázás lehet az oka?

  • Szuszy75

    2009.01.19

    Kedves doktornő/úr.2hónapos kislányom szopizik mindkét mellemből, cicimből a balban szinte semmi tej nem termelődik mig a jobb cicimben 70-90ml.Fejem is őket,napi 2-3l folyadékot iszok +szoptatós teát.Éjszakára így nem marad tej egyikben sem,ha nappal tudok fejni azt adom éjszaka ami elég kevés.Mit tehetek,hogy a balban is legyen tej?Köszönettel Szuszy75.

  • még csak a 12. szemnél járok / Menstruációs görcseim és vérzésem is van

    2009.01.19

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!
    19 éves lány vagyok.A napokban felkerestem a háziorvosom, mert nyilaló,görcsös hasfájásom és hasmenésem volt!Elküldött a sebészetre ahol vírust állapítottak meg. Nőgyógyász is megvizsgált, aki a vizsgálat közben talált egy kis vért.Estére viszont barnás vér,másnap reggelre pedig már
    rendes menstruációs vérzésem volt.Milligestet szedek,és még csak a 12. szemnél járok.Menstruációs görcseim és vérzésem is van, a hasmenésem továbbra is fenáll. Mit tehetek? Mit javasol? Az orvosok nem modnanak semmit!
    Köszönettel: N.K

  • Lisztérzékeny!

    2009.01.19

    Lisztérzékeny!
    Üdvözlöm.Én 32 éves vagyok és 2005-ben kiderült,hogy lisztérzékeny vagyok és sajnos a 14 éves lányom is az.Szeretnénk még egy gyereket de félek,hogy az is beteg lesz. a kérdésem"mennyi esély van arra,hogy nem lesz beteg a gyerek?"Válaszát előre is köszönöm.

  • ginger

    2009.01.19

    tiszteltt dr dra 35 éves vagyok és a spanyolorvosok megállapitották, hogy magas a prolactina(PRL)17.3 ng/mL és a progesterona 7.00 ng/mL naturális módon nem tudok teherbe esni és, hogy donra van szűkségem..A kérdés ezeket a hormonokat nem lehet valamivel kezelni, hogy csökkenjenek, vagy tényleg nagyon magasak..Jelige:ginger

  • Ön szerint jó ez a váltás?

    2009.01.19

    2006-ban született a kisfiam, hüvelyi úton. terhességem előtt 5 évig Mercilont szedtem, meg voltam vele elégedve, ezért a szoptatás után szintén ezt kezdtem el szedni, Már egy éve szedem, de a múlt hónapban 3 napig volt barnás folyásom, most pedig még volt hátra 4 szem gyógyszerem, már elkezdtem barnázni, egészen addig, amíg meg nem jött. Ma telik le a gyógyszerszünet és el kéne kezdenem a következő levéllel, de ma voltam az orvosomnál, aki lindynette20at írt fel helyette, és azt mondta, ma ezt kezdjem el szedni, kiegészítő védkezés nem kell. Ön szerint jó ez a váltás?És nem baj, h nem a vérzésem első napján kezdem el szedni?Mert ma telt le az egy hetes gyógyszerszünet, sőt a menstruációm is ma múlik el, nem kell kiegészítő védekezés?
    Válaszát előre is köszönöm!B

  • Reparatio

    2009.01.19

    Kedves Orvosok!
    Egy nőgyógyászati vizsgálat (méhnyakrák mege.) papírján ezt kaptam beikszelve: A kenet általános minősítése: negatív, kóros, neoplasticus hámelváltozás nem azonosítható.
    A részletes vélemény alatt (Egyéb, nem neoplasticus elváltozások) ez van beikszelve:
    X Reaktív sejtelváltozásokkal járó
    X Gyulladás (reparatio)
    Ez mit jelent? A vizsgálat körül elég magas vérsüllyedésem volt, melynek nem találták az okát. Lehetett ez?
    Köszönöm. Jelige: Reparatio

  • toxoplazma fertőzés

    2009.01.19

    toxoplazma fertőzés jeligére
    azt szeretném megkérdezni,ha valaki toxoplazma fertözés miatt vetélt el a 6 hétben akkor mi a teendő.?Most megyek vérvételre még nem tudom ez e az ok csak sok állat van a környezetemben és mielött ujra babát tervezünk ezt is
    kiszeretném zárni.Illetve van e más vizsgálat amit érdemes
    elvégeztetni?köszönettel

  • vérzésféle

    2009.01.19

    Jelige: vérzésféle
    A gondom a következő lenne: a múlt héten menstruáltam, minden rendben volt. De a mostani héten szerdán hasonló enyhe fájdalmat éreztem, mint mikor meg akar jönni és azóta pirosas-barnás vérzésféle jelentkezett. minimális, inkább csak ilyen elszíneződött valami. De mi az oka? Fefázástól lenne? Egyébként fogamzásgátlót szedek.
    Köszönöm előre a válaszát.

  • Viszket

    2009.01.19

    Viszket jeligére

    Pár napja vettem észre apró sérüléseket a hüvelyem környékén, főleg a gáton. Viszket is, de a hüvelyem is belül. 3 éve volt hasonló problémám, az orvos azt mondta futószemölcsök. Azt sikerült kezelni,idáig nem volt semmi bajom azóta.De ez másabb,mintha nagyon pici vágások lennének. Eze kivül fura fehér váladék jön, nem folyós hanem pici darabok.Higiéniára pedig nagyon ügyelek, és 3 éve kapcsolatban élek, mással nincs szexuális kapcsolatom. A
    páromnak nincs baja. Mi lehet ez? Köszönöm

  • 12 óra múlva nem vettem be az esemény utánit

    2009.01.19

    Ha 12 óra múlva nem vettem be az esemény utánit és 16 órán belül se de be vteme egy óra után szóval 17 óra telet el az első gyógyszer között! De az elsőt be vettem nagyon hamar! Terhes leszek? Köszönöm előre is!

  • rigesoft

    2009.01.19

    Tisztelt Doktor Úr / Nő!
    Kb.1 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, szüneteltetés céljából 5 év után. A szokott időhöz képest 3 napot késik a menstruációm, de ezen a 3.napon rigesoft tablettát vettem be, mert előző nap kiszakadt az óvszer.
    Kérdezném, hogy késhet azért a menstruációm mert a fogamzásgátlót abbahagytam? És nem gond, hogy bevettem a rigesoft tablettát, mikor fogok menstruálni?
    Válaszát előre is köszönöm!
    jelige: "rigesoft"

  • Cicamica

    2009.01.19

    jelige:Cicamica. 31 éves cukorbeteg nő vagyok a kérdésem a
    következő lenne.Gynaecocytol vizsg:reactiv sejtelváltozásokkal járó gyulladás.papanicolau dg. P2. .>pathologia lelet:kissebb nagyob töredezet stromájukban extrém vizenyőt mutataó méh nyálkahártya részletek szük lumenű mirigyek átmetszetével Pathologiás stroma vizenyő submuscosus myoma gyanuját kelti DIAGN:stadium proliferationis endometrii. Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni hogy mire számithatok rák vagy nem rák mert mindenhol csak kódokba és latin szavakba botlok a helyi orvosok is csak a szaknyelven mondanak mindent suttogva egymásközt és persze latinul és nem tudom mi van velem előre is köszönöm.cicamica.

  • Kié?

    2009.01.19

    Kié?
    Tisztelt Doktor úr!

    Lehetséges-e, hogy ha két szexuális együttlét között 10 óra telik el, attól a férfitól essek teherbe a peteérés időszakában, akivel másodszor voltam együtt? És, hogy a prosztatagyulladás utáni állapot, vagy a gyógyszerek
    befolyásolják-e megtermékenyítőképességet?

  • hypohondriát állapítottak meg

    2009.01.19

    Jelige: hypohondriát állapítottak meg / egy aggódó fiatalember megnyugtatására

    Lajtavári doktor.

    Csak megnyugtatni szeretném a fiatalembert, jó 20 éve én is kaptam olyan nyugtatót, aminek igen ritka mellékhatásaként megszűnt a magömlés; összehúzódás volt, csak teljesen szárazon, nem jött semmi.
    A kezelőorvosom másik gyógyszert írt fel, és egy hét alatt rendeződtek a problémáim, és azóta 3 gyermekem is született.

    Egy sorstárs

  • Zoli

    2009.01.19

    Zoli jeligére!Tudom nem eü.kérdés de szeretném segitségüket
    kérni 1952-ben születtem férfi vagyok mikor mehetek nyugdijba? köszönöm.

  • Depo Provera-t szeretném abba hagyni

    2009.01.19

    Én Depo Provera-t használok és most szeretném abba hagyni. Az a kérdésem lenne /1.5 éve használom azóta nincs menszeszem/mennyi idő mulva jön meg a havim,ha megjön,és mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből?Felléphet-e valamilyen probléma?Jelige:2 gyermekes anyuka.Válaszát előre is köszönöm!

  • BABA

    2009.01.19

    jelige: BABA

    Kedves Doktornő!

    A 10.hetében járó kismama vagyok, és pár napja " büdös szagú", de nagyon enyhe hüvelyfolyásom van.
    Maga a folyás nem is zavarna, hiszen tényleg enyhe, de a szaga borzasztó, mindig érzem magam körül.
    Az orvosomhoz csak jövő héten megyek, akkor rendel. Előző terhességem alatt ilyen nem fordult elő. Mit tehetnék addig is?

  • Mercilon / védettség

    2009.01.19

    Tisztelt Doktor Nő/Úr!

    A Mercilon fogamzásgátló tabletta mennyi idő után nyújt védettséget?
    Válaszát előre is köszönöm

  • Tina

    2009.01.19

    Tisztelt Doktor Úr!
    Fogamzásgátló tablettát (Meliane) szedek már 1 éve. A havi vérzésem az utolsó tabletta bevételét követő 4. napon szokott jelentkezni. Az utóbbi alkalommal a 3. napon jelentkezett.
    Ez előfordul néha vagy esetleg vmi bajt jelent. Valamint az lenne még a kérdésem, hogy a neocitran gyógyszer fogyasztása befolyásolja-e a fogamzásgátló hatását?
    Választát előre is köszönöm.
    Jelige: Tina

  • véres, darabos folyásom van

    2009.01.19

    Kicsit véres, darabos folyásom van a hüvelyből.viszketést észlelek. Van szexuális kapcsolatom. Mit csináljak?

  • Mensruáció alatti közösülés

    2009.01.19

    Mensruáció alatti közösüléstől lehetek terhes ha nem védekeztünk?

  • aggódó41

    2009.01.19

    Tisztelt Doktor Úr!

    1 héttel a gyógykaparás után normális -e a bő vérzés ?

    Köszönöm válaszát!

    "aggódó41" jeligére kérem a válaszát

  • mellgyulladás

    2009.01.19

    Tisztelt Doktor Úr/Nő!

    2008.októberében adtam életet második gyermekemnek.
    Három hetes korában mellgyulladásom lett,amit Augmentin Duóval kezeltek.
    Hathetesen ismét lett egy "csúnya" mellgyulladásom,ekkor kórházi kezelést kaptam.(Dalacin 300)(A hüvely- és a
    tej bakteriológiai vizsgálatának eredménye negatív lett)
    A csecsemős két alkalommal nagyon durván fejte meg a mellemet,ezután már nem is engedtem neki,inkább magam csináltam.(ez egyáltalán nem volt fájdalmas)

  • Nyuszika

    2009.01.19

    Igyekezetemnek köszönhetően 2 nap után hazaengedtek,de a bal mellemben a tejtermelődés minimálisra,a mérete kb.a felére csökkent.Lelkileg nagyon megvisel,hogy csak az egyik mellemből tudom szoptatni gyermekem,valamint esztétikailag is zavaró(bár ez csak a másodlagos problémám)Van-e esélyem,hogy 1 hónap után minden olyan lesz,mint régen?

    Válaszát előre is köszönöm!
    Nyuszika

  • Zsani76

    2009.01.19

    jelige: Zsani76
    Az első terhességem során már az első alkalommal kimutatták az ellenanyag (M antigén )jelenlétét 1:8 titerben, aztán végig ez az arány maradt is szerencsére. A vércsoportom B RH pozitív, a páromé B RH negatív, és a picié
    is B RH negatív lett. Szerencsére egészségesen született, egy-két napig azért kérdéses volt a vércsere annyira besárgult, de végül nem került erre sor. Kérdésem: mennyire kell tartanunk a második terhességnél az ellenanyag hatásaitól?Köszönettel

  • vazelin gátolja-e a teherbeesést?

    2009.01.19

    Tisztelt Doktor úr!

    Szeretném megkérdezni, hogy a síkosítóként használt vazelin gátolja-e a teherbeesést?

    Válaszát előre is köszönöm.

  • Rigesofttal terhesség?

    2009.01.19

    jelige: Rigesofttal terhesség?
    Tisztelt Doktor Úr!

    December 28-án kellett volna megjönnie a menzeszemnek, de szilveszter éjszakáján védekezés nélkül lefeküdtem egy fiúval. Előtte már hónapok óta nem voltam senkivel, tehát nem terhesség miatt késett. 1-jén délután bevettem a Rigesoft nevű tablettát (még az aktus után 12 órával), és a
    másodikat 12 óra elteltével, ahogyan az elő volt írva. Azóta még semmi hatást/mellékhatást nem tapasztaltam. Máskor is előfordult, hogy késett, de ennyit még soha. Előfordulhat, hogy mindez a tabletta hatására történik? Minél előbb szeretném kideríteni, hogy mi a helyzet. Ön mit javasol, mikor
    próbálkozzak terhességi teszttel?
    Válaszát előre is köszönöm!

  • Tri-Regol után szeretnék babát

    2009.01.19

    A Tri-Regol után szeretnék babát a párommal, az lenne a kérdésem
    hogy mennyi idő kell ahhoz hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetemből?
    Válaszát előre is köszönöm

  • Herpesz

    2009.01.19

    Kedves Weborvos!
    Először is BUÉK!
    A kérdésem a következő lenne:
    a terhesség első trimeszterében, ha ajak herpesz jelentkezik, az okozhat-e a magzatnál valamilyen rendellenességet?
    Válaszát köszönöm
    'Herpesz' jeligére

  • ez már rák?,

    2009.01.19

    Tüdömben a CT pulmonális gócok növekedését mutatja, ez már rák?, és mi a következő teendőm.Köszönöm

  • gömbi

    2009.01.19

    mivel tudnám a golyvámat eltüntetni félek a mütéttől, panaszom nincs, csak ronda.gömbi

  • Big Foot

    2009.01.17

    22 éves vagyok.Néhány évvel ezelőtt volt egy barátnőm,akivel rendkívül intenzív volt a nemi életünk.Egy idő után fájdalmat éreztem,ami később elmúlt,viszont azóta nem lehet teljesen lehúzni a péniszemen a bőrt.Mi lehet ennek
    az oka?Big Foot

  • Milyen veszélye van a lipémiának?

    2009.01.17

    Milyen veszélye van a lipémiának?

  • vesekő miatt műtét

    2009.01.17

    Jelige: vesekő miatt műtét

    Tisztelt Szőcs Doktor Úr!

    Ön 2008.10.1-én válaszolt korallkővel kapcsolatos kérdésemre. Azóta már kétszer kérdeztem, hol csinálnak kőzúzást, de választ nem kaptam. Kérem válaszát.

  • barátom nemi szervén néha nagyon kiszárad a bőr

    2009.01.17

    Tisztelt Cím!
    Az ügyben érdeklődnék, hogy a barátom nemi szervén néha nagyon kiszárad a bőr és olykor kirepedezik, ez mitől lehet hogy előzhető meg, ill. mivel kezelhető?

    Köszönettel

  • napozint a vizeletvizsgálat kimutatja?

    2009.01.17

    Jó napot
    Lenne egy olyan problémám h az egyik ismerősöm elkezdte a testépítés és olyan 3-4hétig szedte a napozint és most szeretne egy munkahelyet de ott vizelet vizgálatot vesznek é az lenne a kérdésem h a vizsgálat kimutatja e és h mennyi idő
    mig eltünik a szervezetböl???
    Válaszát köszönöm

  • pénisz növelése

    2009.01.17

    Doktor Úr!
    Milyen lehetőségek vannak pénisz növelésére?
    előre is köszönöm a válaszát!
    jelige: pénisz növelése

  • Adro-Penis

    2009.01.17

    Adro-Penis
    Segítséget kérnék öntől azzal kapcsolatban, hogy a penis-em nem a legnagyobb és találtam egy szerkezetet (Andro-penis) ami orvosi beavatkozás nélkül éri el a hatást (nyújtás
    segítségével). Az után érdeklődnék, hogy hallottak-e erről a szerkezetről, vagy van valami tapasztalatuk ezzel kapcsolatban? Elvileg ezeket CE és ISO 9001:2000 és még számos egyéb tanúsítvánnyal rendelkeznek és orvosok által hitelesített készülék.
    Esetlegesen további kérdések:
    A penis nyújtásával nem halnak e el az idegek, vagy a z izmok?
    Azt írták, hogy 6-8hónapig kell használni közben létesíthető e nemi kapcsolat?
    3-5 cm-es növekedést jósoltak ez lehetséges-e?
    A merevedést a nyújtás nem befolyásolja?
    Az átmérője is nagyobb lesz a kiírás szerint, igaz-e?
    Volt e valaki aki használt ilyet, tud-e róla?
    Ön szerint hatásos-e?
    Válaszát előre is köszönöm!

  • gyakorinál is többszöri vizelési problémával kűzdök

    2009.01.17

    Tisztelt Dr. Nő/Úr!
    A gyakorinál is többszöri vizelési problémával kűzdök.Heti 2-3napomat tönkreteszi a napi akár 12-20ürítés ami olykor normális színű,mennyiségű,valamikor pedig színtelen és kevesebb.2005-ben volt egy hólyag cysta műtétem(szül.
    rendellenesség),miután reméltem panaszaim megszűnnek majd.Sajnos nem.Olvastam a hiperaktí hólyagról is...mi tévő legyek?

  • hinvesszömön a börön fehér apró pöttyök

    2009.01.17

    a hinvesszömön a börön fehér apró pöttyök jelentek meg,nem fáj nem viszket,és ha csak megfeszitem a bört akkor látszik..... mi lehet az???????????????????

  • Zizi

    2009.01.17

    12 hetes kismama vagyok és fájdalmas vizelésem van görcsökkel. Olyan érzetem van mintha fel lennék fázva. 1 hónappal ezelőtt megnézte a vizeletem a védőnő és azt mondta nem vagyok mert nem talált genyyet. Sokat teáztam és magától elmúlt. Az még inkább aggaszt hogy ezek a felfázási tünetek nálam már szinte állandósultak. Kb 2 éve küszködöm ezzel a problémával. A nyáron egy alapos kivizsgáláson voltam, a vizeletemet több tenyésztésre is elküldték de semmit nem találtak. amikor nincsenek ilyen fájdalamin akkor is állandó hólyagnyomást érzek. Az orvos azt mondta egyes nőknél az első szexuális együttlét után gyakran jelentkezik. egy hónappal ezelőtt 3 szem nitrofurantoint szedtem be, és most is bevettem egyet a fájdalom miatt. Voltam már nőgyógyásznál is és elküldte a
    vizeletemet tenyésztésre. Nagyon félek hogy semmit nem talál és hoppon maradok. A baba miatt is nagyon aggódok. Mennyire veszélyezteti a magzatot ez a pár szem Nolicin??? Válszát előre is köszönöm.


    jelige:Zizi

  • Tdavid04

    2009.01.17

    Én egy 15 éves fiú vagyok.Egy hete jelentkezett az a problémám hogy vizelés után valami csírő érzést éreztem. Mára csillapodott.Az lenne a problámám hogy kissé megnőtt a vizelési ingerem száma és már csak rithábban csíp.. de nem
    jön ki sok vizelet.[Reggel az elsőnél rendben van]. Ez egy múló probléma? Vagy esetleg mivel előzhetem meg.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Jelige:Tdavid04

  • csak heccelni akartak,de úgy érzem baj lesz belőle

    2009.01.17

    /csak heccelni akartak,de úgy érzem baj lesz belőle/

    Én egy 16 éves fiú vagyok és a barátaim megakarták heccelni egymást azzal,hogy egy teljes levél fogamzásgátlót adagoltak a cukorkák közé.Ennek a poénnak én lettem az
    áldozata.Ez kb. 2 hónapja volt.Azóta fájdalmakat érzek a jobb lábam sípcsontjában,a ballom combjának belső felén és a heréimben.Ezek olyan hirtelen fellépő enyhébb vagy nagyon éles fájdalmak.Most nagyon félek,ráadásul olyan kínos a helyzet,hogy még elmondani sem mertem/merem senkinek, csak így arc nélkül.Legalább 10 szemet beszedtem belőle.Mire számíthatok?

  • tüdődaganatos vagyok / leszázalékolnak

    2009.01.17

    Tisztelt Dr. Nő/Úr!Szeretnék választ kapni arra,hogy Én tüdődaganatos vagyok és még tartanak a kezelések.54-éves vagyok. Ezzel a betegséggel leszázalékolnak?Köszönettel

  • vizelés

    2009.01.17

    Jelige: vizelés

    21 éves fiú vagyok és állandó enyhe vizelési ingerem van (vannak napok mikor jobb, rosszabb. Elöször megfázásra gondoltam, hogy attól lehet hiszen a múltkor eléggé megfáztam de már lassan 2 hete tart, nem tudom mit tegyek elmenjek orvoshoz vagy elmúlik magától? Előre is köszönöm!

  • Libido csökkenése

    2009.01.17

    Jelige: Libido csökkenése
    Korábban nem volt problémám a libidommal, én gyakrabban kívántam a szexet, mint a párom. Az elmúlt év rengeteg egészségügyi problémával áldott meg, előbb nyaki gerinc panaszaim voltak, majd bő 3 hónapig lumbagóval feküdtem. Zsírosodott májat állapítottak meg, több gyógyszerre allergiás vagyok/lettem, és bedagadt tőlük a bokám, arcomon is ödémával küszködtem, epe polipot és a nyaki érben lerakódás kiatti szűkületet találtak. A nemi szervemen is összeszedtem valami fertőzést (no nem "kalandok" miatt). Úgy-ahogy rendbe jöttem, de a libidóm eltünt, 3 hónapja
    alig-alig kívánom a szexet, pedig csak 50 éves leszek.
    Lehet ez valamilyen összefüggésben a felsoroltakkal, esetleg valami lappangó súlyos betegség előjele lehet, vagy milyen egyéb ok állhat a háttérben? (Prosztata vizsgálaton a közelmúltban voltam, negatív lett...)

  • suspensió

    2009.01.17

    Három napja a makkomon megjelent egy apró fehér hólyagszerű herpesz. Először zavart, égett, fájt, de most már múlik az égés, azonban még ott van. Kérdésem: nagyon szükséges-e orvossal megvizsgáltatnom, s hány nap alatt múlik el, illetve hogyan lehet megelőzni a kiújulását? jelige: suspensió

  • Bakteriális prosztatagyulladás

    2009.01.17

    Tisztelt Dr Úr/Nő

    Szeretném megkérdezni ha egy hölgy olyan férfivel szeretkezik, akinek bakteriális prosztata gyulladása van, elkaphatja-e a baktériumot? Jelige:Bakteriális prosztatagyulladás

  • veseciszta 2

    2009.01.17

    Kedves Szőcs István Doktorúr!

    Nagyon köszönöm válaszát "veseciszta" jeligés kérdésemre, közben jártam urológián ,ahol az orvos iv urográfiát javasolt. Az uh-os doktornő viszont CT vizsgálatot írt javaslatként,de ezt az urológus nem tartja indokoltnak.Egyelőre az időpont kérésnél tartok csak, az lenne a kérdésem,Ön szerint atipusos ciszta, és üregrendszeri tágulat esetében mi a jobb vizsg. módszer ?
    Köszönettel: "veseciszta 2" jeligére

  • ondóban a normál állag mellett kocsonyás darabkák vannak

    2009.01.17

    Tisztelt Doktor nő -Úr.Egyik nap már irtam -de lehet hogy nemért oda kérdésem. Probléma -e az ha az ondóban a normál állag mellett kocsonyás darabkák vannak,és azota nincs olyan fokozott nemi vágy 42 -évesen?Amugy merevedés és aktus oké láttszolag minden oké.Köszönet

  • Róka

    2009.01.17

    Róka vagyok sz.sz.b. megyéből.az a problémám hogy amikor merev a himvesszőm a fitymát csak félig lehet hátra huzni a makkon.mit lehet tenni ez ellen.nagyon fontos lenne.köszönöm

  • jobb vesét tápláló ereken 15 mm-es átmérőjű angimyolipoma van

    2009.01.17

    Tisztelt Doktor Úr!
    2 hónapja megállapították,hogy a jobb vesét tápláló ereken 15 mm-es átmérőjű angimyolipoma van. 3 havonta UH. kontrollt javasoltak.A tapasztalatok alapján mi a valószínűsége, hogy ez nem nő, vagy inkább biztos, hogy nő?Ez a jóindulatú daganat okozhat fájdalmat, vagy már agyilag
    gondolok midig rá, ezért fáj. Köszönöm válaszát!

  • here probléma

    2009.01.17

    Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e hogy egy most
    felnőttkorú, 30-as éveben járó férfinek gyermekkorában nem vették észre heréi leszállásának hiányát? Előfordulhat, hogy senki nem vette észre kiskorában és csak később szálltak le a herék magától és ezért kisebbek az általánosan elfogadottnál? Mi lehet oka még a herék visszamaradott
    fejlődésének?
    A másik kérdésem az lenne még, hogy 6 és 11 ml(?) méretű herékkel termelődhet-e normális mennyiségű és minőségű spermium vagy ez teljesen kizárt?
    Előre is köszönöm a választ, elnézést, hogy hosszú lettem.

  • heretubulosok átmetszetei láthatók, bennük súlyos degenerativ elváltozások

    2009.01.17

    Kedves Doktor Úr! A férjemnél herebiopsiát végeztek, mivel a
    spermavizsgálat esetében nem találtak spermát. A biopsiát követően sem tudtak lefagyasztani felhasználható hímivarsejtet. A szövettani eredmény a következő lett: Szöveti vizsgálat során a készített metszetekben heretubulosok átmetszetei láthatók, bennük súlyos degenerativ elváltozások láthatóak. Amennyiben az elváltozás a here más területeire is kiterjed az azoospermia fenntarthat. Mivel kisbabát szeretnénk, már megkerestük a Krio Intézetet, és gondoskodtunk spermadonorról. A kérdésem a fentiekben említett súlyos elváltozásra irányulna. Hogy ez mit jelent? Lehet, hogy a férjemnek komolyabb baja is van?? Köszönöm Válaszát.

  • Loui900

    2009.01.17

    Kedves Doktor Úr!

    Két kérdésem lenne:

    Az egyik: december elején kaptam egy elég csúnya hólyaghurutot, amit az urológus Ciprolen majd Cedax tablettával kezelt (sajnos egyelőre sikertelenül). Közben 1 éves kihagyás után ismét elkezdtem szedni a Diane 35 fogamzásgátló tablettát, mikor - látszólag - megjött a havi vérzésem. Ezek után azonban nem lett normális a vérzés, kb. annyi történt, amit a szakirodalom "pecsétlő vérzésnek" hív. Az a kérdésem lenne, hogy mindezt okozhatta-e a felfázás vagy az arra adott gyógyszerek, ha korábban nem volt hasonló jellegű problémám?
    A másik, hogy a HIV-szűrés kimutatja-e az egyéb szexuális úton terjedő betegségeket is, vagy erre külön vizsgálatot kell végezni?
    Válaszát előre is köszönöm.

    "Loui900" jeligére

  • mi a leokémia?

    2009.01.17

    mi a leokémia?